Mine Bozkurt Sapyoseksüel olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!
HABERİ PAYLAŞ

Sapyoseksüel olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!

Geçenlerde yakın bir arkadaşımla oturup şu malum ilişkiler üzerine konuşurken aramızda çok ilginç bir diyalog geçti:

"Ben cahille muhabbeti kestim artık, entel birini arıyorum. Zeki olsun bana yeter" dedi.

"Adam sırf zeki diye onunla mı evleneceksin?"

"Valla evlenirim"

Aramızdaki diyaloğa tuhaf dedim ancak bu tarz düşünen kadınların sayısı sandığımızdan daha fazlaymış. Zeka bir ilişki için hatta evlilik için temel kriter olabilir mi? Cevap: Evet olabilir. Hatta bunun bilimsel bir adı da var: Sapyoseksüellik. Neymiş bu sapyoseksüellik biraz araştırma yaptım ve ortak özellikleri hakkında bir şeyler buldum:

Haberin Devamı

Sapyoseksüel dediğimiz insanlar zekayı çekici bulurlar. Yani bir insanın dış görünüşünden ziyade söylediği sözlere, öz güvenine, kendini anlatış biçimine bakarlar. Onlar için varsa yoksa zekadır. Yani siz iyi dereceli bir Boğaziçi Üniversitesi diplomasıyla sapyoseksüel kişilerin favorisi haline gelebilirsiniz.

Sapyoseksüel olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu

Sapyoseksüeller beyne aşıktır. Hatta bu aşk hoşlanmaktan ziyade cinsel bir hazza bile ulaşıyor.

Espri anlayışı olan bir kişi sapyoseksüel insan için oldukça önemli. Mesela ince espriler, kelime oyunları her zaman baş tacıdır onlar için.

Zekaya önem veren insanların belki de en önemli özelliği maddiyatı ikinci plana atmaları. Ama bu işsiz güçsüz insanlarla beraber olacakları anlamına gelir mi, orasını görmeden bilemeyiz.

Eğer hoşlandığınız kişinin zekaya önem verdiğini fark ederseniz, her ne olursa olsun saçma cümleler kurmayın. Başınızı çevirdiğiniz anda Houdini gibi ortadan kaybolmasına neden olursunuz.

Sapyoseksüel olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu

Sapyoseksüellik hem kadında hem de erkekte görülebiliyor ancak ne hikmetse en çok kadınlar sapyoseksüel oluyor. 2004 yılında ilaç firması Pfizer, 3 bin kadın üzerinde bir araştırma yapmış ve kadınların tahrik mekanizmasının organdan ziyade beyniyle alakalı olduğunu bulmuş. Yani kadınların en önemli cinsel organı beyni. Kim bilir belki de sapyoseksüelliğin en çok kadınlarda görülmesinin nedeni budur.

Bir sapyoseksüele aşık oldum ne yapacağım?

Öncelikle olduğunuzdan farklı bir insan gibi davranmamanız gerekiyor. Yani bilmediğiniz konular hakkında element uydurmayın! Sevdiğiniz insanın sapyoseksüel olduğundan kesin eminseniz, yapmanız gereken tek şey kendinizi geliştirmek. Bu aslında tüm insanların yapması gereken bir şey olsa da "Ben uğraşamam arkadaş" deyip pes etmek için çok da geç değil. Sevgi emek ister bunu da unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

Şimdi esas sorumuz şuna evrildi: Sevdiğiniz kişi için kendinizi geliştirecek misiniz, yoksa pes mi edeceksiniz?

Bu arada bir rivayete göre Türkiye'deki sapyoseksüel bireylerin en çekici buldukları kişi İlber Ortaylı''ymış. Ne diyelim darısı başımıza!

Sapyoseksüel olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu

Peki ne kadar sapyoseksüel olduğunu merak ediyorsanız, aşağıya bir test bıraktım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder