Mesut Yar Bundan daha iyi reklam olmazdı!
HABERİ PAYLAŞ

Bundan daha iyi reklam olmazdı!

Haberin Devamı

Hani kelimenin tam anlamıyla; “Survivor All Star” (TV8) isimli yarışma altın çağını yaşıyor. Yarışmanın kendi kadar uzun reklam kuşakları var. Ve öyle bir durum ki reklam veren muhtemel sıraya girmiş adada bir yerde olabilmek için... Bunlar böyle iyi reyting karnesinin sıradan sonuçları. Bir de reklam içinde reklam durumu var tabii. Mesela önceki akşam Acun Ilıcalı yarışmacılara “Var mısın Yok musun?” oynattı...

Bir dönem izlemek için sokakların boşaldığı yarışmaydı. Ve açıkça söyleyeyim ki, özlemişiz. Acun’un bu yarışmayı adaya taşımasının nedeni bana göre gelecek yıl “Var mısın Yok musun?” formatını TV8’e taşıma ihtimali olabilir... Altın değerinde bir tanıtım, altın değerinde reytinglerin alındığı bir mecrada böylesi bir nostalji oyununun başka da bir açıklaması olamaz bana göre!

[[HAFTAYA]]

Sesten vücuda doğru...

“Poyraz Karayel” (Kanal D) dizisinde Sinan’ın annesi Begüm nihayet diziye dahil oldu ve ete kemiğe büründü. Geçtiğimiz haftaki bölümde Sinan’ın dedesi Ünsal ve Canan Hanım’ın telefonda görüştükleri Begüm artık seyircilerin karşısında... Ancak “Kocamın Ailesi” (FOX) dizisinde Ar Ailesi’nin yengesi Şeniz’in kocası ve Tarık’ın amcası olan Sefer karakteri de sürekli Şeniz’le telefonda görüşüyor. Sesini duymak da nasip olmadı, yüzünü görmek de. İşlerinden dolayı sürekli yurt dışında seyir halinde olmak durumunda... Ekranda telefondaki gizemli ses dönemi sona ererken darısı Sefer Efendi’ye diyelim. Ama onun gelişi diziye karanlık bir hava katacak gibi. Böyle aile hikayelerinden mafya işleri çıkmasa bari. Karanlık olacağım diye ortalığı kasıp kavurmasa!

Mevtayı ne zaman uğurlarız?

Nuran’ı yaktınız. Kadın öldü. Yani öldüğünü düşünüyoruz. Hatta yerine onun kadar kötü bir başka karakteri de soktunuz. Yani az zamanda çok kötülükle dizinin lokomotifi olacak gibi bir karakteri... İyi de niye gömmüyorsunuz kardeşim? “O Hayat Benim” (FOX) senaristleri, size söylüyorum, alo! Bir cenaze 2 hafta gömülmez mi? Hâl böyle olunca magazin yorumcusu Sacit Aslan da açmış ağzını yumuyor gözünü. “Ben olsam iki saatte yan camiden kaldırırdım o mevtayı” diyor ve ekliyor, “Siz rahmetliyi iki haftada çürüttünüz”... Vallahi konu uzasın diye yapılan bu türden zorlamalara hiç zorlanmadan gelen eleştiriler var ve elçiye zeval olmaz. Bir tanesini okudunuz işte!

Biri 39 diğeri 2000!

“Şeref Meselesi” (Kanal D) haziran ayını da göremeyecekmiş. Kanal bunu bizzat açıkladı. Kısacası son üç bölüme girildi. Bunu da bir kenara koyalım. Ekranda bin bölüm yayın barajını aşan “Unutma Beni” (FOX) isimli dizinin de sonuna gelindiğini duydum. Nedeni “hikayenin bitmesi” olarak açıklandı... Biri otuz dokuz diğeri yaklaşık iki bin bölümde biten hikayelere sahip iki dizi. Bir şeyleri hızla tükettiğimizi söyleriz ya hep bu durumda hız algısını nasıl belirlemek gerekiyor, onu bilemedim?

Yeni bir Kardeş Payı mı?

“Paramparça” (Star TV) dizisinden bir “Kardeş Payı” havası çıkacak sanırım. Daha doğrusu ekranın yeni komik kardeşleri “Paramparça”nın içinde parlamaya başladı... Dizinin karanlık karakteri Keriman’ın en az kendisi kadar karanlık kardeşi Özkan ortaya çıktığından beri iki kardeş resmen hikayeyi sürüklemeye başladı... Aralarındaki diyalogların komikliğini sadece ben değil bütün izleyenler dibine kadar hissediyor. Dizinin yüz gülümseten sahnelerinin hepsi bu ikili bir araya gelince yaşanıyor... Açıkçası senaristler çok iyi bir mizah hattı bulmuş, bir süre sonra fenomen olacak bir komik ikiliyi nakış gibi izleyicinin zihnine işliyorlar

Onlar da devamsızlar!

Dizilerdeki devamlılık sorunlarını her gün yazıyoruz. Bir sahne diğerini takip ederken kendinden öncekiyle ciddi farklılıklar gösteriyor... Bunlar çok hızlı gelişen çekim trafiğinin azizlikleri. Ama durun, yüzünüzü karartmayın hemen. Mesela önceki akşam D-Smart’ın film kanallarından birinde izlediğim “Hangover” isimli kült Hollywood gülmecesinde de devamlılık sorunu vardı... Adamlar Amerika’dan Uzak Doğu’ya uçarken dört motorlu uçaktalar, inerken motorlardan ikisi görüntüde yok. Eğer okyanus üstünde motor atmadılarsa (!) filmde ciddi bir devamlılık hatası vardı. Hata insana özgü, dünyalılara da diyebiliriz kısacası!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder