Mert Ali Başarır “Yine yeşillendi AKP Hükümeti”
HABERİ PAYLAŞ

“Yine yeşillendi AKP Hükümeti”

Tütün-alkol satışı ve sunumuna ilişkin yeni yönetmeliğe dair yaptırımlar, “yok” dedikleri ‘gizli ajandadan’ düşen bir yaprak gibi… Referandumda çıkan ‘%42 Hayır’ın peşine düşmek için örgütü sahil kasabalarına yönlendiren Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul Boğazı dâhil, deniz kıyılarındaki restoranlara ‘içki kısıtlaması’ getirmesi adeta rövanşist bir tavır. Tophane'deki galeride ‘içki ve resim’ yüzünden cam-çerçeve, kafa-göz bırakmayan çapulcuların taşeronluğuna son verilmiş, sergi ve açılışlarda ‘alkol yasağı’ yaptırımı merkeze çekilmiş oldu. Bu uygulamaların Necmettin Erbakan başta olmak üzere Numan Kurtulmuş ve Abdüllatif Şener’e yönelecek seçmenlere nasıl yansıyacağını göreceğiz.

Haberin Devamı

Ahmedinejad’a Chivas Regal

“Gönderilen yılbaşı hediye paketinde alkol bulunmayacak.”

– Yahu sana ne? Ne göndereceğimi sana mı soracağım? Hangi cüretle beni tek tipleştirmeye çalışıyorsun? Paketin içine bir şişe Chivas Regal viski, Olmeca tekila, Lanson şampanya, Amaretto likör ya da Bourgeois şarap koyanlar, bunu İstanbul Müftüsü’ne, Kocatepe Camii’nin imamına, Sultanahmet Camii’nin müezzinine, Diyanet Vakfı’na, Necmettin Erbakan’a ya da Ahmedinejad’a göndermiyorlar ki… ‘Vidanjör’ takımına bunlar… Bakalım parfüme, kolonyaya ne zaman yasak gelecek? Muhtevası haram çünkü. Yakında kolonya ‘yeşil reçeteye’(!) bağlanır.

‘Etek çevirmesi’

Milleti yumurtaya, makarnaya, bulgura talim ettirerek ne yiyeceğine zaten sen karar verdin.
Savurduğun vaatlere de vatandaşın içeceği bir bardak soğuk su malum!
Giyim yaptırımlarına da başlanacak. Sırada etek, pardösü, manto boyu var. Caddede, sokakta, ‘yeşil kuvvet’, elde mezura ‘etek çevirmesi’ yapıyor:

- Kahverengi mantolu bayan… Sağa çek bekle…
- Sarı yağmurluklu bacım… Sıradan çıkmaya çalışma…
- Siz ikiniz eteğinizi çekiştirmeyin…
- Hanım neydi geçen giydiğin kiloda teğet eteğin boyu? MOBESE’den gördük…
Daha sonrasında pazar ve mağazalarda etek satışı yasaklanacak. Bol kesim pantolonlara ılımlı geçiş yapılacak. Son aşamada ise şalvar, çarşaf, peçe, burka modası başlayacak.

Haberin Devamı

Duble yol

“İnternetten alkol satışı yasaklanacak!”

Alkolün, telefondan, fotoğraf makinesinden, beyaz eşyadan, mobilyadan, kolalı içeceklerden ne farkı var alla sen? Ticaret bu. “Alın verin, ekonomiye can verin” gelgeline ne oldu? Sabahtan akşama kadar özelleştirme, merkez bankasının rezervi, dış ticaret anlatıyorsun da anlatıyorsun. Teknolojinin nimetlerinden de dem vuruyorsun durmadan. Alkol üretimi-tüketimi ticaretten sayılmıyor mu? İnkâr politikası niye? Bu hayat sadece ‘duble yol’ yapmakla geçmez sayın başbakan… Arada sırada bir ‘tek’ de olsa atmak lazım. Gerginliği alıp, sakinleştirir. Bu rahatlama her faninin bir ihtiyacı. Yeter ki ağızlarıyla içsinler. Yeşilay’a bu ilgi, ‘renginden’ mi acaba?

Alkolsüz Efes Pilsen Basketbol Takımı

Sonunda millet birasını, şarabını, rakısını evinde kendi imal edecek. Böylece vergi adı altındaki söğüşlenmeden de yırtacak. Olan hükümetin hatırı sayılır kaynağına olacak. Örneğin bir rakı fiyatının %57’si vergi…
Alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılmayacak.
Herhalde kulübün yeni adı ‘Alkolsüz Efes Pilsen’ Basketbol Takımı olacak. Efes Pilsen, milli takıma, sinemaya, tiyatroya, müziğe, arkeolojiye sponsorluk yapan bir holding. Allah için ben bir takunya holdingin bu alanlara sponsorluk yaptığına şahit olmadım. Bunun adı ‘ılımlı’ İslam değil, ‘kılıflı’ İslam. Minareyi çalan misali…

Haberin Devamı

‘Haramlık’-‘veletlik’

Aralık ayının ortalarında Ankara’daki bir restorana akşam yemeği sırasında ‘alkol muhafızları’ tarafından yapılan baskını hatırlayalım. Yanında çocuk bulunan ailelerden kimlik toplama ve tutanak imzalatma rezaletini, ‘münevver’ Aydın Valisi Hüseyin Avcı Coş’un aynı minval başarılı uygulaması(!) takip etti. Bundan sonra alkollü restoranlar iki bölüme ayrılsın. Çocuklarıyla bu mekânlara gelen ailelerden, ebeveynler alkol alacakları için ‘haramlık’ bölümüne, çocukları ise ‘veletlik’ kısmına yönlendirilsin. Yakında evlere de kamera konursa şaşmayın sakın. Zaten ‘3 çocuk’ marifetiyle yatak odalarına girilmiş vaziyette. Evin mutfak ve salonunu gezmeye geldi sıra…

‘İleri demokrasilerin’ seçkin örnekleri

İran’daki ‘Besic’ denilen ‘çanak anten ve alkol avcılarının’ ağırlıklı olarak varlıklı semtlerdeki evlere girip içki araması yapması, buldukları taktirde 200-300 bin Tuman para cezası kesmeleri, 100 kırbaç ya da bir ay kodese tıkmaları gibi ‘ileri demokrasilerin’ bu seçkin örnekleri, bizde de niye uygulanmasın canım?
AKP Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in, kentte yılbaşı süslemesi yapan esnafı fırçalamasını görünce dünya nerde? Türkiye nerde? Gönül Hanım nerde? demeden geçemiyor insan… Kentin ışıl ışıl olması, vitrinlerin süslenmesi, janjanlı kâğıtlar ‘özü’ nasıl kaybettiriyor sayın vekil? 31 Aralık’ın 25 Aralıkla ne ilgisi var? İnsanlar hiç eğlenmeyecek mi? 24 saat mi ibadet edecekler?

Hükümeti ‘akşamcılar’ devirecek

Bu 60.Hükümet ‘Washington-Tahran koalisyonu’ mudur? ‘Arabulucu yönetim’ midir? Karar sizin… Ancak AKP’yi ne ordu, ne CHP, ne sosyalist sol, ne Erbakan Hoca, ne de Numan Hoca yıkacak. Biraz daha böyle devam edilirse hükümeti ‘akşamcılar’ devirecek. 2010’un ilk 9 ayında tüketilen içki 1 milyar 902 milyon litre...
Yine yeşildi AKP Hükümeti…
Amanın yeşillendi 60.kabine… Billâh yeşillendi bakanlar kurulu… Zaten yemyeşildi AKP yönetimi…
-Sağlığına Mustafa Kemal’im!..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder