Mesut Yar Neyi nerede arayacağımızı şaşırdık!
HABERİ PAYLAŞ

Neyi nerede arayacağımızı şaşırdık!

Haberin Devamı

Kenan Işık önceki akşam tüm o karizmasıyla yarışmayı açtı. “Kim Milyoner Olmak İster” (atv) isimli yarışmada ekran karşısında milyoneri bekliyoruz... Önceki günden yarışı yarım kalmış hanımefendi koltuğa oturdu ve Kenan ağabey ilk anonsunu yaptı; “Şimdi filanca yarışmacımızın buraya kadar nasıl geldiğini özetleyen görüntümüzü izleyelim”.

Hop, an itibarıyla Selçuk Yöntem tam ekran karşımızda duruyordu... “Yahu” dedim içimden, “Yoksa hanımefendi Selçuk Yöntem’in Star’da başlayacak olan yeni yarışmasının (Riziko) elemelerinden vazgeçip buraya mı transfer oldu?” diye sormaya gerek kalmadan görüntünün yeni bir dizi tanıtımı olduğunu anladım... İşte yayıncılık bu kadar iç içe geçti.
[[HAFTAYA]]

Birkaç saat önce yayınlanan dizinin özeti jenerik bile akmadan bitip zart diye yarışmaya girildi, ardından özet dediler dizi tanıtımı çıktı, sonra tanıtım bir anda reklamlara bağladı. Ve ne olduğumuzu anlamadan yayın akıp gitti... Sevgili izleyici, artık kumandanızın düğmesi hangi anı yakalarsa onu izliyorsunuz. Hiç öyle “program falanca saatte başlar, filanca saatte biter” kaygısı filan olmadan... Yeni TV düzeni bu olmalı. Yakaladığına izlet!

Polisin feryadı...

Bir polis memuru (adını veremiyor) okurum “Arka Sokaklar”daki (Kanal D) birkaç ayrıntıdan rahatsız. Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi adına yazdıklarını sizinle paylaşıyorum... “Bu dizinin birçok sahnesinden, gerçeğe aşırı derecede aykırı olmasından dolayı rahatsızım. Özellikle aksiyon sahneleri tamamen gerçeğe aykırı ve bizleri de gerçekte zor durumda bırakan durumlar meydana geliyor... Bir örnek verirsek; Aylin karakterinin laptopundaki sihirli değnek her telefonu izliyor mübarek. Bildiğiniz navigasyonu yutturuyorlar aslında. Telefonu kaybolan vatandaş da gerçek zannedip ‘bulun’ diye polis merkezlerine akın ediyor... Bir de her yakalamada çatışma çıkması gerçeğe tamamen aykırı. Kaldı ki öyle olsa bile bu adamların adliyenin içinde ev tutup orda yatıp kalkmaları ve hiçbir iş yapmamaları lazım. Çünkü yapılan işin bir de soruşturma boyutu var. Daha saymaya kalksam yetişmez. Özen rica ediyorum”...

Sabahların yeni neşesi

“Magazin Dünyası” (TNT) ekranımıza yeni giren işlerden biri. Bilal Özcan ve Elif Aktuğ sunuyor. Ben kendi adıma çok eğlenceli buldum... Özellikle de magazin dünyasının kurdu Bilal Özcan’ın olaylara Fransız kalan tavırları yapmacık da olsa çok eğlendirici. Elif Aktuğ da sürekli “ah siz magazinciler” diye laf gönderip duruyor malzeme sahiplerine. Risk alıyor vallahi... O değil de sevgilisinden ayrılan Hülya Avşar’ın ne yapacağını bir başka magazinci İdil Çelikel’e sorup durmaları hakikaten komikti yahu. İdil’i bir ara Hülya Avşar’ın avukatı filan zannettim... Hülya bile yanıt veremezken İdil olanları nasıl bilecekti, onu anlayamadım. Ne diyelim, Magazin Dünyası işte. Hayırlısı olsun!

Son kullanma süresi geçmiştir

“Şanslı Masa” (Kanal D) isimli yarışmanın yeni bölümünün ne zaman yayınlanacağı konusunda izleyicinin yazı tura atmaktan başka bir şansı olmuyor... Önceki akşam yarışmanın yeni bölümü ekrandaydı. Acaba ne değişmiş duygusuyla oturup izledim. Değişen bir şey yoktu. Hâlâ birileri birilerini af buyurun “kekleyip” para kazanmaya çalışıyordu... O değil de, bilginin her evin sifonuna kadar girebildiği bir zamanda yarışmada keklenen teyzenin tongaya geldiğini bir türlü anlayamamış olması, bu yarışmayı daha önce hiç duymamış olması mümkün mü? Değil. Eh o zaman keklenen kim oluyor, varın bunu da siz düşünün!

ADINI FERİHA KOYDUM BİTİYOR AMA...


Şunu netleştirelim. “Adını Feriha Koydum” (Show TV) dizisinin bu sezon son bulacağı ilk bu köşede yazıldı... Çünkü bu köşenin yazarı meseleyi ilk olarak dizinin başrol oyuncusu Hazal Kaya’nın ağzından aldı ve notunu düştü... Sonra neden bilmem herkes “ilk ben söyledim” yarışına girdi. Bunun önemi yok, hız çağından geçiyoruz... Ama şunun önemi var. Evet, dizi bu sezon bitiyor. İkinci teyit de dizinin diğer başrol oyuncusu Ceyda Ateş’ten geldi. Hande karakteri olarak dizinin biteceğini netleştirdi... Yine de ben hikayenin tam olarak suyunun çıktığına inanmıyorum. Mesela bu Hande biraz fettan gözükse de bir hayli dişi bir hikayeye sahip... Yeni sezonda da mesela “Adını Hande Koydum Ama Sor Bakalım Niye?” diye bir dizi çıkar rahatlıkla. Yapımcıların bunu bir düşünmesini isterim!

Mezar yeri doğru mudur?


“Kurtlar Vadisi Pusu” (TNT) dizisinde işler biraz milada dönüyor gibi geldi bana. Çakır’ın oğlu Pusat önceki akşam o çok özlediğimiz “Asiye” türküsü eşliğinde bileniyordu... Ama ne bileyim, bilendiği mezarlıkta babasının mezarıyla babasının 1’inci dereceden düşmanı dedesi yani Laz Ziya’nın mezarı yan yanaydı... Bir izleyicim Çakır’ın ablası ve annesinin yanına gömüldüğünü söylemiş. Ve Laz Ziya ile öte tarafta bile yan yana gelmesinin mümkün olmayacağını not düşmüş... Doğrudur. Ama senaristlere de hak vermek lazım. Neredeyse 10 yıldır aralıksız karakter gömüyorlar. Kimi nereye gömdüklerini hatırlamak vallahi kolay olmamalı. Hatta diyorum ki, mümkün olmamalı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder