Mesut Yar Eve düşen halalar!
HABERİ PAYLAŞ

Eve düşen halalar!

Haberin Devamı

Önceki akşam yayındaydı, izlemişseniz fark etmişsinizdir. “Kara Para Aşk” (atv) dizisinde Elif ve kardeşlerinin halası Nedret (Işıl Yücesoy) kızların başında durmak ve onlara destek olmak için yanlarına taşındı... “O Hayat Benim” (FOX) dizisinde de Zeynep Eronat’ın canlandırdığı Efsun’un halası ise belli ki İlyas ve Nuran’ın hapse girmesinden sonra Bahar’a kol kanat germeye çalışacak... “Alın Yazım” (Kanal D) dizisinde ise Emel’in halası Ayten, kardeşi Şevki’nin hapse girmesinden hemen sonra Emel ve ailesine yardım etmek için “eve düşen hala” olmuştu.

Son olarak hafta başı izledik; “Paramparça” (Star TV) dizisinde doğumda yanlış aileye verilen Hazal’ın Keriman halası da var... Birkaç yıl öncesine gidelim; “Küçük Kadınlar” dizisinde anne ve babası ölen Elif ve kardeşlerine sahip çıkmak için Şevkiye hala ortaya çıkmıştı. Tüm bu saydığımız halalar da otoriteyi simgeliyorlardı! Neyse... Kısacası son zamanlarda yerli dizilerde aile efradından “hala” takımı popüler olmaya başladı. Hatta öyle ki her diziye “eve düşen bir hala” konursa şaşırtmayacaktır hani!

[[HAFTAYA]]

Erbil ve Mali arasında!

Geçtiğimiz günlerde birlikte seyahat ettiğim Mehmet Ali Erbil dertliydi. Malum, Star TV’de yaz ekranı boyunca yayında olan “Eyvah Düşüyorum” isimli yarışmasının yayına gireceğini biliyordum ama ne zaman olacağı hakkında bir fikrim yoktu. Doğal olarak Mali’ye sordum... Birincisi derdinin kaynağı çekimlerde kaptığı beta isimli virüsmüş. Bela bir virüstür, bilenler ve yakalananlar için. Boğaza yerleşir ve bir türlü de ayrılmaz... Mali “İlk kez sesim kısıldı inanır mısın?” dedi ve ekledi, “Ama olsun beni çalışmak iyileştiriyor”. Ve ardından da ekrandan alışık olduğumuz o ince espri hattına girdi. Az öncenin dertli Mehmet Ali Erbil’i yerini “bizim Mali”ye bıraktı kısacası. Mehmet Ali Erbil’in moral yüksekliğinden anladım ki yayını biraz gecikse de “Eyvah Düşüyorum” reyting karnesinden yine iyi bir performansla çıkacak. Çünkü Mehmet Ali Erbil, işini seviyor ve eğleniyorsa “o iş tamamdır”.

Tek yumurta ikizleri ekranda!

Ekranda! Alın size duyumun kralı. TV8 ekranında bir program yapması düşünülen ünlü manken Adriana Lima proje içinde bir de partnerle ekrana çıkacakmış. Daha doğrusu kafalarda netleşmeye başlayan böyle bir gelişme varmış. Peki, partneri kim ola ki? Kendimiz sorduk yanıtını da kendimiz verelim hemen; “Adriana Lima’ya inanılmaz derecede benzeyen Fatmagül Fakı olacak” diyorlar... Elbette ben diyenlerin yalancısıyım. Günahı kimin boynuna kestiremedim şimdi?

Artan yemekler ne oluyor?

Bir izleyicimiz sormuş; “Yemek yarışmalarında ya da programlarında yapılan yemekler nereye gidiyor?”. Aslında sorunun yanıtını bazen programların son jeneriği akarken alıyoruz... Öncelik stüdyoda çalışan teknik ekibe ait; onlar her daim tabağa odaklı. Hemen ardından eğer varsa izleyici Allah ne verdiyse saldırıyor... Hatta TV yöneticileri içinden aşağı stüdyoya sipariş verenler olduğunu bile söyleyebilirim. Mesela partneri Arda Türkmen açıkladı. Burcu Esmersoy “Ver Fırına” (TV8) isimli yarışmada yemekleri tatmıyor gibi görünüp, sonradan elde kaşıkla koşuyormuş... Bu küçük latifeyi bir gerçekle bitirelim. Sevgili Burcu çikolata haricinde yapılan tüm o yemekleri ucundan tadıyormuş... Ama tüm stüdyo ahalisi için “ucundan tadına baktı” dememiz mümkün değil. Sonuçta boşa değil o tepsi, tencere, tava, tabak dolusu ne varsa hepsi midelere gidiyor sevgili okur. Afiyet olsun!

Haberlerin en çok haber olanı kim?

Ana haber bültenleri arasında kızışan bir yarış var. Aslında yerinde sabitlenen bir reyting hiçbiri için söz konusu değil. İzleyici gündeme göre ya da önündeki programın yarattığı heyecan rüzgarıyla birlikte bülten takibinde farklı tercihlere gidiyor... Belki bu yüzden ana haber bültenlerinin beş ana akım kanalda çok küçük reytinglerle birbirini kovaladığını görüyoruz. Bu tamam... Peki ana haber bültenleri yazılı basında nasıl bir efekt yaratıyor? Rapor yine Interpress’ten. Bakınız “en çok haber olan ana haber bülteni” sıralamasında kim ne yapmış? Birinci sırada El Cezire TV’nin bülteni var. Şaşırdınız değil mi? Ben de öyle ama asıl şaşırtıcı olan haber olma sayısında ana akım kanalların haber kanallarını bir hayli geriden takip etmesi... İlk on sıralaması şudur; El Cezire, CNN TÜRK, NTV, A Haber, Kanal D, FOX, TRT 1, atv, Kanal A ve TGRT Haber...

Ölümsüz onlar ayol!

Aman da aman! “Medcezir” (Star TV) isimli dizide bir ayrıl, bir barış aşıkları canlandıran Mira ve Yaman bu hafta yeniden bir araya geldi... Romantizm müzikler ve klipler eşliğinde yine tavan yaptı. Belli ki bu çocukların aşkı kalp grafisi EKG gibi bir atımda çukurda, diğerinde zirvede. Zaten diziye adını veren de bu gel git aşklar değil mi? Sonuç itibarıyla beni iki şeye inandıramazsınız. Birincisi Polat Alemdar’ın ölümlü olduğuna. İkincisi, Mira ile Yaman ilişkisinin biteceğine. Ölümsüz onlar ayol!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder