Mesut Yar Gel git kafalı bir dizi oldu!
HABERİ PAYLAŞ

Gel git kafalı bir dizi oldu!

“Medcezir” (Star TV) masalsı gençlikdrama tadında bir dizi olarak karşımıza çıktı. Ardından saplantılı Tan karakteri ile korku-gerilim, aksiyon tadında bir yerli diziye dönüştü... Diziye yeni giren, önüne geleni vahşice acımadan öldüren bir katil olan Turunç Nadir karakteriyle “Medcezir”, “Kurtlar Vadisi-Soprano Ailesi” kıvamına geldi... Son olarak Mira’nın annesi Sude’nin yabancı dizilerden esinlenme kimin eli kimin cebinde performansına tanıklık ettiğimizi düşünürsek, dizi reyting caddesinin her sokağında dolaşır oldu... Bu durumda “Medcezir”e tam anlamıyla gençlik dizisi demek pek mümkün değil. “Türlü” ya da “tirit” gibi daha lezzetli tanımlar mı bulsak acaba?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Umudumuz Şaban ya da Mahir Kara!

“Karadayı” (atv) dizisinde Mahir’in mahallesinde dükkanını satmak istemeyen bir komşusu öldürüldü... Mahalleli evlerini, dükkanlarını satmaya zorlanıyor; satmayanlar ise dayak ve ölümle tehdit ediliyor... Nazif Baba da meseleler karşısında “Birlik olalım, onlarla baş ederiz” diyerek kahvehanede komşularını gazlıyor. Sonra herkese bir cesaret geliyor ve mahalle sakinleri savaşmaya karar veriyor... Malumunuz bu alengirli işlerin arkasında elbette Mahir’in baş düşmanı Sinan ve Feride’nin babası Mehmet Saim Bey var. Vallahi “Karadayı”yı izlerken insanın aklına merhum Kemal Sunal’ın “Yedi Bela Hüsnü” isimli filmi geliyor. Rahmetli Ali Şen’in canlandırdığı Malik (Mehmet Saim) ve Atilla Ergün’ün canlandırdığı Necati (Sinan) ikilisi zihnimde canlanıyor... Mahalleliyi bu beladan ancak “Yedi Bela Mahir Kara” kurtarır hanımlar, beyler. Gerisi hep yalan dolan. Sizce bu durum bir komedi filminin dram versiyonu değil de nedir?

Yarışmalar In diziler OUT!

Çok ciddi bir yarışma sezonuna giriyoruz. Öyle böyle değil; bu yaz ekranları yarışmalar marke edecek... Hemen kanallar bazında meseleye girelim. Kanal D hem “Çarkıfelek” hem de “Alabora” ile yarışma ekranının zirvesine göz dikti... “Alabora” bir yat içinde yer alacak kadınlı erkekli yarışmacıların sahillerde oynayacağı aksiyon oyunlarının ve elbette stratejik entrikaların ağır bastığı bir program olacak. Sunucusu çok genç ve Kanal D ekranı sayesinde parlayacak bir isim olarak tercih edildi. Şimdilik sürpriz... Kanalın ayrıca “Bir Milyon Canlı Para” ve “Takip” isimli yarışmaları da yayına devam ediyor. Günlük yarışma “Kaynana Gelin Seda’ya Gelin” ise ay sonunda bitiyor... Star yarışma kozunu Mehmet Ali Erbil ismiyle öne çıkaracak. Yarıştıracağı format “Eyvah Düşüyorum”. Bunun yanında kanal bir de Oktay Kaynarca imzalı bilgi yarışmasına hazırlanıyor... Bu arada Show TV sosyal yarışmaları tercih ediyor. “Büyük Risk” bilgi kulvarında koşarken çok yakında Show TV ekranında kuaförler en iyi saç ve stil performansı için yeni bir formatla yarışacak... Seyfi Dursunoğlu sunacak mı? TRT yaz aylarında yarışmalara özel bir ilgi göstermeye kararlı. Emre Karayel’in sunacağı “Akıl Kârı” yakında ekranda. “Aileler Yarışıyor” devam ediyor. Bunun yanında ayrıca “Joker” ve “Fincan” gibi daha yeni yarışmalar da ekranda olmaya ve kalmaya devam edecek... Kulislere göre FOX fenomen yarışma “Kelime Oyunu”nu transfer etti. Ancak içerik olarak mümkün değil. Format yabancı ama sunan Ali İhsan Varol olunca çok da zorluk çekmeyeceğini düşünüyorum... Atv ise belli ki Kenan Işık’ın efsane programı “Kim Milyoner Olmak İster”i sürdürmekte kararlı. İşin manevi boyutu da önemli ama format her bölüm başka bir yüzün sunumuyla da iş yapıyor. Mesela Ayhan Sicimoğlu bana göre bu alanda alternatif bir isim olarak ekranda parladı, önümüzdeki bölümler için Seyfi Dursunoğlu’na da “Sunar mısın?” teklifi gitmiş, not düşüle... Anlayacağınız heyecan dolu bir yaz ekranı söz konusu ve bu kez liderliği yarışmalar ele geçirdi. Dizilere şimdiden geçmiş olsun diyelim!

Haberin Devamı

Hem sevip hem nefret edebilir misin?

Haberin Devamı

Öncelikle “Survivor” (Star TV) salı akşamını da sevdi. Ancak yarışma bir daha salı yayınını haziran ayının son haftasında görebilecek... Soma faciasıyla ilgili bir düzenlemeyle ilk kez salı akşamı yayınlanan yarışmanın aldığı reyting, TV izleyicisinin genel yas havasından çıktığını gösterdi. Bunu yorumlamak benim işim değil... Gelelim yarışmanın bu haftaki dokunulmazına. Malum Müge elenerek “Survivor” emeklileri arasına girdi. Ama aradan Turabi çıktı... Yani yarışmanın göreceli kötü adamı halkın SMS ilgisine mazhar olarak dokunulmazlık kazandı. Yarışmayla ilgili konuştuğum herkes bir şekilde Turabi’ye af buyurun sallıyor. Ama karne öyle gelmiyor... Aynı anda hem sevilip hem de nefret edilebilir mi bir insandan? Oluyor işte. Üstelik son dönemde her konuda sıklıkla oluyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder