Mesut Yar Kayıp ortadan kaybolunca...
HABERİ PAYLAŞ

Kayıp ortadan kaybolunca...

Haberin Devamı

“Kayıp” (Kanal D) dizisi cumartesi ekranına kayınca cuma ekranının dengeleri değişti. Şunu anlamış olduk. “Kayıp” izleyicisi iddia edildiği gibi “Medcezir”e ilgi filan duymamış. Star’ın dizisi geçtiğimiz hafta aldığı reytingi bir tık yukarı taşımış... “Kayıp”ın gidişi açıkçası sadece “Karagül”e (FOX) yaradı desek doğru olur. Dizi hem totalde zirvede hem de AB grubunda geçtiğimiz haftayı katlayarak zirveye yakın durmuş... Bu arada kan kayıpları da gözle görülür şekilde reyting karnesine yansımış. “Dila Hanım” (Show TV) basamak olarak yükselse de reyting olarak fark yapmamış. “Yalan Dünya” (Kanal D) için de durum farklı değil... Atlamadan, “Huzur Sokağı” ve “Tatar Ramazan” (atv) an itibarıyla ciddi bir kan kaybıyla uğraşıyorlar. “Böyle Bitmesin” (TRT 1) ise neredeyse böyle bitecek gibi görünüyor... Sonuçta sevgili okur, cuma ekranının kazananı “Karagül” oldu.

[[HAFTAYA]]

Albüm yapsalar tutar mı?

“Medcezir”de (Star TV) sosyal medyada fırtına koparan Mira ve Yaman düetini merakla bekliyordum. Açıkçası 90’lı yıllarda pop müziğin o müthiş saltanatını hatırlatan bir ikili diziden çıkmış oldu... Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya muhteşem bir ikili olmuş ilk dinleyişte. Tabii bunu tek şarkı üzerinden değerlendirmemek lazım... Kenan Erçetingöz’ün iddia ettiği gibi bu ikilinin performansından bir albüm çıkabilir. Ve çıkan albüm müzik dünyasına tiraj getirir. Ya da ben fazla TV izlemekten gerçeğin eksenini kaybettim. Hangisi bilemiyorum?

*

Ben de özledim ben de


Hemen en yeni diziye bir göz atalım. Çoktandır bekliyorduk. Daha doğrusu “Leyla ile Mecnun” dizisinin bittiği haberiyle kendimizi bekleyişe almıştık... Önce aynı kadronun yeni dizi çekeceği haberi geldi. Ardından yeni dizinin içinde ne olacak merakı başladı. Ve o merak önceki akşam son buldu... “Ben de Özledim” (Star TV) Türk TV tarihinde ilk kez bir dizinin karakterinden soyunarak başka bir diziye geçen gerçek karakterlerin hikayesi olarak hayatımıza girdi... Ali Atay, Osman Sonant, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan filan derken yapımcı Onur Ünlü’den senarist Burak Aksak’a kadar herkesi ilk bölümde gördük... Gördüklerimizin içinde önemli ayrıntılar da vardı. Mesela bir dizi ansızın bitirildiğinde ekibin ne hissettiği! Mesela bitiriliş nedeni karşısında yaşanan şaşkınlık. Mesela sezon ortasında işsiz kalmanın ne demek olduğu! Tüm bunların yanında bir de “Leyla ile Mecnun”un asıl hikayesini, daha doğrusu finalini öğrendik ki sırf bunun için bile kaçırılmayacak bir ilk bölümdü... “Ben de Özledim” AB grubunda 7’nci olarak “Leyla ile Mecnun”un yakalayamadığı bir reytingi yakaladı. Bu da demektir ki bazı şerler peşinde hayrı sürükleyerek gelir. Hayırlısı olsun!

*

İşte o dizinin finali!

Bu arada atlamayalım. “Leyla ile Mecnun”un finalini merak edenler için hikayeyi Burak Aksak’ın ağzından anlatalım... Bizim Mecnun daha okul çağlarında bir kaza geçirerek kötürüm olmuş. Yatakta geçen onlarca yıl boyunca annesi tarafından terk edilip babası İskender ağabeyin hayat yoldaşı olmuş... Hikayede gördüğümüz tiplerin hepsi yatalak bir gencin hayal dünyasında ete kemiğe bürünen tuzluk, ağaç dalı, Japon balığı gibi detaylarmış... Bu arada ben en çok İsmail ağabeyin Japon balığı, Erdal Bakkal’ın ise şirin bir tuzluk olmasına bayıldım. Müthiş bir fantezi kafası... Ve son olarak o sıklıkla değişen Leyla tayfası var ya, hepsi bizim Mecnun’un okulda aşık olduğu kızlarmış. Aşık olup açılamadığı... Senarist Burak Aksak hikayeyi bir masal gibi anlatınca ve o masal vizyona tüm bu detaylarla gelince kendi adıma gözyaşımı tutamadım. Ve ekleyeyim; Leyla ile Mecnun’u ben de özledim!

*

BEYAZ’DAN KARŞI JEST!


“Beyaz Show” (Kanal D) bu hafta erken saatte yayına girdi. Sonunda Beyazıt Öztürk muradına erdi diyelim. Klasik giriş konuşmasında yine kanalını diline doladı. Ama bu kez şık bir jest yaparak... Kanalın çeşitli programları ve dizilerinin değişen gün ve saatlerini bizzat duyurdu. Açıkçası tanıtım fragmanı ya da gazete haberlerinden çok daha etkin bir yoldu bu... Bir de ekledi tabii; “Televizyon dünyasında işlerin yolunda gitmesi için kıvırmak esasmış. Kıvırarak saatimi geri aldım”... İroni diye buna derim ben. Hakikaten Beyaz karikatürize etse de gerçeği dillendirmiş oldu; TV dünyasında ağlamayan çocuğa meme yok!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder