Mesut Yar Kenan Işık için soruyorum...
HABERİ PAYLAŞ

Kenan Işık için soruyorum...

Haberin Devamı

Çoğumuz televizyondan tanıdı ama aslında Kenan Işık, Türk Tiyatrosu’nun müstesna isimlerinden biridir... Onu özellikle şehir tiyatrolarında yönetmen ve yönetici olduğu dönemlerden başlayarak mercek altına almıştım... Genç bir muhabirken yaptığım ilk röportajlardan birinde tiyatroyla ilgili yüksek hayallerini anlatırken çok da etkilenmiştim... Ancak oyuncular tarafından çok haklı olarak “sığınılacak liman” olarak görülen TV sektöründe kendine çok başka bir yol açtı... Yıllardır evimize giriyor ve üstelik saygınlığını yitirmeden. Geçirdiği beyin kanamasının haberini aldığımda hakikaten üzüldüm. O saygınlığa, ekrandan yaydığı enerjiye ve elbette ki ustalığına büyük saygımdan dolayı... İnsanlığı mı? Kenan ağabey kimsenin canını acıtmadı. Onu siyasileştirme çabalarının en yoğun yaşandığı dönemde bile kalp kırmadı... Hakkında atıp tutanlara şimdi soruyorum; “Son kararınız mı?”.Öyleyse utanın!

[[HAFTAYA]]

Yaza kadar düşünmeli!


“X Factor Star Işığı” (Kanal D) yarışması tuhaf bir şekilde dünyadaki başarısının aksine Türkiye’de bir türlü kıvamını tutturamadı... Hani çok iyi başlayan bir performans çok kısa zaman içinde hızlı bir kan kaybı yaşadı. Bana göre bunun nedeni o çok beklenen görkemli ve canlı performanslara bir türlü geçemeyişiydi... İzleyici atölyelerde gerçekleşen müzik dersleri değil, gerçek bir yeteneğin sahnede devleşmesini görmek istedi. Neyse, bu olmadı... Şimdi Türkiye’nin en büyük prodüksiyonlarından olan “X Factor Star Işığı” yeni bölümlerini yaz ayları için hazırlıyor. Daha dolaylı bir deyişle, şimdilik yayından kalktı... Yaz aylarına kadar bu işin üzerine titreyen her kim varsa, “nerede hata yaptık?” diye kendine sıklıkla sormalı. Çünkü “X Factor Star Işığı” bizim dışımızda hiçbir ülkede hiç bu kadar “yok sayılmadı”...

*

HAYIRLISIYLA BE ÖMER!

Star TV’nin yöneticilerinden Ömer Özgüner meslekteki yol arkadaşlarımdan biridir. Aslında onun yöneticiliğiyle hiç tanışmadım... Belki dostlukta statüler hiçbir anlam ifade etmediğinden. Ama önceki gün resmen ilan edilerek oturtulduğu Star TV Genel Müdürlük koltuğunu TV izlemeden kanal yöneten birçok isimden çok daha hacimli bir şekilde dolduracağından eminim... Yeni kuşak televizyonculuğu iyi okuyabilen Ömer sektörü şenlendirecektir. Bunu bir kenara not edin...

*

Aynı meşrebin iyi ve kötüleri!

Star TV’de “Beni Affet” ve “Aşkın Bedeli” günlük dizilerinde iyi insan karakterleri hep ezik, saf(!), ne istediğini bilmeyen, her denilene inanıp acı çekmeyi hak eden tipler olarak lanse ediliyor... İyilerimizin genel olarak eğitim seviyesi yüksek de olsa bu fark etmiyor. Eğitim almış olsalar da baki kalan bir “eşeklik” resmi var ortada... Kötü niyetli karakterler ise ne istediğini bilen, özgüvenli, tuttuğunu koparan, havalı, zeki tipler olarak albüme girmiş... Bu dizilerde kötüler, entrika çevirenler belli ama iyi insanlar başlarına gelen her entrikada “bunu bana ya da bize kim yapmış olabilir, bizden kim ne isteyebilir” diye sorup duruyorlar... Halbuki her şey ortada. Dizi izleyenin, bu sözler karşısında kendini tuhaf hissetmemesi imkansız hani... Sözün kısası izleyici iyi karakterlerden soğuyup nefret ederken kötü karakterlere karşı bir sempati duyuyor. Hatta sözde iyi karakterlerin olağanüstü saflıklarına “oh olsun” diyebiliyor... Tamam, dünya kötülerin dünyası ama iyi insanların bu denli basit kişiler olarak gösterilmesi de iyinin anlam karşılığını erozyona uğratmıyor mu? Karakterlere biraz zeka yükleyelim, yoksa hakikaten fantastik dünyalar bile zalimlerin elinde kalacak! (Teşekkürler Mehmet Türk)


*

Haftada iki güne çıktı!


Bana göre cuma gecelerinin en eğlenceli işi olan “Bay Tahmin” (tv8) bir spor programından çok mütevazı ama etkin bir şov programına doğru keskin bir geçiş yaptı... Fikret Engin ve Murat Özarı ikilisinin diyaloglarına argoda “geyik çevirmek” deniyor. Ama o çevrilen geyik hakikaten güldürüyor... Önceki gece horlayan köpek videolarından “Tarkan ve Ricky Martin karşılaştırması” meselesine kadar futbolun dışında ne kadar mevzu varsa sayelerinde topa girmiş olduk... Top deyince, evet “Bay Tahmin” aslında bir futbol tahmin programı. Canım onu da yaptılar. Korometre hesabıyla iki dakika kadar... O değil de “Bay Tahmin” artık pazar günleri de ekrana gelecekmiş. İyi iş hediyesini buluyor. Adamlarımız hakikaten yüzümüzü güldürüyor. Benim için izlemek adına yeter nedendir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder