Mehmet Yalçınkaya Şef Rafet İnce'den minik dostlarımıza müjde var!
HABERİ PAYLAŞ

Şef Rafet İnce'den minik dostlarımıza müjde var!

“İyi bir tarif, doğru malzemeler ve sevgiyle hazırlanan her yemek güzeldir” diyen Şef Rafet İnce, son beş yıldır üzerine çalıştığı ‘Pet Chef’ projesini bizlere anlattı.

Şef Rafet İnceden minik dostlarımıza müjde var

Pet Chef üzerine uzun süredir çalışıyorsunuz. Proje nasıl ortaya çıktı?

25 yıldır yemek yapan bir şef olarak tanıyorsunuz beni. Dünyanın ilk Pet Chef’i olarak yaklaşık beş yıldır, minik dostlarımın beslenmesiyle ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapıyorum. Pet Chef markasını kurdum. Pet Chef, bilinçli bireylerin evlerindeki minik dostlarının sağlıklı beslenmesi ve kuru mamadan uzaklaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Araştırmalarınız sırasında ne gibi bilgilere ulaştınız?

Köpeklerin ve kedilerin; sağlıklı, yağsız kas kütlesini, iyi organ ve bağışıklık fonksiyonunu korumak için yaşlandıkça daha fazla proteine ihtiyacı olduğunu gözlemledim. Çoğu köpek ve kedinin beslendiği protein türü, besinleri sağlam tutmak için minimum düzeyde işlenmiş yüksek kaliteli etten elde edilir. Çoğu ticari evcil canlıların mamasında kullanılan işlenmiş protein kaynakları, böbrekler ve karaciğer üzerinde kronik bir yük oluşturur. Bu nedenle bir köpek son yıllarına geldiğinde organları artık işlevini verimli bir şekilde yapamaz. Köpeğinizi veya kedinizi, onlar için tasarlanan diyete ne kadar erken geçirirseniz, o kadar sağlıklı olacaklardır.

MİNİK DOSTLARIMIZ İÇİN 60 FARKLI TARİFİMİZ VAR

Minik dostlarımızın beslenmesinde nelere dikkat etmeliyiz

Gıdaların üretimi kadar tüketim şekli de önemli. Etleri ve sebzeleri nasıl doğradığınızdan tutun, nasıl pişirdiğinize kadar her aşama sağlıklı beslenme için çok önemlidir. Doğru pişirilen bir yemek protein, vitamin ve minerallerini kaybetmiyor, minik dostların hazmını kolaylaştırıyor ve vücutlarına zarar vermiyor. Yaşam kalitelerinin daha uzun soluklu olması için, 60 farklı Pet Chef ürünümüzle minik dostlarımızın ailelerine hizmet ediyoruz. Tüm tarifler, deneyerek ve test edilerek oluşturuldu.

TÜRKİYE’NİN İLK PET GURME MARKETİ

Dünyada bu konuda neler yapılıyor ve örnekleri neler?

Raw mama kültürü, dünyada yaklaşık dokuz yıldır, ülkemizde ise iki yıldır uygulanıyor. Kimyasal barındırdığı için tüm dünyada kuru mama kültürü azalıyor. Sağlıklı doğal besinlerle kendi şeflik tecrübemi birleştirdim. Türkiye’nin ilk pet gurme marketini kurarak minik dostlarımıza mamalar üretmeye başladım.

Haberin Devamı

Bu proje için nasıl bir uzman kadro oluştu?

Amerika’dan ve Türkiye’den çok değerli veteriner hekimlerle bu projeyi hayata geçirdik. Ürün çeşitliliğimizde kedi ve köpeklerin fiziki yapılarına uygun mamalar geliştirdik. Raw mama, natürel mama, ödül cipsleri ve kurabiyeleri, dondurma kalıpları, doğum günü pastaları, temel et suları gibi bir birinden farklı ürünler oluşturduk. Ürünlerimizde hiçbir şekilde kimyasal ve koruyucu kullanmadık.

400 KULÜBE YAPTIRIYORUZ

Projenin sosyal sorumluluk kanadında neler yapmayı planladınız?

Pet Chef’in 1 Ekim’de kitabı çıkıyor. Kitapta, kedi ve köpekler için evde yapılabilir ekonomik pratik tarifler var. Veteriner tavsiyeleri de bulunmakta. Amacım, bu kitabın bütün gelirini sokakta yaşayan minik dostlarımızın daha iyi şartlarda yasaması için kullanmak. Türkiye’nin farklı şehirlerinde 400 kulübe yaptırıyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder