Mine Bozkurt Duymayan kalmasın! BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi
HABERİ PAYLAŞ

Duymayan kalmasın! BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

İnsanlar ve hayvanların bir arada yaşadığı paralel bir evrende film yıldızı bir at mutluluğu arıyor... İşte BoJack Horseman!

Şimdiden belirteyim bu yazı spoiler içerebilir.

Netflix’in izlenmesi gereken diziler sıralamasında başı çeken animasyon dizi BoJack Horseman, 2014 yılından beri istikrarlı bir şekilde yayın hayatını sürdürüyor.

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

Peki bu dizi neden izlenmeli? Size birkaç sebep:

1.’si görsel şölen

BoJack Horseman dizisinin en iyi yanı, animatörlerinin ince eleyip sık dokuması.

Yani, bir çizgi filmde arka planlara veya ince detaylara kim önem verir ki? İşte Bojack Horseman’ın animatörleri o ince detaylara öyle şeyler ekliyor ki, diziyi izlerken ‘ben bunu nasıl gözden kaçırdım’ diye kendinize soruyorsunuz.

Haberin Devamı

Genellikle çoğu animasyonda manzara detaylarına fazla önem verilmez. Bu dizinin animatörleri ise, bu bir fırsat bilerek yeteneklerini konuşturmuş.

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

BoJack’in evinde, her pencereden -gerçekte olması gerektiği gibi- manzara farklı görünür. Yani yatak odasının manzarası farklı, salonun farklı, balkonun farklıdır.

Başka minik detaylara da dikkat çekmek gerek tabi.

Mesela diziye giren yeni karakterler, dizinin ana giriş jeneriğinde ustaca bir yerlere yerleştirilerek, jeneriğin akışı bozulmadan karakterler izleyiciye lanse ediliyor. İşte onlardan bir örnek sunayım size,

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

Üstteki kare 1. sezondan, alttaki kare ise 2. sezondan. Yeni karakter hakkında detaylara girmeyeceğim.

2.si herkesin kendinden bir parça bulabileceği noktalar var

BoJack, görüntü olarak olağan dışı bir dizi olabilir belki ama olaylar ve karakterin hepsi olağan. Şimdi biraz dizinin konusuna bakalım.

Her şeye sahip ama bir yanı hep eksiktir BoJack’in. Tıpkı hepimizde olduğu gibi…

90’larda yayınlanan sitcom tarzı bir aile dizisiyle şöhrete kavuşan BoJack, şimdi orta yaşlı, huysuz ve hala eski günlerini özleyen biri haline gelmiştir.

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

Menajeri ile yeniden yıldızının parlamasını sağlamaya çalışan BoJack, bir yandan da kişisel ve hayata dair sorunlarıyla yüzleşmeye çalışıyor.

Bojack bencil biri, kendini çok seviyor ama bir şekilde insanlara yardım ediyor. Herkesten nefret ediyor ama aşkı bulmak istiyor.

Haberin Devamı

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

Çocukluğunda yaşadığı tramvaları hala atlatamayan BoJack, eğlenceli arkadaş ortamıyla hayattan keyif almanın ve mutlu olmanın yollarını arıyor. Biz de ona bu yolculuğunda eşlik ediyoruz.

Hepimizden bir parça var bu dizide. Hepimizin çevresinde olan insan tiplerini de görmek mümkün.

Duymayan kalmasın BoJack Horseman’ın 6. sezonu geldi

Dizisinin senaryosunun bir diğer iyi noktası da derin bir kara mizah barındırıyor olması. İnsan ilişkilerinin günümüzde geldiği nokta, madde bağımlılığı, siyasilerin menfaatleri, televizyon dünyasının yozlaşmış yüzünü bu dizide görmek mümkün.

Bu dizide anlatılan her şeyin gerçeklik payı var. Eğer birilerinin de sizinle aynı şeyleri paylaştığını görmek istiyorsanız. BoJack Horseman, Netflix'te sizi bekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder