Mesut Yar Deniz Gezmiş'in de dizisi çekilecek mi?
HABERİ PAYLAŞ

Deniz Gezmiş'in de dizisi çekilecek mi?

Öyle Bir Geçer Zaman ki (Kanal D) kendisinden önceki yakın dönem dizilerinin yaptığı gibi idam edilen öğrenci lideri Deniz Gezmiş’e selam çaktı önceki gece... Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının trajik hikayesi daha önce de Hatırla Sevgili, Bu Kalp Seni Unutur mu gibi dizilerde gündeme gelmiş ve döneme tanıklık eden izleyici ve hatta yeni kuşağı duygulandırmıştı... Peki, madem hazır diziler yoluyla tabularımızı eşelemeye başladık, neden Deniz Gezmiş’in hikayesini anlatan bir diziye girişmiyor yapımcılar? Merakla bekliyorum. Bakalım hangi yapımcı o dönemin olaylarına gönderme yapıp duygusal takılmak yerine gerçeklerle yüzleşme riskini alacak?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ektiğini mi biçersin ALi KAPTAN?

Ali Kaptan’ın (Öyle Bir Geçer Zaman ki/Kanal D) annesinin uyarılarını hiç dikkate almaması hatta amiyane deyişle takmaması “Ne ekersen onu biçersin” özdeyişini getiriyor aklıma ister istemez... Ali Kaptan büyüğünü saymaz ise, kendi çocukları nasıl sözünü dinlesin ki? Bir de mesele o değil, dizinin geçtiği yıllarda Ali Kaptan ve ailesi gibi “isyankarların” neredeyse hiç yaşamamış olması... Eğer bir gelenekten bahsedeceksek, şimdi unutsak bile 60 ve 70’li yıllar içinde en kutsal dokunulmazımız büyüklerimizdi... Ben bu anlamda Ali Kaptan ve isyankarlarını fazla abartılı buluyorum. Hani kendisi çekidüzen vermese de çevresi hizaya getirirdi Ali Kaptan’ı. Öyleydi o yıllar; haksız mıyım?

Bir kuşak başa bir kuşak sona!

Halil İbrahim Sofrası (TRT 1) önceki akşam neredeyse reklamsız yayınlanan bir bölümle izleyiciyi başka bir yere bırakmadı... Kendi adıma diziyi ilk bölümünden beri bölük pörçük izliyorum. Ama içindeki biraz Süper Aile, biraz Ekmek Teknesi, biraz da Perihan Abla dozundan haberdarım... Sıcak aile/mahalle dizilerinin ekranda alıcısının bir dönem sonra daha da kalabalıklaşacağına inandığımdan dolayı Halil İbrahim Sofrası’na ekstra şans veriyorum... Yine de Hasan Kaçan’ın ilk bölümden bu yana giderek değişen şivesi ve Kadir Çöpdemir’in fazla büyük hareketleri gözüme battı; gözden kaçmadığını not düşmek istedim... Bir de son not; diziler reklamsız izlenince hakikaten lezzet kazanıyor. Şu reklam işini “bir kuşak başına, bir kuşak da sonuna” diyerek halledebilsek süper olacak!

Haberin Devamı

İmparatorun başı dertte (!)

İbrahim Tatlıses, Beyaz TV’de başlayacağı programda Didem’in neden dans etmeyeceğini açıklamak için aradı. Ama söz Didem’e gelene kadar bir sürü bilinmeyeni de öğrendim... Öncelikle Tatlıses; “Benim bir parçam” diyerek kardeşi gibi sevdiği oryantal Didem için özel bir DVD ve CD’nin yapımcılığını üstlendiğini söyledi. Hatta CD’de bulunan parçaların çoğunun sözünü kendi yazıp okumuş. Bu arada DVD özellikle kilo vermek isteyen kadınlar için ideal bir performans dersi niteliğini taşıyormuş... Bir de geçen ay Yok Böyle Dans yarışmasında kuracağını açıkladığı çiğ köfte fabrikasının kurulduğunu hatta yanına bir de lavaş, lahmacun ve içli köfte fabrikası eklendiğini söyledi İmparator. 1 milyon dolarlık bir yatırım olduğu için bu yeni işini çok önemsediği belliydi sesinden... Didem’in programda neden olmadığına gelince; Didem’le yeni bir programın müjdesini verdi İmparator. Tatlıses TV’de ve bir iki ay kadar sonra... Fazlasını da anlat demedim zaten. Öyle heyecanlıydı ki, kaçsın istemedim o heyecanı!

Haberin Devamı

Bu da oldu; cep telefonu dizisi!

Bu dizilerde gidilebilecek son nokta hakkında hakikaten bir fikrim yok. Ama dizileri kameraya alan teknoloji hakkında öyle bir noktaya gelindi ki, şaşkınlık içindeyim... İnternette izlediğim bir mini dizinin cep telefonuyla çekildiğini öğrendiğimde hakikaten afalladım... Yanlış duymadınız; Nokia’nın N8 isimli modeliyle bildiğiniz dört başı mamur bir dizi olan Asosyal Bilgiler çekilmiş. Üstelik dizinin başrolünde benim bir inceden hayranı olduğum Canım Ailem’in Furkan’ı Onur Ünsal rol almış... Telefona kamera muamelesi yapan profesyonel bir ekip modern kamera cihazları kullanarak kayda aldığı çekimleri ilginç bir şekilde montajlayarak ortaya Asosyal Bilgiler’i çıkarmış... Bir TV eleştirmeni olarak izlediğim dizi hakkında yapacağım yorum şu; fazla güzel ama çok da kısa! Şimdilik 8 bölüm çekilen Asosyal Bilgiler birileri fark ettiğinde televizyon yoluyla da hayatımıza girecek, benden söylemesi... Merak edenler sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan takip edebilirler diziyi. Hakikaten eğlenecekler; fantastik çünkü!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder