Mesut Yar Akasya değil Kuzey durağı!
HABERİ PAYLAŞ

Akasya değil Kuzey durağı!

Dikkat ettiyseniz “Kuzey Güney” (Kanal D) dizisinde Kuzey karakterinin sahnelerinin neredeyse yarısı bir taksinin içinde geçiyor. Kuzey her anlamda taksici dostu bir kardeşimiz... Kimiyle arkadaşa bağlıyor, kimiyle sırdaşa. Eğer memlekette taksici sorunlarının ve durumlarının anlatılacağı bir kamu spotu yapılacaksa, lafın kimin ağzından çıkacağı bellidir. En azından “Akasya Durağı”ndan hallice bir mesaj ortaya çıkacaktır! Ha bir de Emniyet Genel Müdürlüğü araştırmış. “Kuzey Güney” trafik kurallarına en çok uyan dizilerin başında geliyor. Bak bu da iyi işte. Dizi bir taşla her türlü kuş vuruyor; hem esnaf hem de emniyet dostu olarak!

Haberin Devamı

FELSEFE YAPMA!

FOX’ta yayınlanan “Yemekteyiz” programının yarışmacılarını neye göre seçiyorlar çok emin değilim. Ama şu var ki hepsi bir şekilde kendini izletiyor... Geçenlerde “kadının yeri mutfaktır” minvalinde açıklama yapan yarışmacılardan türkücü Mirozan Bey hakikaten kadın örgütlerini ayağa kaldıracak laflar sarf etti. Etti etmesine de o gün program bir hayli yüksek reyting aldı... Demek neymiş; tıpkı tarihi dizilerden anlamaya çalıştığımız gibi, felsefeyi de ekran figürlerinin ağzından duymaya bayılıyoruz. İçi boş bile olsa. Ne denir ki bu duruma; vah vah!

[[HAFTAYA]]

FERHAT DİRİLECEK Mİ?

Ekranın yolda yürürken en az gadre uğrayan karanlık karakterlerinden biri olan Ferhat’ın (Kuzey Güney) katilinin kim olduğu tartışıladursun, adamımızı bir iki defa daha dizide göreceğimiz ortaya çıktı... Genellikle kâbus vesilesiyle karşılaşacağımız Ferhat karakterine hayat veren Turgay Kantürk bugüne kadar dizide yaptığı kötülükler için dişe dokunur bir tepki almamış. Sadece bir yaşlı teyze tarafından “yatacak yerin yok” diye uyarılan Turgay Kantürk, el öperek o izleyicisinden de helallik almış... Ne diyelim, yeni nesil kötüler işin risklerinden bir hayli uzakta yaşıyor artık. Rahmetli Erol Taş’ın her filminden sonra taşlandığını düşünürsek hele...

İNTİKAM’IN SEYRİNE BAKIN...

Bire bir uyarlama dizilerden “İntikam” (Kanal D) ikinci hafta da seyrine devam ederken, diziye ilham veren orijinal yapım “Revenge”, D-Smart platformunda yeni bölümleriyle Cuma akşamları karşımızda olacak... Yani Perşembe gecesi izleyeceğiniz “İntikam” dizisinin nereye doğru aktığını merak eden bir bünyeniz varsa, ertesi akşam 20.00’de “Revenge”in yeni bölümlerine bakmanız yeterli olacak... Bire bir uyarlama meselesine gelince; elbette bizim izleyicimiz için yabancı dizilerin kurgu lisanı çok da sıcak olmuyor. Bu yüzden “karşılaştırma yaparken eloğlunun değil, bizim vukuatları yerlileştiren senaristlerin gözüyle analiz yapmakta fayda var derim ben”!

Haberin Devamı

İŞTE TRAFİĞİN YÜZ AKLARI!

Hazır trafik meselesine girmişken, Trafik Daire Başkanlığı’ndan gelen bir inceleme raporunu kamuya açalım. Trafik kurallarına (emniyet kemeri kullanma, seyir halindeyken cep telefonu kullanmama anlamında) riayet eden diziler açıklandı. Buna göre seyir sahnelerinde kurallara uygun davranan altı dizi bulunuyor... Eğer dizi izleyip de içinizdeki trafik canavarını törpülemek isteyenlerdenseniz, işte ehliyet kursu gibi çalışan diziler; “Hayatımın Rolü”, “Kuzey Güney”, “Lale Devri”, “Deniz Yıldızı”, “Suskunlar” ve “Unutma Beni”. Her anlamda hayırlı seyirler dilerim!

Haberin Devamı

Makbulden maktule dönerken...

Pargalı İbrahim Paşa tarih kitaplarında “Makbul İbrahim Paşa” ismiyle yer alır. Şüphesiz ki Osmanlı’da 13 yıl vezirlik yapabilen ender isimlerden biridir... Önümüzdeki hafta ilmiği boynunda hissedecek Makbul İbrahim, idamından sonra halk arasında “Maktul İbrahim Paşa” adını alacaktır... İyi de Makbul İbrahim ise katil kimdir? Ferman padişahtan çıkar, bu kabul.

Peki, teşvikçi sütten çıkma ak kaşık mıdır? İbrahim’in sonu bizzat Hürrem eliyle mi gelir, bu çok tartışmalı bir soru. Ama tartışılmaz bir gerçek var ki, Osmanlı tarihini değiştiren en önemli dönemeç “Muhteşem Yüzyıl”ın gelecek bölümünde resmedilecektir... Bu arada Kanuni’nin (Halit Ergenç) gözleriyle oynadığı sahnede uğradığı ihaneti nasıl bir iç sesle karşıladığını merak edenler için tarihçiler şöyle bir not düşmüştür; “İbrahim, sen kuldun; seni aldım vezir yaptım. Bunu nasıl yaptıysam canını da öyle alacağım”. Hadi geçmiş olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder