Mehmet Yalçınkaya Göcek'te tatlı bir mola
HABERİ PAYLAŞ

Göcek'te tatlı bir mola

Geçtiğimiz hafta ülkemizin harika coğrafyasında küçük ziyaretler yapma ve sevdiğim şef arkadaşlarımı ziyaret etme fırsatı buldum. Sektörde 25 yılını devirmiş, pastacılık ustası sevgili Şef Sedat Yaman’ın Göcek’te açtığı yeni mekanı Fabl Cafe&Pattiserie bunlardan biriydi. Göcek’in şahane atmosferine tatlı bir dokunuş yapan şefimiz her gün, farklı, hafif ve doğal lezzetler yapmayı hedefliyor. Ürünün en doğal halini, özel sunumlarla destekleyen mekanda, şahane lezzetler deneyimledik.

Göcekte tatlı bir mola

Göcek, ülkemizin harika koylarını, doğal dokusunu bozmadan koruyan nadir yerlerden. Müdavim kitlesini koruyan mekanlar, yenilikçi lezzetleri eski esnaf kültürünün hayata dokunan sıcak ve samimi özellikleriyle birleştiren bir köprü adeta. Sedat Şef’in kendi elleriyle yaptığı en özel lezzetler şimdiden konuşulmaya başlamış. Şefimiz bu ürünleri teknelere taze taze yollamakla kalmıyor mekanın üstünde yer alan Fabl Haus’da misafirlerine konaklama imkanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Odaların ismi ise bölgedeki nadide koylardan alıntılanmış; Bedri Rahmi, Kleopatra, Sarsala ve Göbün gibi…

TAZE KAHVE ÇEKİRDEĞİ KOKAN KAHVALTILAR

Sabah kahvaltısında kahve tercih edenler için taze kahve çekirdeği kokusunu içine çekebileceğiniz sıcak ve soğuk kahvelerle donanmış mekanda, koruyucu madde içermeyen tamamen doğal dondurmalar, waffle ve şefin imza tatlılarıyla buluşabilirsiniz.

GÖCEK ESNAFININ DOĞA DOSTU YAKLAŞIMI

Tüm bu yeni açılan işletmeler, doğanın doğal dokusuna da saygılı olmalı. Sürdürülebilir bir dünya için geri dönüşümle ve atık yönetimiyle doğaya saygıyı en üst seviyede tutan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu konuda farkındalığın artması için emek veren herkesin yüreğine sağlık.

Göcekte tatlı bir mola

SEDAT YAMAN ŞEF’TEN SİZE ÖZEL BİR TARİF

3D TWIN CAKE

Krema için:

  • Bir adet karanfil
  • 100 gr. krema
  • 50 gr. vişne
  • 60 gr. ruby çikolata
  • 60 gr. beyaz çikolata
  • 100 gr. çırpılmış krema

İç garnitürleri:

  • Beş gr. krep kırığı
  • 20 gr vişne
  • 20 gr vişne püresi  

Yapılışı:

  • Kremayı, karanfili ve vişneyi kaynatıp blender’den çekin. Ruby çikolata ve beyaz çikolatayı ekleyip kaynayan kremayla birleştirin.
  • Bütün malzemeleri kabarmış kremayla birleştirin. Kalıbın yarısına kadar kremayı doldurun.
  • Sıkma torbası yardımıyla arasına püreyi sıkın. Vişneleri ve krep kırığını ekleyin.
  • Kalıbın kalan boş kısmını kremayla doldurun ve -18 derece dolapta donmaya bırakın.
  • Kiraz kekimiz donarken çikolataları benmari usulü eritelim ve kiraz saplarını yapalım.
  • Kalıplardan çıkardığımız kiraz kekleri görselde görüldüğü gibi ruby çikolata ile süsleyelim.
  • Çikolatadan yaptığımız kiraz saplarını görseldeki gibi yerleştirelim ve afiyet olsun.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder