Mesut Yar - Burada Laf Çok Bırakın yerinde kalsın
HABERİ PAYLAŞ

Bırakın yerinde kalsın

Kanallara küçük bir tavsiyem var. Ne yapın edin, izleyicinin alıştığı program saatleri ve günleriyle oynamayın. Mesela “Arkadaşım Hoşgeldin” (Kanal D) isimli komedi programını pazar akşamı denemeyin... “Kiraz Mevsimi”nin (FOX) ya da “Kaçak Gelinler”in (Star TV) günüyle oynamayın. “Galip Derviş” (Kanal D) bırakın yerinde kalsın... “Arka Sokaklar” (Kanal D) cumartesi gecesini sevdi, orada izleyicisi hep olacak, öylece devam etsin. İzleyici en çok alıştığı işleri alıştığı saatte izleyememekten yakınıyor, küstürüp de başınıza iş almayın!

Haberin Devamı

ben öyle düşünmüyorum çünkü

“Şeref Meselesi” (Kanal D) isimli dizinin tanıtımından hareketle hikayenin bir Yeşilçam klasiği olarak kabul edilen “Aile Şerefi” filminden etkilendiğini söyleyen okurlarım var... Açıkçası ben henüz o hisse kapılmadım. Kaldı ki ekranda mevcut dizilerin birçoğu orijinal senaryodan ziyade esinlenme rüzgarıyla şişiriyor yelkenlerini... Hem artık kanallar bazı konularda izleyicisine çok da samimi davranıyor. Hangi dizinin hangi film ya da yabancı diziden uyarlandığını daha ekrana taşımadan izleyicisinin havsalasına not düşüyor... Sahi mevcut diziler içinde birbirinden esinlenmeyen kaç tane sayabilirsiniz. Üstelik birçoğunun senaryoları hep aynı kalemlerin mürekkebinden çıkıyorken...

Esra Erol kim olacak?

“Ulan İstanbul” (Kanal D) dizisinde Yaren ile Karlos, Ferdi ve Derya ikilisini bir araya getirip aralarını düzeltmeye çalışıyorlar... Ferdi ve Derya da arada Yaren ile Karlos için çöpçatanlık yapıyor. Şehriban ve Maşuka ise Ceyhun ile Derya için romantik ortamlar hazırlayarak mutlu son için mücadele ediyorlar... Bu arada Yaren de arada Çin lokantasının aşçısı Shan Li ve Umay arasında bir duygusal köprü vazifesini üstlenmeye çabalıyor... Valla dizi adaletli çalanların hikayesinden çok adaletli çöpçatanların hikayesine doğru sıkı adımlarla yürüyor... Kendi içinden bir izdivaç programı çıkarırsa şaşırmayacağım doğrusu. Peki dizinin Esra Erol’u kim olur dersiniz?

Tezgah değil resmen dükkan

Ben program bekliyordum gerçek farklı oldu. “Uçankuş” ekran hayatına bir program olarak değil bir TV kanalı olarak döndü... Özellikle sosyal alanlarda sürekli açık bir ekran olarak dikkati çeken Akıllı TV’nin frekansını satın alan Can Tanrıyar, magazin aleminin bütün sıkı isimlerini kanalına dahil etti... Mesela Sacit Aslan’dan başlayarak bu köşede sıklıkla işlerini alkışladığımız bir dolu magazin ustası (Erol Köse, Derya Tuna) artık “Uçankuş” ekranından izleyicilere seslenecek... Sonuç itibarıyla Can Tanrıyar bir tezgah değil, bildiğin dükkan açmış oldu. Allah rızkını bol etsin diyelim ve ekleyelim; hayırlı olsun!

Haberin Devamı

Hasadı toplayamadan...

Biraz gecikmeli oldu ama yaz ekranında karınca misali çalışan iki ismin tv8’den ayrılmış olması kendi adıma hüzünlü oldu biraz... Özge Uzun ve Oylum Talu ikilisi kanalın gündüz kuşağını “geçiş süreci boyunca” sırtlandılar. Dolayısıyla alkışı hak etmişken bir anda kendilerini taca çıkmış buldular... Acın Ilıcalı’nın yeni yayın döneminde işini şansa bırakmayacağı kesindi ama ne bileyim ağustos böcekleri dururken karıncalara yapılan bu muamele çok da şık olmadı... Koyun bunu bir kenara. Kanalın “Aramızda Kalsın” isimli programının sunucuları Pelin Çini ve Salih Keçeci yaz boyunca ekrandaydı ve hâlâ ekrandayken bu sevimli ikiliye biz buradan bir alkış gönderelim. Nazar değmez inşallah!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sıradaki haber yükleniyor...
holder