Mine Bozkurt Murat Övüç’e ödül vermek kadınlara saygısızlık değil midir?
HABERİ PAYLAŞ

Murat Övüç’e ödül vermek kadınlara saygısızlık değil midir?

Paylaşımı ilk gördüğüm zaman “Bu kadar da olmaz” dedim. Photoshop’tur diye düşündüm. Ama baktım ki gerçek; artık biri şu soruyu sorsun dedim: Bu toplum nereye gidiyor? Sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ten bahsediyorum. Kadınlar hakkında yaptığı konuşmalarla herkesi kendine düşman eden Murat Övüç, “kadın haklarına en duyarlı fenomen” ilan edilmiş. İnsan düşünmeden edemiyor: Kim bu insanlar, neye dayanarak bu ödülü veriyorlar? Murat Övüç’e bu ödülü verenler ya kadın haklarından bihaber ya da gerçekten son zamanlarda yaşanan polemikleri bilmiyorlar. Daha önce yaptığı açıklamalar nedeniyle kadın hakları eyleminden kovulan birinden bahsediyoruz. Kovulduktan sonra bile oradaki kadınlara “cahil” diyerek hakaret eden birinden.

Haberin Devamı

“Mine niye bu kadar dert edindin, adam altı üstü ödül vermişler” demeyin, gelin Murat Övüç’ün hepimizi çileden çıkaran ‘sabıkasına’ bir bakalım...

En büyük destekçisi olan kadınları sırtından vurdu

Sosyal medyanın ünlü ettiği insanları televizyonlarda, gazetelerde ve hatta sahnelerde görmeye hepimiz artık alıştık. Bu kişilerden biri de Murat Övüç. Eminim siz de "Bu adam niye ünlü?” diye kendinize soruyorsunuzdur. Çektiği videolarla sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken Övüç, biraz olsun gülmemizi sağlamış, kısa sürede Instagram'da binlerce takipçi kazanmıştı. En çok da kadınlar tarafından desteklenmişti. Ancak görünen o ki ünlü olmanın getirdiği sorumluluğu taşıyamıyor.

Yeşim Salkım’a çıktığı sahnede ağza alınmayacak bir küfür etti. Kadınlar olarak elbette desteğimiz Yeşim Salkım’dan yana oldu. Murat Övüç bir özür videosu çekti. Ne mutlu ki Yeşim Salkım bu hakaretin altında kalmadı ve mahkemeye başvurdu.

Biraz daha eskilere gidelim. ABD’li televizyon yıldızı Kim Kardashian’ın sözde Ermeni soykırımını savunduğu bir paylaşımını gören Övüç kendi çapında tepki göstermeye çalıştı. Bu tepkisi de “Siz Ermeniler pisliksiniz” şeklinde oldu. Övüç’ün bu ırkçı cümleleri tabii ki hoş karşılanmadı ve “Sözlerim nedeniyle Türk Ermeni cemaati alınmış, özür diliyorum” diyerek yine bir özür videosu yayınladı.

“Kadınlar, erkeğin bir adım arkasında durmak zorunda”

Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Pınar Gültekin’in yarası henüz içimizde tazeyken 2 yıl önce söylediğini iddia ettiği bir video patlak verdi. Bu video kadın cinayetlerinin arttığı şu günlerde toplumumuzun kanayan yarasına bir de tuz bastı. “Ne olacak bu kadınlar? Şiddete uğradık, tacize uğradık, bizi vurdular… Tutun dilinizi! Kadın her zaman erkeğin bir adım gerisinde olmak zorunda. Bizim kadınlar maalesef ki adama saydırıyorlar, küfür ediyorlar, gaza getiriyorlar. Ee erkekler de…" diyerek kadına şiddeti adeta meşrulaştıran açıklamasının ardından ne mi yaptı? Tabii ki “Sözlerim yanlış anlaşıldı” diyerek yine özür diledi. Ayrıca o videonun 2 yıl öncesine ait olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Peki 2 yıl öncesine ait olması bir şey değiştirir mi? Burada Övüç’ü oturma eyleminde istemeyen Cihan Aydın Bozkurt’un sözlerine yer vermek istiyorum:

Murat Övüç bu eylem üzerinden kendisini aklayamaz. Kadınlar şiddete uğrarken onun söylediği her şeyi biliyorum. Bunu 2 yıl önce söyledim diyerek aklayamaz. Bunun hiçbir şekilde pişmanlığı olmaz. Öncelikle tutumunun değişmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Veee daha nice gaflar. Şimdi size soruyorum: Sürekli yapıp edip ardından özür dileyerek kendini aklamaya çalışan Murat Övüç gerçekten bu ödüle layık biri miydi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder