Mesut Yar Peki kahve falını kim keşfetti?
HABERİ PAYLAŞ

Peki kahve falını kim keşfetti?

Haberin Devamı

Hafızamızı tazeleyelim. Hürrem yengemiz (Muhteşem Yüzyıl/Star TV) ilk aşkı Leo’yu zehirleyerek öldürmüştü. Hem de elleriyle yedirdiği lokum marifetiyle... Aşkının elinden zehirli lokum olsa yiyebilecek kadar saf olan Leo önce öbür dünyaya, reenkarnasyon yoluyla da “Bir Aşk Hikayesi” (Fox TV) isimli diziye yol almıştı. Bunu bir kenara koyun... Önceki akşam Türk dünyasında ilk kahvenin Hürrem yengemiz tarafından içildiğini, kahve alışkanlıklarımız arasında bulunan müthiş “kahve-lokum-su” üçlemesinin yengemizin bize bir armağanı olduğunu idrak ettik... Pek de sevimliydi ve fakat ilk kahve falına bakan büyüğümüzün kim olduğu biraz havada kaldı. Bunu da bir kenara koyun... Ama şunu koymayın; Hürrem, Leo suikastından sonra lokumla arasına bir mesafe koymuş, değil yemek yanına yaklaştırmamıştı... Kahvede üçleme keşfinin sarhoşluğundan olsa gerek önceki akşam lokumu bir çırpıda yuttu. Eh pek de bir afiyetle yiyince, “olan gidene oluyormuş” diye geçirdim içimden. Haksız mıyım?


* [[HAFTAYA]]

Haber koşusunda son durum

Şunu söylemiştik ama tekrar edelim; “zaman haber zamanı”. İlk yüz listesinde haber bültenleri uzun süredir göremedikleri yerlere, uzun süredir alamadıkları reyting rakamlarıyla oturuyorlar... Siyasette en uzun gün dediğimiz önceki gün sıralamasında Kanal D Haber günü ikincilikle kapadı. “Peki, vatandaş haberi hangi kanaldan almayı tercih etti?” derseniz, oda şöyle sıralandı... Kanal D Haber’in hemen arkasından Star Haber geldi. Uzun bir mesafe sonrasında Fox Haber, onu epey arkadan atv Haber, onu da neredeyse görmezden gelinen Show Haber izledi... Kanal 7, STV, TRT ve Kanaltürk haber bültenleri de alt sıralardan, “biz de buradayız” diye yarışa dahil olmaya çalıştılar. Durum budur!

*

Melekler ve ponpon kızlar rekabeti


CNBC-e bu yıl da Victoria’s Secret defilesini ekrana taşıyacak. Yılbaşı gecesi klasiği haline gelen meleklerin uçuşmasına bu yıl da tanıklık edeceğiz. Ama bu kez o defilenin ciddi bir rakibi var... CNN Türk, Amerikan Basketbol Ligi NBA’de nefes kesen ponpon kızların fantastik gösterilerini ekrana taşıyacak. Hemen her takımın ponpon kızları farklı performanslarla gece yarısından sonra CNN Türk ekranında olacak... Ardından da nefes kesen bir maç yayını olacak ki “sporun güzelliklerini” sevenler için kaçırılmayacak bir şölendir yani...

*

YENİ YIL BAHİSLERİ!

Yeni yıl ekranı belli oldu. Bahse girmekten hoşlanmam ama durum öyle gösteriyor ki yılbaşı gecesi yarışı iki kanal arasında geçecek... Biri “Komedi Dükkanı” ve hemen ardından Cem Yılmaz’ın son gösterisi “Fundamentals”ı yayınlayacak olan Kanal D, diğeri “O Ses Türkiye” ile müziğin dibine vuracak Star TV... Bu iki kanalın çekişmesi arasından sıyrılabilecek handikaplı tek kanal ise Show TV. O da Cem Yılmaz’ın gönüllü yarıştığı “Kelime Oyunu” ve ardından “Bülent Ersoy Show” beklenenin üstünde bir manyetik alan yaratırsa... Geri kalan kanallar yine yıla diziler bazında merhaba diyecek ki, o işin modası geçti sayılır...

*

Acaba bu kimin rüyası?


“Ben de Özledim” (Star TV) dizisi, söylemekten üzüntü duysam da “azalarak bitiyor”! Çünkü malzeme ortada. Gerçek kişiler kendilerini bir anda fantastik bir dünyanın içinde buldular... Başrol oyuncuları Ali Atay, Serkan Keskin ve Osman Sonant şu yaşadıkları maceraları kendi çevrelerine izah edebiliyorlar mı, merak ediyorum? Denizkızı fantezisinden tutun da taşla kurşun vurmaya kadar giden müthiş bir hayal dünyasının içinde ne aşk iş yapıyor ne de koşturmaca... Hakkını vermek gerekir ki, bu güçlü ekip “Leyla ile Mecnun” efsanesinin ekmeğini değil ancak kırıntılarını yiyebildi... Sanırım bu yüzden yönetmen Onur Ünlü kendini yeni filmine vermeyi tercih etti. “Ben de Özledim”i keşke bir sezon sonra ve sonunda “kimsenin rüyasına bağlamadan” başlatsalardı... Rüya deyince, bu diziye başka bir final düşünemiyorum; çünkü yaşananlar rüyada bile rastlanır cinsten değil!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder