Lezzetli, basit ve maliyeti düşük tarifler!

20 Eylül 2015, Pazar 05:00
AA

Gemici usulü KURU FASULYE

(Etsiz, varsa biraz sucuk ekleyebilirsiniz)

MALZEMELER

2 bardak kuru fasulye (1 akşam evvelden üstünü geçecek kadar soğuk suda bekletilmiş) 

2 adet soğan (küp kesilmiş) 

2 diş sarımsak (ince doğranmış)

4 adet sivri biber (ince doğranmış)

1 adet havuç (küp doğranmış)

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

1 adet tavuk bulyon

3 bardak su

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

1 çay kaşığı şeker

kekik, pul biber, kuru nane, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye fasulyeleri alın ve üstünü geçecek kadar su koyun. Bir taşım kaynatıp, suyunu dökün.Fasulyeleri kenara alın.

Bu işlem yemeğinizin gaz yapmamasını sağlayacaktır. Aynı tencereye zeytinyağı, tereyağı ve soğanları alıp, tuz ve karabiber serperek kavurun.

Sarımsak, havuç, şeker ve biberleri ekleyip 3 dakika daha kavurun. Salçaları ekleyip, yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Su ve bulyonu ekleyin.

Fasulyeleri ilave edin. Üstünü kapatıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kekik, kuru nane ve pul biber serperek servis yapın.

Soğanlı, peynirli ve maydonozlu İtalyan omleti

MALZEMELER 

5 adet yumurta 

2 kaşık süt

1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar

1/2 adet soğan (ince piyaz şeklinde doğranmış)

1 bardak kıyılmış maydanoz

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları, sütü, içine tuz ve karabiber serperek iyice çırpın. Peynir rendesini de ilave edin.

Yumurtaları ne kadar iyi çırparsanız omletiniz daha kabarık olur. Tavaya yağları koyun. Soğanları ekleyin. Tuz, karabiber serperek iyice yumuşatın.

Yumurtalı karışımı ekleyin. Bir süre taban kısmı kabuk bağlayana kadar kısık ateşte pişirin.

Tabanı iyice sertleştiğinde, bir tabağı tavanın üstüne kapatıp, ters çevirin. Diğer tarafı tavaya yerleştirip pişirin. Kıyılmış maydanozla servis yapın.

Domates ve kıymalı soslu makarna

MALZEMELER

250 gr kıyma

1 pk makarna

1 adet soğan (küp şeklinde)

1 adet havuç (küp şeklinde)

2 diş sarımsak (küp şeklinde)

3 adet sivri biber

2 adet domates (soyulmuş, küp şeklinde)

2 kaşık domates salçası

1 bardak su

1 adet bulyon

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

1 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

Bir tencereyi ocakta biraz ısıtın. Tencereye zeytinyağı ekleyip, kıymaları, tuz ve karabiber serperek biraz kavurun.

Kıymanız kahverengi hale gelince tereyağı ve soğanları ekleyip kavurun. Sarımsak, havuç ve biberleri ekleyip kavurun. Şeker ilave edin.

Salçayı ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Domatesleri, bulyonu ve suyu ekleyip, yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin, suyu azalırsa sıcak su ilave edin.

Makarnayı üstünde yazan sürede içine tuz attığınız bol kaynar suda pişirip süzün.Sosa yedirin.

İsterseniz sade isterseniz de rendelenmiş peynir veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Patatesli tavuk sote

MALZEMELER

500 gr tavuk eti kuşbaşı

1 adet soğan (küp şeklinde)

2 sap pırasa (ince kıyılmış)

2 adet patates (küçük küpler halinde)

1 adet havuç (küp şeklinde)

2 kaşık süt

1 kaşık un

1 bardak su

1 adet tavuk bulyon

2 kaşık soya sosu (varsa)

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenizi ısıtın. Zeytinyağını ve tavuk etlerini ekleyip, tuz ve karabiber serperek altın rengi olana dek soteleyin.

Tavuk etlerinizi bir tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ve soğanları alın. Tuz ve karabiber serperek biraz kavurun. Sırasıyla, havuç ve pırasayı ekleyin. Un serpin ve iyice karıştırın.

Süt ve suyu ekleyin. Bulyon ve soya sosu ilave edin, karıştırarak bir taşım kaynatın.

Çok koyu olursa biraz daha su ekleyin. Tavuk etleri ve patatesleri ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.