Memet Özer Kanyon'da bir lezzet durağı:Escale
HABERİ PAYLAŞ

Kanyon'da bir lezzet durağı:Escale

Haberin Devamı

Değerli Posta okuyucuları, bu hafta benim de vakit geçirmekten çok hoşlandığım Kanyon içersinde bulunan Escale’i sizler için mercek altına aldım. Gerek ambiyansı gerekse de lezzetli tabakları ile mutlaka uğranılması gereken bir mekan.

TANIMLAMA
Levent Kanyon AVM’nin en üst katında yer alıyor. Escale, adının da anlamı olan tam bir uğrak yeri.

GİYİM
Escale’in günün saatlerine göre değişen ritmi ve kendi içinde üç farklı mekan barındırması sebebiyle şık giyinip de gidebilirsiniz; ya da bar tarafında ortamın rahat havasına göre giyinmeyi de tercih edebilirsiniz.

ORTAM VE MASA ÜSTÜ
Mekan 3 ayrı alandan oluşuyor. Günün her saati canlı olan mekanda 12 metrelik ikonik barın bulunduğu brasserie, bol yeşillikli teras, iş yemekleri için tercih edilen, beyaz örtülü restaurant var. Özel kutlamalar için private room da bulunmakta.

REZERVASYON
Öğlen ve akşam yemekleri için rezervasyon yapılıyor. Fakat büyük bir mekan olduğu için geçerken uğrasanız bile yer bulmak mümkün. Yine de garantiye almak isterseniz; Büyükdere cad. Kanyon AVM. No:185 Kat:1/178 Levent, Tel. 0212 353 51 01.

MENÜ
Escale’in mutfağı şef Fatih Göktaş’a emanet. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti bulabilirsiniz. Menüde sadelik ve yerel ürünler ön planda. 400’ün üzerinde yerli ve yabancı şarapların bulunduğu kav mevcut.

SERVİS
Servis sektöründe eğitimli ve tecrübeli bir kadro mevcut. Escale’in şefleri Desert Group’un uzun yıllardır bünyesinde bulunan ekipten oluşuyor. Dolayısıyla misafirlerin ne istediğini çok iyi biliyorlar.

KİMİNLE GİDİLİR
İş arkadaşlarınızla, keyifle sohbet etmek istediğiniz dostlarınızla gidip uzun saatler geçirebilirsiniz

EN GÜZEL GÜN VE SAATLER
Hafta arası öğlen ve iş çıkış saatleri, barında Escale’e özel kokteyllerle vakit geçirmeniz mümkün. Hafta sonları öğlen ve akşam yemekleri oldukça revaçta. Sinema öncesi ve sonrası keyifli bir yemek ve içki için de tercih ediliyor.

AĞIZ TADI
Escale’in 14 saat pişirilmiş kuzu omzu, mühürlenmiş ördek butu, Babakale ızgara ahtapotu, Escale burgeri , şeftalili semizotu salatası, pizzaları ve her gün kendi yaptıkları taze makarnaları ön planda.

YAN MASALAR
Escale farklı kesimlerden birçok kişinin buluşma noktası. Escale’in konukları arasında iş dünyasının tanınmış isimleri, sanatçılar bulunuyor.

MÜZİK
Her gün DJ eşliğindeki müzik iş çıkış saatlerinde ritmini arttırıyor. Sakin bir yemek isteyen misafirler restaurant tarafını tercih edebiliyor. FİYAT Başlangıçlar 25-40 TL, salatalar 29-45 TL arasında, ana yemekler ise 37-68 TL arasında değişiyor. Kişi başı ortalama içkisiz 80 TL’ye çıkabilirsiniz.

DEKOR
Escale’in konsepti, tasarımı ve görsel kimliğini 25 yıldır Paris’te yaşayan Koray Özgen geliştirildi. Aks mimarlık Murat Öztürk tarafından uygulandı. Escale’de ışığı ve havayı geçiren, terastaki yeşili kucaklayan bir atmosfer var. Tasarımında ise işlevsellik ön planda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder