Memet Özer Mevsim sofralarınız için lezzetli ve besleyici salatalar
HABERİ PAYLAŞ

Mevsim sofralarınız için lezzetli ve besleyici salatalar

Bu hafta sizler için çok lezzetli ve doyurucu salata tarifleri hazırlamaya çalıştım. Özellikle mevsim tatlarını kullanarak hazırlayabileceğiniz bu salatalar, öğünlerde ana yemek olarak da tüketebileceğiniz gayet doyurucu porsiyonlar. Verdiğim lahana salatası tarifi ise, büyük restoran zincirlerinde de servis edilen, orijinal ismi coleslaw olan gerçek bir klasik. Üstelik gönül rahatlığı ile evlerinizde hazırlayabileceğiniz cinsten. Afiyet olsun

Yeşil mercimekli patates salatası

MAZEMELER

4 adet patates (hafif diri tuzlu suda haşlanmış, küp şeklinde doğranmış, ılık)

Haberin Devamı

1/2 bardak yeşil mercimek (haşlanmış)

1/2 bardak rendelenmiş havuç

8 adet kornişon turşu (doğranmış)

1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)

8 sap taze soğan (kıyılmış)

1/2 adet kırmızı soğan (ince piyazlık)

2 adet çarliston biber (doğranmış)

SOS

3 kaşık tatlı hardal

2 kaşık limon suyu

1 kaşık mayonez

3 kaşık zeytinyağı

1 kaşık sirke

1 çay kaşığı şeker

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Derin bir kase içine tüm malzemeyi alın. Patatesleriniz ılık olursa sosu daha iyi emeceklerdir.

Sos malzemesini iyice çırpın. Ve salataya yedirin. Daha sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Tatlı mayonez soslu lahana salatası

MALZEMELER

6 bardak beyaz lahana (ince kıyılmış)

1 bardak rendelenmiş havuç

1/2 adet kırmızı soğan (ince piyazlık)

1 avuç kereviz sapı (ince verev kesilmiş)

1/4 bardak elma sirkesi

1/4 bardak şeker

Tuz, karabiber

SOS

1 bardak mayonez

1 kaşık acı olmayan hardal

1 kaşık limon suyu

1 tatlı kaşığı bal

1 kaşık pirinç sirkesi

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Salata malzemenizin üzerine, şeker, tuz, karabiber ve elma sirkesini döküp, ellerinizle iyice ovalayın. Buzdolabında yarım saat bekletin.

Çıkan fazla suyu süzün. Sos malzemesini iyice çırpın. Salataya yedirin. 15 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.

Turplu ve tavuklu karnabahar salatası

MALZEMELER

1 adet karnabahar (çiçekleri ayıklanmış tuzlu kaynar suda diri haşlanmış, buzlu suda bekletilmiş)

1/2 adet kıvırcık salata (irice doğranmış, kuru)

2 adet sarı dolmalık biber (ince şeritler halinde, varsa, yoksa kırmızı kapya biber)

Haberin Devamı

1 bardak haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti

3 adet küçük turp (ince doğranmış)

1 avuç çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin SOS:

1/2 bardak yoğurt

2 kaşık mayonez

2 kaşık limon suyu

1 kaşık elma sirkesi

4 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Sos malzemesini iyice çırpın. Daha sonra salata malzemesine iyice yedirin. Bir süre buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Ortadoğu usulü bulgur salatası

MALZEMELER

200 gr ince bulgur

50 gr dolmalık fıstık (yağsız tavada kavrulmuş)

1 demet taze nane (ince kıyılmış)

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

4 adet küçük turp (rendelenmiş)

8 sap taze soğan (ince kıyılmış)

1 bardak marul (ince kıyılmış)

1 avuç nar

2 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış, soyulmuş ve doğranmış)

SOS

2 adet limon suyu

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı kimyon

1/2 bardak zeytinyağı

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bulgurları derin bir kaseye koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bekleyin.

Bulgurlarınız şişip, hafif yumuşayınca biraz zeytinyağı ilave ederek karıştırıp ılınmaya bırakın, ılınan bulgura diğer salata malzemesi ve çırptığınız sosu ilave edip iyice yedirin. Marul yaprakları içinde servis yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mantarlı ve mısırlı pirinç salatası

MALZEMELER

1 bardak pirinç (suda bekletilmiş ve yıkanmış)

1 adet havuç rendesi

8 adet iri mantar (ince doğranmış )

1/2 adet soğan (ince piyazlık

2 adet çarliston biber (halka şeklinde)

1 adet kırmızı kapya biber (ince halka şeklinde)

1 avuç çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

3 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

SOS

1 kaşık limon suyu

1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

1 kaşık elma sirkesi

4 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya zeytinyağını alıp soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber serperek yumuşayıncaya kadar kavurun.

Mantarları ekleyin. Ateşin altını açıp mantarlar yumuşamaya başlayıncaya kadar kavurup, havuçları ekleyin. 2 dakika daha pişirip karışımı soğumaya bırakın. Pirinçleri üzeri geçene kadar su koyup tuz ekleyerek haşlayıp süzün.

Biraz zeytinyağı ilave edip karıştırarak ılınmaya bırakın. Pirinçler ılındıktan, diğer malzemeler soğuduktan sonra tümünü karıştırın.

Sos malzemesini çırpın. Birbirine yedirin, bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder