Memet Özer Anneler Günü Pikniği
HABERİ PAYLAŞ

Anneler Günü Pikniği

ANNENİZE EN GÜZEL HEDİYE

Değerli Posta okuyucuları, malum bugün Anneler Günü. Öncelikle başta annem olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Anneler için hazırlayacağınız harika bir piknik için, çok lezzetli mangal yemekleri tarifleri vermeyi uygun buldum. Eee havalar da ısındı, piknik mevsimi başladı. Biliyorum ki aramızda mangal yapmaktan hoşlanmayan çok az kişi vardır. Özellikle de biz erkekler, genelde ızgara işleri ile uğraşmaktan büyük keyif alırız. O yüzden bugünkü tarifler özellikle erkekler için. Siz pişirin eşleriniz, anneleriniz ve çocuklarınız yesin bu seferlik! Tariflere geçmeden önce, mangal ya da ızgara, ya da yabancıların dediği gibi barbecue (barbekü) yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını ve mükemmel lezzeti sağlamanız için gerekenleri topluca sıralamak istiyorum. Önce püf noktaları...

1 Izgaranızın temiz olduğuna emin olun, gerekirse yağlanmış bir kağıt havluyla sıcakken bir kez daha temizleyin, ya da yarım bir kuru soğanı sürebilirsiniz.
2 Izgaranızın sıcak olması önemli, gerek etlerin yapışmaması, gerekse de etlerin suyunun içinde kalması açısından önemli.
3 Etlerinizi yakmayın ve kurutmayın. Bunun için etin kalınlığına göre sadece gereken miktarda ızgarada tutun. Ve sadece etin iki tarafını birer kez çevirerek pişirin.
4 Pişirmeden hemen önce etlerinizin her iki tarafını da tuzlayın ve karabiberleyin.
5 Ateşin alevinin bitmesini bekleyin, kömür köz haline geldikten sonra pişirin.
6 Etlerinizin kömür rengi haline gelmesine izin vermeyin.
7 Etlerinizi ilk başta mangalın daha sıcak yerine, daha sonra içlerinin pişmesi için daha ılık tarafına alın.
8 Et terbiyelerine, eğer uzun bekletecekseniz tuz koymayın, son aşamada koyabilirsiniz. Eğer uzun süre terbiye edecekseniz mutlaka buzdolabında dinlendirin.
9 Mangalda yapacağınız köftelere yumurta koymayın, ekmek oranını da az tutabilirsiniz.
10 Pişen etlerinizi kesmeden önce ılık bir yerde yaklaşık 3 dakika dinlendirin ki suyu içinde kalsın. Evet artık tariflere geçebiliriz. Şimdiden afiyet olsun...






BARBEKÜ SOSLU TAVUK PİRZOLA

2 bardak ketçap 1 bardak su 1/2 bardak elma sirkesi 5 yemek kaşığı şeker 1 kaşık tuz 1/2 adet kuru soğan (çok minik doğranmış) 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı worchistershire sos (Büyük marketlerde var)





HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi bir tencere içinde yaklaşık 80 dakika kısık ateşte bırakın ve soğutun.

TERBİYELİ KUZU ŞİŞ HAZIRLANIŞI:


Terbiye malzemesini derin bir kase içerisinde iyice karıştırın. Etlerinizi içine iyice bulayarak üstünü kapatın ve 1 gün buzdolabında bekletin. Pişirmeden önce etlerinizin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Üstündeki fazla terbiye malzemesini bir kağıt havluyla alın. Yoksa yanar ve lezzeti bozulur. Etlerinizi aralarına sebzeler gelecek şekilde şişlere dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürün ve her tarafına tuz ve karabiber ekin. Çok fazla yakmadan ve içini kurutmadan, bir kere çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin. 500 gram kuzu sırtı ya da kuzu koldan yağsız, sinirsiz şişlik et Tahta çöp şişler (Suda bekletilmiş olmalı. Etleriniz iriyse çift kullanabilirsiniz) Tuz, karabiber Renkli biberler Halka kesilmiş soğan

IZGARA KÖFTE

MALZEMELER:
250 gr. dana kıyma 200 gr. kuzu kıyma 50 gr. çekilmiş kavram yağı (Dananın vücudunu saran yağ) 1 avuç maydanoz 1/2 adet kuru soğan (Çok ince doğranmış) 1 diş sarımsak rendesi 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber 1 avuç ıslatılmış ve ufalanmış bayat ekmek. Tuz, karabiber.

HAZIRLANIŞI: Köfte malzemenizi derin bir kase içerisinde yoğurun. Ancak çok da fazla yoğurmamak gerekir. Dilediğiniz şekilde yuvarlayın. Yağladığınız
sıcak ızgara üzerinde bir kez çevirerek pişirin.

Haberin Devamı

(12 Mayıs 2013 tarihli Posta Karnaval ekinden alınmıştır)

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder