Mehmet Yalçınkaya Şehrin merkezinde şehirden uzak bir his
HABERİ PAYLAŞ

Şehrin merkezinde şehirden uzak bir his

35 yıllık kariyerim sırasında deniz mahsullerine dair edindiğim tüm birikimlerimi aktardığım ‘Denizden’ kitabım sizlerin sayesinde kısa sürede ikinci baskıya geçti. Geçtiğimiz günlerde ilk imza günümüzü gerçekleştirdik. Kemerburgaz Kent Orman’ında açılan Yeni Bir Yaşam Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen imzaya katılan tüm okuyuculara teşekkür ediyorum. Açık havada açılan stantlarda ‘Ye İç Eğlen Festivali’nde olmak farklı bir deneyimdi. Açık havada yapılan, gastronomiyi destekleyen bu tarz etkinliklerin artması farklı bir sosyal deneyim. Festivali düzenleyen Ulusoy ailesine ve Pelin Ulusoy’a buradan teşekkür ediyorum ve kendisiyle yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Şehrin merkezinde şehirden uzak bir his

Sizi tanıyalım?

Yeni Bir Yaşam Etkinlik Alanı yani YBY, İstanbul’un ilk açık hava kültür, sanat ve etkinlik alanı olarak tanımlanabilir. Şehrin merkezinde, şehirden uzak bir his uyandıran bir alan tasarladık. Bireylerin kendini izole edebileceği ama rahatça sosyalleşebileceği bir lokasyon. 20 bin metrekare açık alan, 427 adet ağacın arasında; çocuktan yetişkine birçok kitleye hitap ediyoruz. Festivaller, konserler, sanat etkinlikleri gibi birçok organizasyon gerçekleştirirken, birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyoruz.

Şehrin içinde böyle bir alanda yeme-içme etkinliği nasıl bir karşılık buldu?

Pandemi koşullarından dolayı geniş ve ferah alanlar hepimizin en tercih ettiği lokasyonlar oluyor. 20 bin metrekarelik YBY, bu yaz insanların özlem giderdiği ve eğlendiği bir mekan konumuna geldi. Ye İç Eğlen Festivali’ni temmuz ve eylül ayında olmak üzere iki kere gerçekleştirdik. İnsanların güzel vakit geçirdiği, ünlü şeflerin seminer ve workshop’larına katıldığı, çocuktan yetişkine her yaşa hitap eden etkinliklerin bulunduğu, gurme lezzetlerin yer aldığı ve konserlerle eğlencenin doruğa ulaştığı festivaldi.

Şehrin merkezinde şehirden uzak bir his

VAROLUŞUN MERKEZİ DOĞADA SOSYAL BİR DÜNYANIN HAYALİNİ KURDUK

Proje nasıl ortaya çıktı? İlham kaynağınız neydi?

Yeni bir dünya düzenine geçtiğimiz bu süreçte nefes alabileceğimiz bir yer ararken Yeni Bir Yaşam Projesi ortaya çıktı. Varoluşun merkezi doğada, temel ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir sosyal dünyanın hayalini kurduk ve bugün Göktürk’te, Kemerburgaz Kent Ormanı’nın içindeyiz.

Haberin Devamı

Bu ay başka hangi programlar var?

9-10 Ekim’de düzenleyeceğimiz karnavalda, çocuklar ve ebeveynler için açık alanda büyük bir konfor alanı sağlıyoruz. ‘Kral Şakir’, ‘Maşa ve Koca Ayı’ gösterileri gün boyu devam eden eğitici ve öğretici atölyeler, alışveriş stantları yer alacak. Ayrıca ayın devam eden günlerinde çocuklar için gösteriler ve müzikaller de yer alıyor.

Şehrin merkezinde şehirden uzak bir his

Ekim ayının sonuna kadar konserler tüm hızıyla devam ediyor. 25 Eylül’de Emir Can İğrek, 26 Eylül’de Cem Adrian, 16 Ekim’de Zeynep Bastık, 22 Ekim’de Teoman konseri gerçekleşecek. Detaylı plan ve programımız ‘@yenibiryasamco’ Instagram sayfamızda yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder