Mehmet Yalçınkaya Günlerdir ormanlarda çalışan kahramanlarımız iyi ki varsınız!
HABERİ PAYLAŞ

Günlerdir ormanlarda çalışan kahramanlarımız iyi ki varsınız!

Ülkemizin ciğerleri, ormanları yanıyor, bizim de ciğerlerimiz yanıyor.

Nefeslerimiz kesildi. Ne yapacağımızı bilemez hale geldik.

Evi yanan, yüreği yanan tüm vatandaşlarımızla bizlerin de ocağına ateş düştü.

Ormana can veren, doğanın ayrılmaz parçası yaban hayatının tüm canları, canlıları evsiz kaldı, yandı kül oldu ve hepimizin içi kavruldu.

Görüntüleri izlerken göz yaşlarına boğulduk. Tüm bunlar yaşanırken birlik ve beraberlik mesajları yerine, kamplaşanlar, birbirini yiyenler içimizi kararttı. Geçecek elbette.

Haberin Devamı

En çok da yaralarımızı birlikte sardığımızda, o isimsiz kahramanları hep birlikte alkışladığımızda ve iyi duyguları, umutlu şeyleri kötülerden daha hızla yaydığımızda geçecek.

Günlerdir Marmaris’ten yayın yapan Şahan Gökbakar’ı yürekten kutluyorum. Günlerdir ormanlarda uykusuz, her türlü tehlike ve imkansızlıkla yılmadan çalışan tüm kahramanlarımızı yürekten alkışlıyorum. İyi ki varsınız!

Yangında fark ettik ki, iyiliğin en büyüğü en göstermeden en içten en doğal yapılanıdır. Sessizce yara saran, elindekini paylaşan, mantığı ile temkinle hareket eden tüm gizli kahramanlar tarihe not düşülecek. Geleceğimiz iyiliklerle dolsun, verdiğiniz el size binlerce iyilik olarak geri dönsün.

Günlerdir ormanlarda çalışan kahramanlarımız iyi ki varsınız

YÜREĞİMİZE BİR PARÇA SU SERPECEK ŞEYLER

Sevgili canlar, sizlere bir parçada güzel şeylerden bahsetmek istiyorum. İGA ve dokuma sanatında ülkemizi dünyada temsil eden sanatçımız Fırat Neziroğlu’nun sıfır atık ve kadın istihdamına yönelik yaptığı şahane bir proje var. İstanbul Havalimanı çevresinde doğaya ve çevreye saygıyla gerçekleşen bu projede, çevre yerleşkelerdeki ailelere yeni fırsatlar sunmak üzere iki yıldır şahane bir çalışmaya imza atılıyor. Proje sürecinde 30 kadına dokuma eğitimi verildi. Kendi tezgahlarına sahip olan köylü kadınlar, edindikleri bu çok özel beceriyle İGA çalışanlarının kıyafetlerini dokumaya başladılar bile.

SIFIR ATIK DOKUMA PROJESİ

Bu proje ile amaç kadın istihdamı yaratmanın yanı sıra sıfır atık algısının yerleşmesini sağlamak. Pozitif ayrımcılıkla kadının evine ekmek götürmesini sağlayan proje her yönüyle örnek. Bu şahane proje ile geleceğe umut saçan İGA yetkililerini ve değerli sanatçımız Fırat Neziroğlu’nu kutluyorum.

Haberin Devamı

OLİMPİYAT BAŞARILARIMIZ GURUR KAYNAĞIMIZ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden pek çok alanda gurur kaynağımız olan sporcularımızı tebrik ediyorum. Voleybol, okçuluk, jimnastik, boks, güreş gibi alanlarda ülkemizi temsil eden tüm sporcularımızı alkışlıyorum. Milli sporcular Mete Gazoz, Yasemin Adar, Rıza Kayaalp, Ferhat Arıcan, Buse Naz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu tarihe geçerken, A Milli Kadın Voleybol Takımı elde ettiği sonuçla bize ilkleri yaşatan ekip oldu ve yüreğimizi güzel haberlerle doldurdu.

HAFTANIN TARİFİ

Bu hafta yeni çıkan kitabımdan benim için en değerli tariflerden olan, annemin lokmalarıyla donanmış uskumru tarifini vermek istedim. Çünkü anne yemekleri iyileştiricidir. Ruhumuza iyi gelsin, afiyet olsun.

Günlerdir ormanlarda çalışan kahramanlarımız iyi ki varsınız

Yapım Aşamaları:

Uskumru balığının içini temizleyin, ince bir fırça yardımıyla kan pıhtılarından arındırın. Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağını sürün ve temizlenen balığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 100 derece buhar ayarında olan fırında 12 dakika pişirin. Süre sonunda soğumaya bırakın. Soğuyan uskumru balığının derisini alın, kılçıklarını ayıklayın ve filetosunu çıkartın.

Haberin Devamı

Lokma:

Süt, su, toz şeker, yumurta ve kuru mayayı karıştırın. İçerisine unu ekleyip orta akışkan bir lokma hamuru elde edin. Tencerede su kaynatın. Tencerenin üzerine hazırlanan lokma hamurunu, suya değmeyecek şekilde kabıyla yerleştirin. Streç filmle üzerini kapatıp 15 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru sıkma torbasına doldurun ve torbanın ucunu kesin. Akan hamuru makas yardımıyla bezelye büyüklüğünde kesip kızgın yağda kızartın.

Kızaran lokmaları yağını çekmesi için peçete üzerine alıp üzerine tuz serpin.

Sos:

Zeytinyağı, kabuğu soyulmuş satsuma, limon, sarımsak, çam balı ve soya sosunu blenderde pürüzsüz hale gelinceye kadar çekerek sos elde edin.

Günlerdir ormanlarda çalışan kahramanlarımız iyi ki varsınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder