Murat Çelik 2023 koltuk
HABERİ PAYLAŞ

2023 koltuk

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO), 29 Ekim’de açılacak yeni konser salonundaki koltuk sayısı 2023 olacak. Talimatı, geçtiğimiz günlerde inşaat çalışmalarını yerinde görmeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

9 ay önceki görüşme

CSO, 2019-2020 sezonunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği konserle açmıştı. Erdoğan çifti, 30 Eylül 2019 akşamı konseri izledikten sonra kulise geçip sanatçılarla sohbet etmişti. O gece kulisteki görüşmenin ayrıntıları da 9 Kasım 2019’da bu köşede yer almıştı. “Konser sonrası kuliste neler konuşuldu?” başlıklı o yazıda (*) şu bilgiler yer alıyordu.

Haberin Devamı
  • Sanatçılar Cumhurbaşkanı’ndan yeni kadro, özlük haklarında iyileştirme ve inşaatı süren yeni konser salonunun tamamlanıp hizmete açılmasını istediler.
  • Yaklaşık 15 yıldır yeni kadro açılmayan CSO’da, 100 dolayında olan sanatçı sayısı 60’lara inmiş durumda. Erdoğan, bakanlarına ‘yeni kadro açılması’ talimatını verdi o akşam.

Üç konunun ikisi tamam

Bizim meslekte ‘fikri takip’ önemlidir… Sordum, soruşturdum; geçen süre içinde sanatçıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettikleri üç başlıktan ikisi çözüldüğünü öğrendim. CSO yönetiminin talep ettiği yaklaşık 30 yeni sanatçı kadrosu bir süre önce açıldı ve orkestra rahatladı.

Yeni salon da dört ay sonra, 29 Ekim’de açılacak. Sanatçıların ‘özlük hakları’ konusundaki beklentileriyle ilgiliyse henüz olumlu bir gelişme yok. Özellikle de yıllar içinde eriyip giden maaşlarına bekledikleri düzenleme konusunda…

Koltuk sayısı 2023 oldu

Gelelim yeni salona… Cumhurbaşkanı, 5 Haziran 2020 Cuma günü, yeni salona yoğun mesai veren Kültür ve Turizm Bakanı’yla birlikte inşaatın durumunu yerinde görmeye gitti. Erdoğan’a, binada biri büyük, diğeri küçük iki salon bulunacağı bilgisi verildi.

500 kişi kapasiteli koro salonu ve 2 bin 12 kişilik ana konser salonu… Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük salonun koltuk sayısını duyunca, “O 2.012’yi, 2.023 yapalım. 29 Ekim’de açacağımız salonun koltuk sayısı da cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır olsun” dedi. Böylece, salona 11 koltuk daha ilave edilmesi için gerekli düzenlemelere başlandı.

Bu arada, CSO’nun yeni salonu konser günleri dışında da etkinliklere ev sahipliği yapacak. Yeni CSO, mini açık hava konserlerinin verileceği bahçedeki ‘Müzik Yolu’ ve kafeleri gibi mekanlarla sanatseverlere 365 gün ev sahipliği yapacak. 1992 yılında yapılan yarışmayı kazanan projede sembolik bir detay da var. Fuaye boyunca zeminde yer alan çizgi, Ankara Kalesi’yle Anıtkabir’i birleştiren bir hat oluşturuyor.

Haberin Devamı

(*) https://www.posta.com.tr/yazarlar/muratcelik/ konser-sonrasi-kuliste-neler-konusuldu- 2217866

Sıradaki haber yükleniyor...
holder