Mine Bozkurt Deepfake bize Yeşilçam'ı getirebilir misin?
HABERİ PAYLAŞ

Deepfake bize Yeşilçam'ı getirebilir misin?

Deepfake deepfake olalı böyle montaj görmedi! Hollywood’un son zamanlarda ölen oyuncuları yeniden diriltip yeni neslin karşısına çıkardığını duyuyoruz. En son genç yaşta ölen asi yakışıklı James Dean, tabiri caizse ‘zombi’ olarak yeniden ekranlara dönmüştü. Bu yönteme deepfake deniyor. Ölen oyuncuların görüntüleri bilgisayar ortamında yeniden şekillendiriliyor ve adeta çekilen filmde oynamış gibi izleyiciye sunuluyor. Hatta, Deepfake ile oluşturulan videoların bazılarını gerçeğinden ayırmak oldukça zor.

Haberin Devamı

Star Wars’ın Prenses Leila’sı Carrie Fisher, Audrey Hepburn, James Dean derken deepfake Yeşilçam'a da sıçradı. Çocukluğumuzun kahramanı Kemal Sunal ise baş rolde :)

Capsman34 isimli bir hesap tarafından Kemal Sunal’ın görüntüleri, Jim Carrey’nin The Mask (Maske) filmine uyarlandı. Ama ne uyarlanmak! Kemal Sunal ve Jim Carrey’nin birbirini bu kadar iyi tamamlayacağı asla aklıma gelmemişti. Videoyu yapan tasarımcı, Kemal Sunal’ın jest ve mimiklerini Jim Carrey’nin vücuduna o kadar iyi oturtmuş ki, video 1 milyondan fazla izlenmeye ulaşmış. Seslendirmeyi de Kemal Sunal’ın eski filmlerinden alıntılayarak yapmış.

Sadece Kemal Sunal değil. Son olarak Cüneyt Arkın da bu işin içine bulaştı ve 'Hepinizi döverim' dedi.

Nasıl mı? İşte böyle:

1992 Hollywood yapımı Universal Soldier (Evrenin Askerleri) filminin baş rolü Jean-Claude Van Damme'a Cüneyt Arkın'dan daha iyi uyum sağlayacak başka kim olabilirdi ki? Videonun ortalarında İbrahim Tatlıses'e yer vermesi de ayrı bir hoş olmuş tabi.

Küçüklüğümüzden beri hepimiz onların filmleriyle büyüdük. Onlarla güldük, onlarla ağladık. Çoğumuz Yeşilçam'ın filmlerini ezbere biliyoruz. Deepfake sayesinde Yeşilçam yıldızları yeniden hayat bulabiliyor. İleride yeni bir Kemal Sunal filmi çıkarsa, şimdiden milyonların izleyeceğini garanti edebilirim. Hadi yapımcılar! Artık aşiret, silah, şiddet filmlerine son verin ve Yeşilçam'ı bize geri getirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder