Murat Çelik 4 buçuk milyon maske stoklamışlar!
HABERİ PAYLAŞ

4 buçuk milyon maske stoklamışlar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen hafta çok sert bir çıkış yapmıştı hatırlarsanız. Demişti ki:

Yapılan baskınlarda, maske stoğu yapan firmaları tespit ettik. Maskeleri depolarında tutup bakanlığa satmayan bu firmalar, 12 saat içerisinde yaptıkları stokları piyasaya sürmezlerse işlem başlatacağız. Bu firmalara yarına kadar (23 Mart 2020) süre verdik. Gerekirse fabrikalarına el koymaktan da çekinmeyiz.

İçişleri Bakanı’na geçen hafta, tehdit tonundaki bu açıklamayı yaptıran tablonun detayını öğrendim dün. Bırakın sokaktaki insanı, hastanelerde Covid-19 vakalarını iyileştirmek için uğraşan sağlık çalışanlarının bile maske bulmakta zorlandığı bir ortamda, depolarda ne kadar maske varmış biliyor musunuz? Tam 2 milyon 500 bin cerrahi maske ve 2 milyon da N-95 maske !

Haberin Devamı

Stokçuların Sağlık Bakanlığı’na bile parasıyla satmayıp depolarda beklettiği maske miktarını bir de yazıyla yazayım: Tam iki buçuk milyon cerrahi, iki milyon adet de N-95 model maske !

Maske fiyatları son üç ayda zaten fahiş seviyelere çıktı. Buna rağmen ellerindeki maskeleri daha da anormal bir kârla satmayı hedefleyen bu firmalar keşke ifşa edilseydi. Edilseydi de, hepimiz öğrenseydik kimmiş bu; hak ettikleri sıfatı buraya yazamadıklarım!

Almanya eylül diyor

Alman havayolu şirketi Lufthansa, alanında dünyanın en büyüklerinden… 2018’de müşterilerine sunduğu koltuk sayısı baz alındığında dünya 11’incisi. Corona virüs gündeminin en büyük zararı vereceği (hatta şimdiden verdiği) sektörlerin başında havayolu taşımacılığı geliyor malum.

Lufthansa da birçok şirket gibi uçuşlarını minimuma indirdi. Adeta durma noktasına geldi uçuşlar. Burada dikkat çekici olan nokta şu: Almanya’dan gelen haberlere göre, Lufthansa’nın bu asgari uçuş seviyesi 31 Ağustos 2020’ye kadar devam edecekmiş. Yani öyle mayıs- haziran değil. Hatta temmuz bile değil. Ağustos…

Üstelik de 31 Ağustos. Buradan sanırım şu sonucu çıkarabiliriz: Almanya, Covid-19 olağanüstü halinin en erken Eylül başında sona ereceğini öngörüyor.

#Evdekal anlar...

Küçük bir anket yaptım önceki gün Twitter’da...

Haberin Devamı

“Elbette evde kalma şansı olanlar için” notuyla…

Evde kalmak gün geçtikçe...:

A.) Daha keyifli oluyor.

B.) Zor ve sıkıcı bir hâl alıyor.”

6 saatin sonunda sonuç şöyle oluştu:

A.) Yüzde 31.

B.) Yüzde 69.

Bu sonuçlar gerçekten genel durumu yansıtıyor mu bilemem. Ama bildiğim şu… Can sağlığı için can sıkıntısına, zorluğa katlanmak gerekiyor. Gün şikayet etme günü değil. Hele de #evdekal'ma şansına sahip olanlar için. Üzgünüm ama böyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder