Mine Bozkurt İyi karantinalar olsun! Corona virüs günleri nasıl geçiyor?
HABERİ PAYLAŞ

İyi karantinalar olsun! Corona virüs günleri nasıl geçiyor?

Kabul, hepimiz kafayı yemek üzereyiz. Sosyal izolasyon, corona korkusu, evde yapacak bir şey bulamamak ya da çoluk çocuğun arasında işlerini evden yürütmeye çalışmak... Bunların hepsi şimdi her evde gördüğüm (sosyal medyadan) manzaralar oldu. E havalar da pek iyi değil. Kısacası depresyon ve anksiyete arasında gidip geliyoruz. Herkes böyle melankolik mi peki bu dönemde? Elbette değil! Ben de Türkiye'yi güldüren insanların bu süreçte neler yaptığını merak ettim. Uykusuz dergisinden karikatürist İlker Altungök'e sordum. "Neler oluyor bize yahu?" İlker hem çizdi, hem de yanıtladı. İşte sizi karantina günlerinde depresyondan çıkaracak bir röportaj. Bakalım siz de benim kadar gülecek misiniz?

Haberin Devamı

İyi karantinalar olsun Corona virüs günleri nasıl geçiyor

Sosyal izolasyonda 1 günün nasıl geçiyor?

Aslında normalden farklı geçmiyor. Coronadan önce de sosyal izolasyondaydım ben ama istediğim an dışarı çıkma özgürlüğümü kaybedince baya kötü oldum tabii. En çok kanepede hiç bir şey yapmadan yatay duruyorum, uyumak yok ama. Biraz bir şeyler izleniyor, okunuyor falan arada, bazen çok cinlenince bir kuple şarkı söylüyorum şımararak bozarak şarkıyı. Böyle geçiyor günler. Bu belanın bir an önce bitmesini istiyorum ama karantinanın sevdiğim bir şeyi var herkesin karantinada olması. Çünkü ben insanların tam eğlenme, kudurma saatlerinde, geceleri, hafta sonları falan çalışmak durumunda kalıyorum ve onlara haset ediyordum, acılar içinde çalışırdım şimdi kuş gibiyim oturuyorum misler gibi çalışıyorum. Bir yere çıkamazlar çünkü.

Dışarı çıkmak zorunda kalınca ne yapıyorsun?

Çok az çıkmak zorunda kaldım onlarda da sosyal mesafeyi müthiş korudum, sağa sola dokunmuyorum bir şeyi kurcalamıyorum hiç insan geçmemiş yerleri tercih ediyorum. Otoyola çıktım emniyetten yürüdüm mesela, toplu taşımaya hayatta binmem, bir kere motosikletle karşıya geçtim onun dışında bakkala falan gidiyorum hepsi bu kadar, maske kullanmıyorum benim suratıma gitmiyor.

https://www.instagram.com/p/B994JkcBM8K/?igshid=55ybtjrrz6iq

“Ev burası çalışalım diye yapılmamış ki”

Evden çalışmak nasıl bir his?

Evet coronadan önce de, şimdi de evden çalışıyorum. Çok zor, ama artıları eksilerinden fazla bence, seviyorum. Zorluklarından bahsedeyim; çalışılmıyor, ev çünkü burası, çalışalım diye yapılmamış ki. Bütün hafta vaktin vardır hiç bir şey yapmadan durursun son gün ağlaya zırlaya çalışırsın yani bende böyle oluyor. Ne yaptıysam düzene sokamadım illa da son gün yapılacak o köşe. Biraz koltukta biraz yatakta biraz masada yerlerde yuvarlanarak falan iğrenç bir çalışma şeklim var yine de şikayetçi değilim.

Haberin Devamı

Corona virüsten korunmak için kendi çapında neler yapıyorsun?

Evden çıkmamak dışında bir şey yapmıyorum. Eve de gelecekse artık Allah cezasını versin ne diyeyim?

Corona virüs insan olsaydı....

Corona virüs bir insan olsaydı ona ne söylemek isterdin?

“Tamam güldük eğlendik ama artık yeter hayvan oğlu hayvan” derdim. Ağzımı bozardım, bir sürü insan öldü, hayatta kalanlarda çıldırmak üzere.

Sevmediğin bir insanla karantinada kalmak zorunda olsan ne yaparsın?

Yok kesin kalmamam lazım, taşıyıcı olduğumu söylerdim.

Evde kalan insanlara akıl sağlıklarını korumaları için ne önerirsin?

Herkes evde. Dışarıda aklınızın kalacağı bir şey yok, oturun karantinanızı yapın da bir an önce bitsin şu iş efendim.

Haberin Devamı

İyi karantinalar olsun Corona virüs günleri nasıl geçiyor

Yaşlıları evde tutabilmek için ne yapmalıyız sence?

Evde biraz corona bulundurursak dışarı çıkmak istemeyeceklerdir. Şaka şaka dışarıda coronanın kol gezdiğini durumun ciddiyetini anlatırsak çıkmazlar yahu neden çıksınlar.

Peki seni evde tutabilmek için gereken 3 şey ne olabilir?

İnternet, frappe, corona.

Corona kabusu sona erdiği zaman hayatlarımızda neler değişebilir sence?

Bence hiç bir şey değişmeyecek. Hayat en korkunç şeyleri bile anı haline getirip yola devam eder diye biliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder