Mesut Yar Dizilerde kaset dönemi!
HABERİ PAYLAŞ

Dizilerde kaset dönemi!

Bizim memleketin krizi boldur malumunuz. Önce ithamlar havada uçuşur, ardından kasetler çekmeceden çıkar. Sonrasını yaşıyoruz zaten... Neyse dizilerde de kaset dönemi başladı. “Beni Affet” (Star TV) dizisindeki Yıldız karakterinin yasak aşk görüntülerini içeren videosu “sunum” adıyla, “Vicdan” (Kanal D) dizisinde ise Müge’nin sıkıntı yaratacak(!) görüntüleri “ders notları” etiketiyle yakınlarına gönderildi... İşin bundan sonraki safhasını izleyip göreceğiz. Meseleler aniden kapanır mı, yoksa derinleşir mi? Merak içindeyiz; malum bu türden meraklara gündemden çok şerbetliyiz!

* [[HAFTAYA]]

Aman Muratcığım...

“Ailenizin oğlu, Murat Güloğlu”! Bu Fox Haber’in hafta sonu sabahçısı Murat Güloğlu’nun kendi bulduğu bir tekerleme. Her telaffuzunda eğleniyor... Ne yalan söyleyeyim, Murat bir haberciden çok moda dergisinden fırlayıp yanlışlıkla ekrana düşmüş bir jönü andırıyor... Hele ki programın çeşitli yerlerinde gözlerini kısmalar, işmar etmeler filan derken üzerine alınan bir kayınpeder adayından fena sopa yiyecek, benden söylemesi... Şaka bir yana; nedir o haller Muratcığım? İçinde, “Sıradaki haber sevip de kavuşamayanlara gelsin” tadında bir bomba patlatacak VJ saklıyormuşsun gibi. Seni ailemizin çapkın oğlu seni!

*

Aramızda kalmasın...

“Aramızda Kalsın” (Star TV) sıcak bir dizi. Ne yalan söyleyeyim, müzikleri de dizinin kalorisini bir hayli yükseltiyor. Bu yüzden kimi geçmiş zaman aralıklarında olduğu gibi içten içe “bu dizinin de müzikleri albüm yapılacak mı?”merakı içindeydim... Kaldı ki dizinin içinde bir dönem yaptığım bir programın maestrosu olan Deniz Tuzcuoğlu imzalı sıkı şarkılar da vardı. Müjdesini geçende ortak bir dostumuz not düştü. Aramızda kalsın istemedim, dizinin albümü yakında raflarda olacakmış...

*

İş habere bakmıyor...


Eğer dizilerin medyada haber olma performanslarından gidecek olursak, tuhaf bir sonuca varıyoruz. Mesela geçtiğimiz ay medyada en az haber yapılan iki dizi “Zengin Kız Fakir Oğlan” (TRT 1) ve “Karagül” (Fox TV) isimli yapımlar... Buna rağmen listenin ilk beş sıralamasında bulunan yapımlar kadar reyting almışlar. Yani aradaki 300 küsurluk haber adedi farkı reytinglerine hiç yansımamış... Bu da gösteriyor ki dizileri izleten hakkında orada burada çıkan haberler değil, bizzat gösterdikleri istikrarlı performans... Bu yüzden ekranın en çok izlenenleri arasında olan bu iki diziyi de medyadaki kimsesizliklerine rağmen çıkardıkları performans için kutlamak gerekiyor. (Teşekkürler Interpress)

*

Hangisi diğerinden esinlenmiş

Haberin Devamı

Köşenin müdavimlerinden Mehmet Türk iyi bir ayrıntıyı, detaylı bir iç sıkıntısını yakalayıp, pişti yapmış. “‘Benim Hâlâ Umudum Var’ (Fox TV) dizisinde Umut ve ‘Medcezir” (Star TV) dizisinde Yaman karakterlerinin babaları öz anneleri tarafından öldürülmüş ve bu sırlar ortaya çıkmıştı... Ancak her iki dizide de her iki karakterin babalarının ölmediğine zaman içinde şahit olduk. İki baba karakteri de karanlık işler çeviren ve güven vermeyen tipler... Bu değişim her iki dizide de aynı haftalar içinde yaşandı. Aklıma tuhaf bir soru geldi; hangi dizi diğerini taklit ediyor? Biri uyarlama, biri yerli. Ama kafa aynı”...

*

Gençler kurtarır mı?

“Aşk Ekmek Hayaller” (Show TV) adlı dizide işler yolunda gitmeyince çocuk oyuncular yerlerini aniden genç, güzel ve yakışıklı oyunculara bıraktı... Yani dizide zaman su gibi akıp geçti. Oluyor böyle şeyler. Bakın mesela bir dizi hakkında “bitirilecek” haberi çıktığında iki büyük transfer patlatıp kadroya yeni oyuncuları taşıdığını görüyoruz. Sonrası aynı bildik telaş. Bitecek dendi mi, bir şekilde bitiyor... Dilerim başından beri “bir şey eksik” olan “Aşk Ekmek Hayaller” dizisindeki eksik bu genç oyunculardır. Tersini düşünmek bile istemiyorum. Sonuçta aşk geçici, hayal uçucu; ekmek kalıcıdır!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder