Merve Tokaz Corona virüsle mücadelede Trump alarmı
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüsle mücadelede Trump alarmı

Dünyanın corona virüsle savaşı aralıksız sürerken salgınla mücadelede ülkelerin vaka sayıları, ölüm oranları, sağlık sistemleri ve virüsle mücadele yöntemleri ciddi tartışma konuları haline geldi. Ancak özellikle içinde bulunduğumuz bu kritik süreçte ülkeler kadar devlet başkanları ve yaptıkları açıklamalar da gündemde önemli bir yer tutuyor. Son dönemlerde corona virüs kadar gündeme oturan bir diğer konu da, her konuda olduğu gibi yaptığı ilginç açıklamalarla kendinden söz ettiren ABD Başkanı Donald Trump.

Haberin Devamı

Önerisi akıllara durgunluk verecek cinsten

Corona virüsle mücadelede Trump alarmı

Her ne kadar Trump denilse de ve çeşitli konularda yaptığı şaşırtıcı açıklamalara alışılmış olunsa da, corona virüsle mücadeleyle ilgili düzenlendiği basın toplantısında ileri sürdüğü öneri kelimenin tam anlamıyla akıllara durgunluk verecek cinsten. Basın toplantısı sırasında salondaki bilim insanlarının bile şaşkınlıklarını gizleyemedikleri açıklamada Trump, corona virüsle mücadelede dezenfektan ve ultraviyole ışınlarının kullanılabileceği önerisinde bulundu. İlk bakışta şaşırtıcı gelmeyen bu açıklamanın devamıysa kelimeleri kifayetsiz bırakıyor. Trump’ın açıklaması şöyle:

Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir tür temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir.

Tepkilerin ardı arkası kesilmedi

Trump’un bu önerisinin mümkün olmadığı salonda bulunan bilim insanları tarafından beyan edilmiş olsa da, şaşkınlık yaratan açıklamalar hem ABD hem de dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Gelen tepkiler sonrasında Trump o açıklamanın alaycı bir şaka olduğunu ifade etse de, konunun sosyal medya platformlarına taşınmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları ve dezenfektan üreten firmaların yetkilileri tarafından peş peşe açıklamalar yapıldı. Uzmanlar ultraviyole ışınlarının yalnızca havada asılı duran virüsleri yok ettiği, insan vücuduna uygulandığı takdirde ciddi tehlikeler yaratabileceği konusunda hemfikir. Üretici firmalarsa dezenfektanın insan vücuduna enjekte edildiği takdirde virüse karşı korumak bir yana dursun, bunun ölümcül bir tehlike yaratacağına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Her ne kadar Trump açıklamalarının arkasında dursa ve şaka olarak nitelendirse de bu işin içinden kolay sıyrılamayacağı açık. Ancak yaşanan bu olay corona virüs kadar ortaya konulan yalan yanlış bilgilerin de ne derece tehlikeli olabileceğini bir kez daha gösterdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder