Mesut Yar Düğün dernek var ama...
HABERİ PAYLAŞ

Düğün dernek var ama...

Dizilerdeki düğünlere bir itiraz var; “‘Fatih Harbiye’ (Show TV) dizisinde Rüya karakteri, sevdiği adam olan Şinasi’nin ablasının nişanının müzik okulunun bahçesinde yapılması fikrini öneriyor ve herkes bunu onaylıyor... ‘Aramızda Kalsın’da (Star TV) Hatçik karakteri de yaşadığı evin bahçesinde nişanlanmayı tercih ediyor... Bütün yerli dizilerde aşıklar ya fukara evlerinin ya da lüks villa ve konakların bahçelerinde nişanlanıyor, evleniyor. Hâl böyle olunca insan düğün/evlilik sektörü batmış gibi hissediyor... Benim yaşadığım şehir Adana’da orta halli aileler genelde bu tip törenleri bahçelerde değil düğün salonlarında yaparlar. Hani yaz ayları değilse ve gerçekten durumları çok kötüyse... Eh bu dizilerde öyle bir durum da yok açıkçası. Yani diyeceğim o ki, gerçeklik duygusundan uzak mutluluklar yaşanıyor... Hele ki davetli listesindeki figüranların da katılımıyla düğün dernekten çok kooperatif toplantısı izliyor gibiyiz. Senaristler bir iki düğüne filan katılsalar, hiç fena olmayacak sanki. En azından mutluluğun gerçek resmini görmek isteyen biz izleyiciler için...” (Teşekkürler Mehmet Türk)

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Karadayı gelecek seneye uzandı!

Haberi tazeyken verelim. Şu netleşti; atv’nin pazartesi akşamında Çin Seddi gibi geçilemeyen dizisi “Karadayı” önümüzdeki sezon da tam gaz devam edecek... Aslında bu yılın başında hazirana varmadan final yapma kararı vardı ama belli ki bir türlü gevşemeyen reytingler kanalı da yapımcıyı da “durmak yok, çekime devam” fikrine getirdi. Benim için sorun yok ama meseleler nereye bağlanır, daha ne kadar gözyaşıyla değirmen döner, emin değilim... Bu arada bir devam kararı da “Büyük Risk” için çıktı. Show TV’nin günlük yarışmasında da gelecek sezon için “aralıksız devam” uzlaşmasına gelindi... Aynı şekilde “Güneşi Beklerken”, “Ankara’nın Dikmen’i”, (Kanal D), “Fatih Harbiye” (Show TV), “Karagül”, “O Hayat Benim” (FOX) ve “Aramızda Kalsın” (Star TV) önümüzdeki sezonu göreceği netleşen eskilerden...

Kaset takıldı başa sarıyor!

“Dila Hanım” (Show TV) dizisinin kötü karakteri Arzu daha önceki bölümlerde vurulmuştu, son olarak yeniden vuruldu ve bu sefer öldü... Dila Hanım, daha önceleri birileri tarafından kaçırılmıştı, hop; son bölümlerde yine kaçırıldı, iyi mi? Rıza Bey, eski bölümlerde ölümlerden filan dönmüştü, yeniden vuruldu ve yeniden ölümlerden döndü. Ölmek bilmez bir adam halini aldı; aynı Polat Alemdar karakteri gibi... “Dila Hanım”, Türk Sineması’nın yüz aklarından biriydi. O hep öyle kalacak ama dizisi bildiğin filmi başa sarıp durarak yeni bölümler üretti. Sinemadan diziye uyarlamalarda konu tekrarları, edebiyattan uyarlamalarda da ana eksenle ilgisizlik aldı başını gidiyor kısacası!

Haberin Devamı

FARE KAZANIR!

“Survivor” (Star TV) adasının denge adamı olarak bildiğimiz Ertunga ağabeyimiz apansız bir şekilde elenince bana göre bu oyunun dengesi bozulmuştur artık... Her türlü şiddetin önüne dikilen Ertunga, iç meselelerle uğraşmaktan oyunlara kafa yoramayınca arabanın düşük tamponu muamelesi gördü ve hurdaya çıktı... İyi de yeni tampon kim olacak? Vallahi Acun’un işi zor, 7/24 o adada mesai yapmazsa gelecek bölümlerden itibaren elemeler yerini diskalifiyelere bırakacak ve bu yılın şampiyonu geceleri kafa gösteren o fare olacak; demedi, demeyin!

Haberin Devamı

Günlük diziler olmasa batarlar mı?

Düşünmeden edemiyorum sevgili okur. Şu günlük diziler filan olmasa hastane ve güvenlik sektöründeki hizmet verenler maaşlarını nasıl alacaklar? Şaka değil; “Aşkın Bedeli”, “Beni Affet” (Star TV), “Beni Unutma” ya da “Deniz Yıldızı” (FOX) gibi günlük dizilerde hikayesi anlatılan ailelerin üyeleri nöbetleşe olarak ya hastanelere ya da karakollara düşüyorlar. İnsan Allah düşürmesin de diyemiyor... Çünkü her hafta her ay hastaneleri zengin edip adliyeleri meşgul ediyorlar. Pembe tonlu dizilerimiz uzadıkça karakterleri hastaya ya da psikopata bağlamak sıradan bir hale geldi... Akvaryumdaki balık gibi “ben bunu bir yerden hatırlıyorum” kafasına girdik resmen, sağ olsun artık, kim getirdiyse bizi bu hale. Hahaha!

Dizilerde de medya ayrışması...

Dizilere taktık; yine o hattan gidelim. Mesela “Bugünün Saraylısı”, mesela “Kara Para Aşk”, mesela eskilerden “Aşk-ı Memnu” ve “Kuzey Güney” gibi ‘yarı ihtişama’ dayalı dizilerdeki zengin aileler sözüm ona bir hayli medyatikler, değil mi? Hemen her haberleri medyada manşetlere çıkıyor ama diziye ne bileyim, sonradan katılan akrabaları veya arkadaşları bu skandal manşetlerden bihaber gibi, “Uzun zamandır görüşemiyoruz, senden hiç haber alamıyoruz” türünden tuhaf serzenişlerde bulunup duruyorlar... Hani günümüzde çok popüler olan medya ayrışması dizi karakterlerinin dünyasına da mı girdi diyorum ben? Bir kısım medyayı okuyanlar öteki kısım medyaya takılmıyorlar belli ki; ne dersiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder