Mesut Yar Bir Survivor kanalı da kurulabilir!
HABERİ PAYLAŞ

Bir Survivor kanalı da kurulabilir!

Haberin Devamı

Önceki gün üşenmedim hesapladım. Survivor (TV8) toplam 6 saat yayında kalıyor. Özeti, yarışması filan derken her gece 6 saatlik bir izlence ortaya çıkıyor... Peki, her gün altı saatlik çekim çıkıyor mu? İhtiyaç oldukça ki oluyor bazı şablon görseller hemen mikrodalgaya konuyor... Mesele o değil. Gündüz de Survivor Panorama isimli programda iki saat yarışma konuşuluyor. Aramızda Kalmasın isimli magazin programındaki adadan meseleleri eklersek TV8, “Survivor Televizyonu” görüntüsü veriyor gibi... Acun Ilıcalı bildiğim kadarıyla elinde başka TV frekansı da olan bir patron. Başlı başına bir Survivor kanalı kursa hiç de zarar etmeyecek gibi hissediyorum... Böylece izleyiciye de farklı bir mecra açarak, “Survivor kanalı oldu” eleştirilerinden kurtulur, ne dersiniz?

Hangisine güveneceğiz?

Mevcut ekranlarda 14 sağlık programı yayınlanıyor. Kimi büyük kanallarda kuşak programı olarak, kimisi de tematik kanallarda para karşılığı doktor ağırlayarak... Hepsinin bir şekilde alıcısı var ama ben çok da güvenilmeyecek isimlerin ekranlara taşınmasını halk sağlığı adına sorunlu buluyorum... Zahide Yetiş’le (Show TV) bu programlar arasından sıyrılan ve adından çok söz ettiren bir iş oldu. Interpress verilerine göre geçtiğimiz ay haber patlaması yaşamış... Nedeni gayet basit. Zahide toplumun güvendiği isimleri ekrana taşıyor ve bir dönem efsane olduğu işi “sağlık programını” kuşağa dönüştürdüğü için ekstra bir ilgi topluyor. Özetle doğru yolda...

BİR DEVİR KAPANIYOR!

Onbeşinci bölümde final yapacağı netleşen Gecenin Kraliçesi yayıncı kanal Star TV için gerçekten de gecenin kraliçesi oldu... Geçtiğimiz günden itibaren prime time 2 dilimine yani 22.00’den sonraya çekilen dizinin son bölümleri belli ki umutsuz bir şekilde elden çıkarılacak... Dizinin bu denli hayal kırıklığı yaratmasının nedenlerini cidden tartışmak durumundayız. Artık izleyici evreninde büyük isme göre yazılan diziler değil de, büyük senaryoya uygun isimlerin yerleştiği işler tutuyor. Özet olarak bir devir kapanıyor!

KORE’NİN CAN SİMİDİ OLDUK!

Güney Kore uyarlamaları Türk televizyonlarını çepeçevre sardı. Açıkçası bu kadar yoğun kullanım dolayısıyla bizdeki denizin biteceği ortadaydı. Şimdi Kore sularında yüzüyoruz... Neyse. Allah’tan adamlarla kültürlerimiz çok farklı değil. Bir de bizdeki senaristler uyarlama işini fena yapmıyorlar... Mesela Hayat Şarkısı (Kanal D) ve Mahinur Ergün başarısı ortada. Gelelim en yeni uyarlamaya. O da atv ekranından kafa gösterecek... Adı şimdilik “İlk Aşkım” olacak deniyor ama değişebilir de. Zeynep Çamcı ve Gökhan Alkan başrollerde olacak... Özellikle gençlik işlerini iyi kıvıran Kore kafasının yeni ihracatını yaz boyunca izleyeceğiz, bilin istedim!

Ömrü uzadı ama...


Filinta (TRT 1) dizisinin devam edeceği kesinleşti. Aslında 39. bölümde vedalaşacağını bildiğimiz dizinin son çeyrekte kalite çıtasını yukarı taşıması işin hayatını da kurtardı diyebiliriz... Dizi bir süre içinde debelendiği aşk ve “çocuk dramı” topundan çıkıp aksiyona yönelince işler de düzeldi... Ancak şimdi de Yüce Meclis denilen karanlık tarafın kendi içinde bölünmesi gündemde. Korkarım bu konu da suyunu çıkarmaya elverişli. Meclis’in iki üyesi yaşlı Miloş ile genç Akbar’ın aşıkları aratmayan atışması bunun ipucu gibi. Kendimi kimi zaman Filinta değil de Çiçek Abbas izliyor gibi hissediyorum. İlginç vallahi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder