Murat Çelik 15 Temmuz son olmalı
HABERİ PAYLAŞ

15 Temmuz son olmalı

Tam üç sene geçti o gecenin üzerinden. 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı, Türkiye yıllardır içinde kök salıp büyüyen hainlerin acımasız kalkışmasını yaşadı. Verilen şehitler… O geceden sonra hayatları değişen gaziler…

Ve koskoca bir devlet ile millet, üç yıldır o gece ve ertesi gününün travmasını yaşamaya devam ediyor. Hainlerin kalkışması bastırıldı evet ama faturası ağır ve acı oldu.

Konunun o günden sonraki en önemli boyutu, benzer bir tehlikeyle on yıllar sonra bir kez daha karşılaşmamak için yapılması gerekenlerdir. Yapılması ve yapılmaması gerekenler…

Haberin Devamı

Devlet mekanizması o günden beri iç temizliğini sürdürüyor. Daha da devam edecek. Ama en az bu temizlik faaliyeti kadar önemli olan yeniden kirlenmemek, yeniden zerirlenmemek.

FETÖ’cü kadrolardan boşalan yerleri dolduranlar da farklı yapılara mensup, farklı aidiyetlere sahip kişi ya da gruplar olursa; işte o zaman 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler yerlerinde rahat uyuyamaz. Bu ülke, 30-40 yıl sonra bu defa da ‘X’ci, ‘Y’cilerin yaratacağı krizlere muhatap olursa çok yazık olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder