Mesut Yar Zelal mi Hürmüz mü?
HABERİ PAYLAŞ

Zelal mi Hürmüz mü?

“Emanet” (FOX) dizisinde Fırat karakteri gerçek babasının Tahir Ağa olduğunu öğrendi. Böylece Fırat, gerçek babasına kavuştu. Ardından 8 ay sonra Zelal ile evlendi... Yani Zelal de “Dila Hanım” dizisinde olduğu gibi kocasının ölümüne neden olan bir erkekle evlenmiş oldu. Ancak ilginç olan Zelal, Tahir Ağa’nın oğlu Halit ile evlenmişti ve izlemişseniz bilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Halit öldürüldü... Sonra Tahir Ağa’nın diğer oğlu Ekrem de Zelal’e aşık oldu. Zelal, Ekrem’le zorla evlendirilmekten son anda kurtuldu... Vallahi Zelal, “Emanet” uzadıkça Yedi Kocalı Hürmüz misali karşımıza çıkacak gibi. Çünkü Zelal, eşleri öldükçe bir diğerine oluyor helal!

Haberin Devamı

TOPLU İNTİHAR SEANSLARI!

“Beni Affet” (Star TV) isimli dizide Zühre Kozan ablamız, Eylül ve Feride’nin ebeveynlerinin ölümüne neden olduğu için vicdan azabı çekmeye dayanamadı ve intihar (teşebbüs) etti... Yine tüm Kozan Ailesi, hurra hastaneye akın etti. Bilindik ve hacimli ağlama seanslarının birini daha böylece idrak ettik... Bu arada Zühre yine ölüm kalım savaşı veriyor.

Zühre Kozan kişisi hatırlarsanız daha önceki bölümlerde de intihara teşebbüs etmişti. Çünkü kocası Osman, Zühre’nin kendisini aldattığını düşünmüştü... Zühre ablamız uzun bir tedavi görerek hayata dönmüştü. Bundan henüz birkaç bölüm önce de Eylül, Feride yüzünden intihara kalkışmıştı. Biter mi, bitmez; daha önce de Handan intihar etmişti. Ondan önce de aynı kişiler ve başkaları birkaç kez daha. Hadi bir kez affettik, daha kaç kez affedeceğiz bu umutsuz intihar kadınlarını?

NEDEN NOSTALJİ KANALI YOK?

TVem kanalı; “Smith&Jones”, “Tatlı Cadı”, “Kökler”, “Kung Fu”, “Kara Şimşek”, “Küçük Ev”, “A Takımı” gibi bir dönemin özellikle de siyah beyaz ekran zamanlarının çok sevilen ve efsane olmuş yabancı dizilerini ekrana getiriyor... Ayrıca hem nostalji kokan hem de günümüze ait yabancı dizi ve filmleri, Yeşilçam klasiklerini de akışına katarak izleyiciyi mest ediyor...

Şimdi TRT’ye gidelim. Elindeki o muazzam arşive, üstelik harika dublaj yapılmış unutulmaz yabancı bir o kadar da yerli dizilerine rağmen kamu kanalımız çatısı altındaki kanallara neden bir “Nostalji Kanalı” eklemiyor? Yok mu oralarda “ne varsa eskilerde var” önermesini hayatında en azından bir kez duyan birileri?

Haberin Devamı

YOK ARTIK!

Kimi medya siteleri TV8’de yayınlanmaya başlayan Recep İvedik serisini “Acun’un büyük transferi” başlığıyla duyurdu. Ben de doğal olarak “yok artık” dedim... Aralık ayında ilk üç kanal içine gireceği iddia edilen bir kanalın kaderi Recep İvedik serisine kaldıysa vay haline o yatırımın...

Kaldı ki Recep İvedik karakterine hayat veren Şahan Gökbakar, TV8 çıkışlı bir şovmen. Yani arşivde bir sürü eski programı var... Madem kurtarıcı oldu, hafif bir montajla hepsini yayına verin de medya sitelerini yalancı çıkarmayın. Hem yeni nesil izleyici Şahan’ın o çaylak hallerini çoktan unutmuştur bile...

CESUR VE GÜZEL DE NEYMİŞ?

“Emanet” (FOX) ile ilgili bir ayrıntıyı da sevgili müdavimimiz Mehmet Türk yakalamış; “Mesut Bey, ‘Emanet’ isimli dizide Tahir Ağa karakterinin yeni doğan torununa ‘ben naçizane 3 karı aldım, sen de 5 tane alırsın’ diye dilekte bulunduğuna şahit olduk... Mesela, ‘Aşkın Bedeli’ dizisinde yer alan Rüstem Ağa’nın birçok kadından çocuğu var.

Haberin Devamı

Bunun yanında ağanın bizzat nikahlı karısı Zehra Hanım oğlu Emir’in çapkınlıklarını destekleyen bir kadın... Hatta oğlu Emir in Gülnara’ya kızın rızası dışında sahip olmasını ‘hevesini aldın’ diye tanımlayabilecek kadar utanç veren bir karakteri de var. Diyeceğim şu ki; bu ağalı/beyli dizileri izledikçe, bir zamanlar kimin elinin kimin cebinde olduğunu kavrayamadığımız ve Brooke Logan karakteri Forrrester erkeklerini baştan çıkardığı için eleştirilen ‘Cesur ve Güzel’ aklımıza geliyor.

İnanın bizdeki fantezi dünyasının yanında o bile pek bir masum kalıyor!”...

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMEDEN!

Bir temcit pilavını daha son kullanma tarihi dolmadan hemen not düşelim. “Aşkın Bedeli” (Star TV) dizisinde son gördüğümde Sedef, eski eşi ve gerçek aşkı Poyraz ile yine yeniden kaybolan çocukları Uğur’u telaş içinde arıyorlardı...

Uğur isimli velet daha önce de kayboldu ve hatta kaçırıldı filan. O zaman da pürtelaş, maaile arandı, hakkında telaşe yapıldı ve nihayet bulundu.

Bir karakterin birden çok kez ve nedenle kaçırılmasının izleyiciyi getireceği durumu şöyle özetleyelim; “keçileri kaçıracağız ve sanırım bulmak Sedef ile sülalesinden çok daha zor olacak”!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder