Mehmet Yalçınkaya Michelin Yıldızlı Şefler Bodrum’da
HABERİ PAYLAŞ

Michelin Yıldızlı Şefler Bodrum’da

Sevgili dostum Gökmen Sözen’in davetiyle gittiğimiz be Premium Bodrum’da Michelin yıldızlı şeflerle Bodrum’da buluşma fırsatı buldum. Bu şeflerin ülkemize gelişi gastronomiyle ülkelerarası bağların güçlenmesi demek. Bu şahane organizasyon için gastronomide uluslararası işlere imza atan Gökmen Sözen’i kutluyorum. Bu tarihlerde yolu Bodrum’a düşen dostlara tavsiyemdir.

Michelin Yıldızlı Şefler Bodrum’da

İki Michelin Yıldızlı Şef Paco Roncero

Paco Roncero Restaurante / Madrid

Madrid’de bulunan Paco Roncero Restaurante’nin kurucusu ve şefi olan Paco Roncero, sanatsal İspanyol mutfağının en prestijli şefleri arasında sayılıyor. Kraliyet Gastronomi Akademisi tarafından verilen 2006 Ulusal Gastronomi Ödülü’nü kazanan Roncero’nun Ibiza ve Dubai’de de restoranı var. Sublimotion, müşterilerin her duyusuna hitap eden, teknoloji ve sanatın bir arada kullanıldığı, dünyanın en pahalı restoranı konumunda. Ünlü Şef Roncero, 1-15 Temmuz tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’ta pop-up event gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Bir Michelin Yıldızlı Chef Anatoly Kazakov

Selfie Restaurant / Moscow

Rus mutfağının temsilcisi haline dönüşen Anatoly Kazakov, gelenekler, yerel ürünler ve modern teknikleri mutfağının üç temel ilkesi olarak belirlemesiyle tanınıyor. Anatoly, ‘Silver Triangle’ yarışmasının galibi olurken Best Young Chef 2012 olarak seçildi ve San Pellegrino Cooking Cup 2012’nin finalisti oldu. Şimdilerde ise Murmansk’tan deniz kestaneleri, Pasifik’te bulunan Sakhalinsk’ten deniz tarağı ve Rostov’dan ördek gibi lezzetlerden oluşan bir menü sunduğu Selfie Restaurant’ını işletiyor. Başarılı Şef Kazakov, 15 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

İki Michelin Yıldızlı Chef Anthony Genovese

Il Pagliaccio / Roma

Güney Fransa’daki restoranlarda edindiği deneyimlerle tekniğini geliştiren Şef Anthony Genovese, İtalya’ya dönerek Enoteca Pinchiorri’nin mutfağına katıldı. İlk Michelin yıldızını Ravello’da kazandı. Kendi restoranını kurma hayali onu Roma’ya götürdü. 2003 yılında Il Pagliaccio doğdu. Bugün iki Michelin yıldızına sahip olan Il Pagliaccio, Şef Genovese, 1-15 Ağustos tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Haberin Devamı

Üç Michelin Yıldızlı Chef Thomas Bühner

Almanya’nın en önemli şeflerinden biri olarak Avrupa gastronomisine yön veren Thomas Bühner, ilk Michelin yıldızını 1996’da La Table’da kazandı. 1998’de ikinci kez bu onura layık görülen Bühner, 2006 yılında ‘Gault Millau’s Chef of the Year’ seçildi. Aynı yıl Restaurant La Vie’nin yönetimini devralan Bühner, bu süre zarfında Relais&Chateaux’nun Büyük Şef’i oldu. 2011 yılında üçüncü kez Michelin yıldızına layık görülen Bühner, 15 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Bir Michelin Yıldızlı Chef Yoji Tokuyoshi

Tokuyoshi / Milano

Dokuz sene boyunca Osteria Francescana’da ‘sous chef’ olarak Massimo Bottura ile birlikte çalışan Japon asıllı şef Yoji Tokuyoshi, 2015’te Milano’da kendi adını taşıyan Ristorante Tokuyshi’nin kapılarını açtı. Kısa sürede iki Michelin yıldızının sahibi oldu. Japonya’nın güzel geleneklerini ve İtalya’nın klasik lezzetlerini bir araya getiren Şef Tokuyoshi, 1-10 Eylül tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder