Mesut Yar Yeni koltuğun hayırlı olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Önceki gün Duygu Demirdağ’dan boşalan CNN TÜRK Ana Haber koltuğuna Buket Güler oturdu. Buket’i HaberTürk ekranından tanıyoruz...

Şu sıralarda dikkatinizi çektiyse haber koltukları sıklıkla sahip değiştiriyor.

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Buna bir değişim de diyebilirsiniz farklı bir soluk arayışı da... Ama şu bir gerçek ki tüm bu değişimin kökeninde haber kanallarının parmak izleri bulunuyor. Bir on sene sonra adını marka yapacak olan tüm yeni yüzlere de inceden alışmaya başlıyoruz.

Bu eğilim böyle sürerse değişecek olan birkaç koltuğun daha olduğunu söylemek sürpriz olmaz. Bakalım zaman kimleri getirip ana haber koltuğuna oturtacak? Yeni koltuğunda Buket Güler’e şans diliyorum!

Haberin Devamı

BEYEFENDİ DÖNÜYOR MU?

“Çukur” (Show TV) dizisinde “beyefendi” karakterini oynayan Burak Sergen’le lafladık. Karakterin ölümünü biraz havada bulduğumu söyledim. Burak Sergen, o müstehzi gülüşü dudağının kenarına yapıştırarak, “Belki de bir sondan bahsetmemeliyiz” dedi.

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Vallahi şimdi ben bu açıklamadan hareketle ne fanteziler çıkartırım, bilemiyorum. Ama belli ki yeni sezona gümbür gümbür giriş vizesi alan “Çukur” her bölümde yaptığı gibi gelecek bölümlerde de seyirciyi ters köşeye yatırmaya devam edecek Dur bakalım hayırlısı...

NE ELMAYMIŞ YAHU!

Sezon koşusuna sonradan girip de ipi önde göğüsleyecek bir diziden bahsetseler af buyurun ama kahkaha ile gülerdim... Ama teslim etmeliyiz ki “Yasak Elma” (FOX) isimli dizi dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt’a bile tur bindirebilir.

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Daha onüç bölümü bulmadan cehennemi andıran pazartesi akşamında kafayı bir gösterdi pir gösterdi...

Yeni sezona en hızlı vizeyi alan bu diziyi izleyenlerin elbette farklı nedenleri vardır. Başlangıçta bana göre bu neden oyuncuların izleyiciyi ters köşeye yatırmasıydı; bir süre sonra aslında hikayenin de ters köşelerle dolu olduğunu gördük. Klişe gibi yapıp, klişe dışı seyir izleyen “Yasak Elma”dan çok yakında herkesin bir ısırık alacağını düşünüyorum...

Ha bu arada FOX’un bir diğer dizisi “Adı: Zehra” final yapacak dendi. Teyidini henüz alamadım ama başka bir kanalda o reytinglerle “hadi finale yürüyorsunuz” denmezdi sanırım. Bu not da burada dursun!

Haberin Devamı

TAZE FASULYE KLİŞESİ

Malum mevsim yaz sıcağına doğru yürüyor. Yazlık diziler yola çıktı bile. Ama klişeler hep aynı. Mesela yan karakterlerin taze fasulye ve pirinç ayıklamaları yok mu, alın size dizilerin olmazsa olmazı! Dikkat ettiniz mi sahi? Aha, dedik ya yaz da geldi çoğalırlar şimdi...

SABRİ UGAN TGRT HABER'DE

Dürüstlükle söyleyebilirim ki Sabri Ugan spor ekranının en iyi yüz ve anlatıcılarından biridir. Çeyrek asra varan dostluğumuz içinde spikerlikten yöneticiliğe kadar birçok farklı şapka taktığına tanıklık ettim. Şampiyonlar Ligi’ni unutulmaz kılan bütün anlarda Sabri’nin heyecanının izlerine rastlarsınız.

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Bir dönemin efsane programı “Telegol”ün ilk moderatörü olan Sabri, kariyerine artık TGRT Haber Spor Müdürü ve yüzü olarak devam ettiriyor. Açıkçası kısa zaman önce yaşanan bu yeni kariyer başlangıcını gözden kaçırmışım. Bir arkadaşım uyarınca baktım ki Sabri Ugan efsanesi yine ekranda. Duyanlar duymayanlara duyursun, Sabri’nin yeni koltuğu hayırlı olsun.

Haberin Devamı

BİR YIL ÖNCE...

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar’la yaklaşık bir yıl önce uzunca laflamıştık. Can Tanrıyar o zaman dizilerin teslim aldığı sektörün çok geçmeden ekonomik çıkışlar arayacağını ve bu çıkışın yolunun içeriklerden geçtiğini söylemişti. Uçankuş TV’ye birkaç saat baktığınızda Can Tanrıyar’ın ne demek istediğini anlıyorsunuz.

Yeni koltuğun hayırlı olsun

Bir saati geçmeyen uzunlukta hap programlar, birbirinden farklı ve renkli içerikler, haberler, magazin kuşakları falan derken 7/24 canlı yaşayan bir ekran söz konusu. Elbette bu işin de bir maliyeti var. Ama takdir edersiniz ki on içerik bir bölüm dizinin maliyetinden çok daha ekonomik...

Kehanetleri sevmem, delik kulağıma inanırım. Ve eğer duyduklarım beni yanıltmıyorsa gelecek sezon ana akım kanallardan en azından üç tanesi yolun bahsettiğim bu karşı şeridine geçecek gibi görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder