Murat Çelik AK Parti'den Avrupa hamlesi
HABERİ PAYLAŞ

AK Parti'den Avrupa hamlesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iki Avrupa başkentinde temsilcilik açıyor. Londra ve Berlin’de… Avrupa’da sadece Brüksel’de (Belçika) temsilciliği bulunan AK Parti, son MYK toplantısında, İngiltere ve Almanya’da da temsilcilik açma kararı aldı.

Yeni kurulacak iki temsilciliğe atanacak isimler de belirlendi. Londra temsilciliğine Abdurrahim Boynukalın, Berlin’e de Meryem Göka… Boynukalın, partinin eski gençlik kolları başkanı… 24 Haziran öncesi Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı’ydı. Göka ise AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı.

Haberin Devamı

AK Partiden Avrupa hamlesi

MYK’da karar alındı, atamalar yapıldı ve iki yeni dış temsilciliğin kuruluş süreci başladı.

AK Partiden Avrupa hamlesi

Peki ne iş yapacak bu dış temsilcilikler? Sordum, şu cevabı aldım: Partinin o ülke parlamentolarında temsil edilen siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları (think tankler) ve medya kuruluşlarıyla partinin vizyonunu paylaşmak ve AK Parti adına lobi faaliyeti.

Bu arada, duyduğuma göre, AK Parti bir sonraki aşamada üç dış temsilcilik daha açmayı planlıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te ve ABD’de hem başkent Washington DC hem de New York’ta…

THY'MİM TARİFELİ SUPER BOWL UÇUŞU

Dünya spor etkinliklerinin bir numarası…

Super Bowl yani ABD’de NFL’nin (Amerikan Futbol Ligi) şampiyonluk maçı…

AK Partiden Avrupa hamlesi

Bir maç olmanın ötesinde, ABD’de hayatı durduran, yıllar içinde de dünyaya yayılan bir festival adeta.

Dünyada televizyonlarda en çok izlenen ‘olay’… Önceki akşamki maçın dünya genelinde yarattığı ekonomik büyüklüğün 15 milyar ABD Doları’nı bulduğu konuşuluyor. Super Bowl yayınına reklam verebilmek için dünyanın dev kuruluşları yarışıyor her sene.

Astronomik fiyatlar bir yana, o listeye girebilmek asıl zor olan. Her parası olan reklam veremiyor yani.

Türk Hava Yolları (THY) yıllardır reklam veriyor Super Bowl gecesi yayınına. Geçmişte Batman-Superman, Morgan Freeman ve Doktor Mehmet Öz ile dünyaya seslenen THY, bu sene bir dakikalık bir Ridley Scott filmiyle aldı ekrandaki yerini.

Ünlü İngiliz yönetmenin imzasını taşıyan film İstanbul’da çekildi. Bu reklam filmi ve yayınının THY’ye faturası ne kadar bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Bilmiyoruz çünkü THY -mevzuata göre- bu büyük tanıtım için kaç milyon dolar harcadığını açıklayamıyor. “Kaç milyon Dolar” diyorum çünkü Super Bowl gecesine reklam vermenin asgari maliyetinin 7 buçuk milyon dolar olduğuna dair bir rivayet dolanıyor ortada. Fakat dediğim gibi bu bir dedikodu ve THY ne kadar ödedi, bilmiyoruz.

Tabii şunu da unutmamak gerek; “Dünyada bir markanın tanıtımına en büyük katkıyı hangi reklam faaliyeti verir” sorusunun yanıtı açık.

Super Bowl gecesi.

JAPON DERBİSİ OLABİLİR

Süper Lig’de 31’inci hafta Galatasaray-Beşiktaş derbisi var.

4-5 Mayıs 2019 hafta sonunda… Sarı-kırmızılı formayı giyenlerden biri Japon oyuncu Yuto Nagatomo.

Siyah-Beyazlılar’ın yeni yıldızıysa bir diğer Japon, Shinji Kagawa… İki takımın maçları Japonya’da canlı yayınlanıyor. Ama saat farkı sebebiyle gece yarısından sonra, sabaha karşı…

AK Partiden Avrupa hamlesi

Yayıncı kuruluş Bein Sports, Mayıs başındaki İstanbul derbisini bir ‘Japon derbisi’ne çevirebilir. Güntekin Onay, önceki akşam, mayıstaki o önemli maçın Japonya’da da canlı yayınlanabilecek bir saatte oynatılması ihtimalinden bahsetti.

Haberin Devamı

Türkiye ile Japonya arasında 6 saat fark var. Japonya ileride… Yani İstanbul’da saat 14 ya da 15’te oynanması halinde, Japonlar da yerel saatle akşam 8 ya da 9’da canlı izleyebilir Galatasaray- Beşiktaş maçını. Daha doğrusu Nagatomo- Kagawa mücadelesini.

AK Partiden Avrupa hamlesi

GEÇEN SENE BUGÜN

5 Şubat 2018 Pazartesi günkü gazetelerin birinci sayfalarında hafta sonu yapılan CHP Kurultayı’nın sonuçları geniş yer bulmuştu. Kılıçdaroğlu’nun kazandığı kurultayda Muharrem İnce’nin adaylığı için verilen oylar ve kurultay sonrası şekillenen Parti Meclisi’ne muhalif isimlerin de girdiği…

NE GÜZEL LAF

Islak insan yağmurdan korkmaz. (Rus atasözü)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder