Mehmet Yalçınkaya Taze balığı doğal otlarıyla bir Cunda klasiği: Bay Nihat
HABERİ PAYLAŞ

Taze balığı doğal otlarıyla bir Cunda klasiği: Bay Nihat

Restoranların kapalı olduğu günlerde sahi en çok neyi özlediniz? Yakında sağlıklı, neşeli, sohbetli masalarda yine buluşacağımıza eminim. Bu hafta sizlere bir tutam Ege Denizi esintisi sunmak istedim. İşte karşınızda bir Cunda klasiği: Bay Nihat. Cunda’nın şahane coğrafyasında 1978’den beri hizmet veren restoran, baba Nihat ve oğulları Volkan ve Hakan Bekit tarafından Cunda’nın vazgeçilmez ve nadir markalarından biri.

Hikayenizi sizden dinlemek isteriz?

Babamız Ahmet Nihat Bekit 60’lı yıllarda İstanbul’da Ege Kardeşler olarak açtığı işletmenin devamını Cunda’da 1978 yılında Bay Nihat Lale Restoran olarak devam ettirmiştir. Daha sonra biz oğulları olarak müessesemizin işletmesini, babamızın izinden giderek özenle sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Müşterileriniz en çok hangi ürünleri tercih ediyor ve bu zaman içinde nasıl bir değişime uğradı?

Deniz ürünleri içinde Aquades (kum midyesi) özel soslu, patlıcan beğendili ahtapot ızgara, safranlı sübye paça ve Arap saçlı sübye müşterilerimizin en beğendikleri arasında yer alıyor. Bu lezzetler imzamız oldu ve tercih edilmeye devam ediyor.

ANADOLU, EGE MUTFAĞINI YETERİNCE TANIMIYOR

Sizin sektördeki farkınız nedir?

Ülkemizin her bölgesinde ayrı güzellikler ve lezzetler var. Bunların tanıtımına önem vermeliyiz. Anadolu, Ege mutfağını yeterince tanınmıyor. Bu mutfağın olmazsa olmazı zeytinyağıdır. Lezzetli bir zeytinyağınız olmazsa balıklara, salatalara, otlara, mezelere farklı lezzet katamazsınız. Bu mutfağı damak zevkinize yerleştirebilmenizin şartı bu. Bu sektöre emek veren tüm insanlara hayırlı sezonlar diliyoruz.

Menüdeki en özel yemeğiniz nedir?

Mutfağımız zaman içinde Girit ve Midilli adası mübadillerinin Ege coğrafyasına taşıdıkları yemek kültürünü günümüz şartlarına uyarlayarak coğrafyamızın mevsimsel olarak bize sunduğu ot ve deniz ürünlerinin birleşimleriyle devam ediyor.

Taze balığı doğal otlarıyla bir Cunda klasiği: Bay Nihat

Kısa bir özel tarif alalım sizden.

O halde size özel bir kum midyesi tarifi verelim:

Kum midyeleri canlı olarak kullanılacağı için tuzlu suda bir gün bekletilerek kumunu atması sağlanır. Kırmızı kapya biber ve yeşil biber jülyen olarak doğranır, havanda tuzda dövülmüş sarımsaklarla beraber tereyağı ve zeytinyağı karışımında sotelenir. İçine midyeler atılır ve ağızları açılıncaya kadar işlem devam ettirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze çekilmiş karabiberle servis edilir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Taze balığı doğal otlarıyla bir Cunda klasiği: Bay Nihat

PANDEMİDE BOŞ DURMADIK, ÜRÜNLERİMİZİ GELİŞTİRDİK

Pandemi süreci sizi nasıl etkiledi?

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi yeme içme-sektörünü de maddi yönden olumsuz etkiledi. Ancak boş durmadık. Yapmak isteyip de yoğunluk nedeniyle yapamadığımız ürün geliştirme işlerimize de vakit bulmuş olduk. Bay Nihat işletmesi olarak yıllardır restoranımızda tükettiğimiz, müşterilerimizden övgüler alan zeytinyağımızı satışa sunabildik. Bu heyecan verici bir gelişme.

Gelecek yaz sezonu sizce nasıl geçecek?

Salgını kontrol altına alabildiğimiz zaman yaz sezonunun turizm sektöründe beklenenin üzerinde geçeceğine inanıyoruz. Bu konuda umudumuz sürüyor.

MÜDAVİMLERİMİZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Haberin Devamı

Cunda’da hizmet sektörü ne noktada?

Cunda’da hizmet sektörümüz butik işletmeler olarak devam ediyor. Zaten güzel olan yanı da bu. Sanırım bu coğrafyayı seven insanlar beş yıldızlı otellerin hizmetinden ziyade temizlik, güven ve her yerde bulunmayan lezzetleri ve eğlenceyi arıyor. Cunda müesseseleri de her geçen sezon, var olanın daha iyisini yapmak için çalışıyor. Bunun en güzel kanıtı her geçen yıl müdavimlerimizin artması.

Bir işletmede olmazsa olmaz nedir?

Temizlik ve kaliteli malzeme olduğu zaman insanların takdirini alırsınız. En dikkat edilmesi gerekenler budur. Diğer değişkenler kalabalığa, mevsime, hava durumuna göre farklılık gösterebilir ama temizlik ve kaliteli ürün olduğunda müşterilerinizi her zaman memnun edersiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder