Mehmet Yalçınkaya Danilo Şef'le Vadistanbul'dan İtalya'ya bir yolculuk
HABERİ PAYLAŞ

Danilo Şef'le Vadistanbul'dan İtalya'ya bir yolculuk

Günlük taze makarna, peynir ve hemen her şeyi kendi üretiyor. İçerideki dekorasyondan başlayan özen, masalara ve hemen her yere İtalyan esintileriyle serpiştirmiş. Bir duvarda sizi Romeo ve Juliet konsepti karşılarken barda Limonçello ve İtalya’ya dair pek çok özel içecek size göz kırpıyor. “Çok yakında tüm şaraplar, soft içecek ve likörlerin tamamı İtalya’dan gelecek” diyor, Danilo şefimiz. Sizin için Danilo şefe sordum bu hafta.

Danilo Şefle Vadistanbuldan İtalyaya bir yolculuk

Bu restoranın hikayesi nasıl başladı?

Şefim senin ‘Esnaf’ kitabından esinlenerek ben de gerçek İtalyan lokantasını İstanbul’a taşımak ve oradaki esnaf lokantası örneğini bu şehirde yaşatmak istedim. Gerçek İtalyan yemeklerini, İtalyan kültürünü de tanısınlar istedim. Bazı yemeklerimizi yanlış biliyor ya da hiç bilmiyorlar. Mesela Fettucine Alfredo gibi. Özellikle sen Roma’ya gittikten sonra yaşadığın deneyimle anladım ki, ben bunu menüye koymazsam eksik hissedeceğim. İtalya’da bunu Parmesan içinde yapıyorlar, biz burada manda sütünden özel Pecorino ile yapıyoruz.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLERİMİZİ İTALYA’YA GÖTÜRÜYORUZ

Şefim, insanlar Filo D’olia’ya neden gelmeliler?

Menü isteyen misafirimize sipariş vermeden soruyoruz. “İtalya’da nereye götürelim sizi?” Mesela Roma, Milano, Toscana bölgesi… Nereye isterseniz oraya başlayan bir yolculuk bu. Tüm ürünler İtalya’da olduğu gibi taze taze masaya geliyor.

Bitince yeniden yapıyoruz, hiç hazır ürün yok. Şefim biliyorsun ürün bulmak zor, ben de çok zorlanıyorum ama sayende çözüyoruz. Patates örneğin, o bile problem. Nişasta dengesini tutturacağımız Patatesin peşindeyiz. O zaman arıyoruz seni ve sağ olasın hep yanımızdasın. Benim özel imza yemeklerim hep böyle özenle oluşuyor.

Taze taze masada hepsi. Dekorasyon ile yarattığımız ambiyans çok özel. İtalya’yı Vadistanbul’da olan restoranımıza taşıdık diyebilirim. İzmir’de ki yerimiz daha fine dine (İyi yemek) olarak tasarlandı. Burası ise özel ambiyansı ile sıcacık, samimi ve size kalbiyle sarılan bir yer. Kalbimizle sarılıyoruz herkese burada.

Danilo Şefle Vadistanbuldan İtalyaya bir yolculuk

İTALYAN ‘ŞIRDAN’ GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN!

Haberin Devamı

Bizi neler şaşırtacak burada?

İtalyan ‘şırdan’. Benim geldiğim bölgede sakatat çok yaygın. Bizim sokak lezzetimizdir Şırdan. Çok insan bunu bilmez. Eylül’de menüde İtalyan Şırdan görürseniz şaşırmayın yani. Pek çok yeni şeyi burada denedik ve denemeye devam edeceğiz. Burada asla dondurulmuş ürün kullanmıyoruz. Her şey günlük ve taze olarak Mayadrom’da yer alan üretim mutfağından ve fabrikadan geliyor.

Filo D’olio’da olan her şey peynir fabrikasından geliyor diyebilirim. Bu özel lezzetleri özellikle Figliata di Mozzarella’yı muhakkak denemelisiniz. Manda sütü ile hazırlanan özel teker peynirde Fettuccine Alfredo’yu ise anlatılmaz yaşanır lezzetlerden sayıyorum. Ve tabii imza yemeklerim!

Biraz da ondan bahsetsek şefim?

Mesela Vitello Tonnato. Et ve balığın kontrastından ortaya çıkan enfes lezzet. Ton balığı, ançüez, limon suyu, kapari ile hazırladığım özel Tonnato sos eşliğinde taze baharat ve sebzeler ile buharda 14 saat pişen dana nuar ve ekşi mayalı ekmek dilimi ile servis ediyoruz. Cotoletta alla Milanese ise imza ana yemeğim.

Haberin Devamı

Milano usulü ile hazırlıyoruz bunu. Kaburga kemiği ile servis edilen panelenmiş çıtır dana pirzola, küp fırın patates ve domates salatası ile mükemmel eşleşme. Gnocchi sevenlere ise bir başka özel dokunuşlu yemeğimi öneriyorum. Gnocchi con Pesto & Asparag… Kuşkonmazlı, fıstıklı ve kremalı pesto sos ile tatlandırılmış özel bir lezzet.

Şefim dinleyince bile insanın iştahını kabartıyor tüm bu anlattıkların...

Kesinlikle öyle şefim. Doymadan masadan kalkmak yok bizde. Mesela bir farklı konseptimiz de tabağınızdaki makarna bitmeye yakın mutfaktan çıkan şefin sıcak sıcak tabağı tazelemesi. Bu insanların çok hoşuna gidiyor. ‘Ye yiyebildiğince’ diyoruz buna.

ŞOV VE LEZZET BİRARADA

İmza tatlılarını yayınlardan biliyoruz. Burada altını çizeceğimiz tatlılardan bahsedelim mi?

Elbette. Mesela Tiramisu (al beni yukarı), benim imza tatlım. Mascarpone kreması, el yapımı Kedidili, Espresso Kahvesi, Zabaione Sos ile bambaşka bir Tiramisu bu. Şovlu şeyleri seviyoruz, ziyaretçilerimiz bu tatlıyı yemek için çok uzaklardan gelip zaman ayırıyorlar. Doğrusu bu bizi çok mutlu ediyor. Bir diğer tatlımız ise Maritozzo. Kökeni eski Roma’ya kadar uzanan geleneksel bir lezzete benim dokunuşum. İkiye ayrılmış ve içi nutella, diplomat krema sosu ile dolgulu tatlı bir İtalyan çöreği bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder