Mesut Yar Taziye dizinin içinde!
HABERİ PAYLAŞ

Taziye dizinin içinde!

Taziye dizinin içinde!

Cumartesi gecesi gözden kaçmayan bir ayrıntıyı paylaşmak isterim. Malumunuz STV kanalının bu yıl izlenme rekoru kıran iki dizisi var. Biri “Şefkat Tepe”... Fazla politik olmasıyla eleştirilen dizinin içinde açıktan muhalefet yapıldığını da az çok anlıyoruz... Belki gündemi yakından takip ettikleri için izleyende bu his oluşuyor, belki de dizi içinde yapılan göndermelerin gerçek hayatla çok fazla örtüştüğü algısı böyle düşünmemize neden oluyor. Neyse ne! Beni ilgilendiren ayrıntı, dizide Soma faciasında hayatını yitiren maden işçilerine gönderilen taziye mesajıydı. “Şefkat Tepe” bunu yapan ilk kurgu program oldu. Ve sanırım herkes bu tavra “politik” olarak değerlendiremeyecek kadar saygı duydu!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ablamızın durumunu açıklar mısınız?

“Küçük Ağa”ya (Kanal D) bir sormak lazım. Malum dizinin önemli bir kısmı hastane civarlarında geçiyor. Ve o hastanenin banklarından birinde bir hanım ablamız oturuyor... Dizi kaç bölümdür ekrandaysa o ablamız hemen her bölümünde o bankta arzı endam etti. Üstelik kıyafeti de, oturuşu da, oturduğu bank da hiç değişmedi... Ablamızın sıkıntısı nedir, bir refakatçi mi yoksa bizzat hastanın kendisi midir; dizinin hikayesi içinde bir açıklama bekliyoruz!

Salıya gelen Survivor ne getirir?

“Survivor”da sona doğru yürünürken Star TV tıpkı “O Ses Türkiye” finallerine benzer bir yayın politikasına girdi... “Kurt Seyit ve Şura İstanbul” dizisini prime time 2 dilimine atarak salı gecesi “Küçük Ağa”nın (Kanal D) karşısına “Survivor”un yeni bölümlerini koyan kanal bakalım bu atağıyla geçtiğimiz aylarda yakaladığı başarıyı yakalayacak mı? Bana göre zor. “Survivor” için reyting survivor’u diyebileceğimiz bu değişim “Küçük Ağa” gibi bir rakibin karşısında çok da sökmez gibi geliyor... Star TV yarışmaya “Küçük Ağa”yı da eklemiş oldu. Konseyde artık herkes tehlike altındadır, benden söylemesi... Bir de not ekleyelim; acaba Acun bu gece de geçtiğimiz hafta yaptığı gibi “Kurt Seyit ve Şura” reklamı yapacak mı dersiniz? “Bizden sonra yayınlanacak dizide özet olarak şunlar yaşanacak” gibilerinden bir kısa künye geçecek mi? Geçse de işe yarayacak mı; hep merak içindeyiz!

Haberin Devamı

Derviş’in sabrının sonu

“Galip Derviş” (Kanal D) pazar gecesi ciddi bir reyting rekoruna imza attı. Açıkçası son dönem polisiyeler içinde “Arka Sokaklar” (Kanal D) ile paralel olarak yaşayabilen yegane iş olarak “Galip Derviş”i tanıyoruz... Bir süre ortalıktan kaybolduktan sonra sanki küllerinden doğmuş gibi ekranda parlamaya başladı. Ve pazar geceleri prime time 2 dilimine damgasını vurdu. İlk yüz izlenme listesi içinde hep ilk beş içine giriyor... Bu haliyle de en az orijinal formatı “Monk” kadar uzun ömürlü olacağının sinyalini veriyor. İtibarlı bir iş olduğu için bu uzun ömrün hiç de mahsuru yok... Bu arada dizi finalleri içinde son zamanlarda “gözden çıkarılanların içinde” en iyi reytingi “Çalıkuşu” (Kanal D) yakaladı... Açıkçası “Çalıkuşu” bazı kanalların ikinci el işlerini almaya meraklı olan diğer kanallar için iyi bir ipucu verdi. Bu konuda kimin transfer hareketi yapacağını hakikaten merak ediyorum...

Haberin Devamı

Akıl durumumuz Fincan’ın içinde!

Bir psikiyatr yarışma sunarsa ne olur? Bunun yanıtını önümüzdeki günlerde TRT 1 ekranında göreceğiz... Aile halleri ve yoğun pedagoji içeren işlerden tanıdığımız Birol Güven’in yapımcısı olduğu “Fincan” isimli yarışma önümüzdeki günlerde kamu ekranında yayınlanmaya başlayacak... Yarışmanın içeriğinin tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyorum. Ama bir ruh ve sinir hastalıkları doktoru sunduğuna göre yoğun terapi içereceği kesin... Birol Güven’in yaptığı “Seksenler”, “Zengin Kız Fakir Oğlan” (TRT 1), “Çocuklar Duymasın” (FOX), “Doksanlar” (atv) gibi dizilerin içinde ciddi miktarda sosyolojik telkin ve tespit bulunuyor, malumunuz... Hepsinin bir şekilde bize ayna tutan işler olduğunu düşünüyorum. Dilerim “Fincan”ın içinde de aynı durum görünür. Ve dilerim ruh sağlığımız düşündüğümüz kadar bozulmamıştır! Bu arada TRT yakında Emre Karayel ile “Akıl Kârı” diye bir yarışmaya daha başlıyor. Kamu ekranı akli durumumuza takmış durumda sanki, ne dersiniz?

Hangisi daha zor?

TV dünyasında bir dolu sıkıntılı iş var. İnsanın içini şişiren bir dolu gelişme var. Bir tanesi de son günlerde Show TV’de yayınlanan “Pepee” isimli çizgi filmin her yeni bölümüne isim bulma telaşı olmalı... TRT Çocuk’ta eski, Show TV’de yeni bölümleri yayınlanan çizgi filmin birbirinden ayrışması için kullanılan her bölüme isim bulma meselesi giderek çetin bir hale geliyor... “Pepee” en son “Şuuut ve Baskeeet” adıyla yayınlandı, yarın için ne bulurlar; insan kestiremiyor. Ama inanın isim bulmak en az animasyonu yaratmak kadar zor zanaat. Vallahi kolay gelsin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder