Murat Çelik Ankara bir yıl sonra Rabia Naz için devrede
HABERİ PAYLAŞ

Ankara bir yıl sonra Rabia Naz için devrede

Rabia Naz Vatan...

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki çocuğun adını hepimizin zihnine kazıyan, babası Şaban Vatan oldu.

Baba, evladının ölümünün üzerindeki sır perdesini kaldırmaya adadı hayatını. Gerçeğe ulaşma mücadelesinde başına gelmeyen kalmadı Şaban Vatan’ın.

Son olarak birkaç gün önce Giresun Sulh Ceza Hakimliği, Baba Vatan’ın gözlem amaçlı Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmasına karar verdi.

Ankara bir yıl sonra Rabia Naz için devrede

Ve dün...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Şaban Vatan’ın, kızı Rabia’nın ölümüyle ilgili soruşturmada ‘müfettiş incelemesi yapılması’ yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Şimdi Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve Vatan’ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

HSK’nın bu kararı dün açıklandı. 12 Nisan 2018’de yaşamını yitiren Rabia Naz’ın vefatının sene-i devriyesinde.

Şimdi soru şu: Neden bir yıl beklendi?

Bir baba, kaybettiği evladının neden ve nasıl öldüğünü öğrenmek için tam bir senedir kendini paralıyor.

Ve HSK konuyu, tam bir sene sonra gündemine alıyor.

Neden?

Şimdi diyeceksiniz ki, HSK konunun yargı aşamasını inceleyecek. Evet onu biliyorum. Ama HSK’nın kararı ve aynı zamanda Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı’nın açıklamaları, ‘Ankara’nın konunun üzerine eğildiği’ anlamına geliyor.

İşte bu yüzden soruyorum, “Rabia Naz ile ilgilenmek için neden bir yıl beklendi?” diye. Neden?.. Başka sorum yok sayın hakim ve savcılar.

ARAS'IN BABASI TAKDİR GETİRDİ

23 Şubat 2019 Cumartesi günü bu köşede, “Alper Taşdelen teşekkür mü, takdir mi alacak?” sorusu yer almıştı.

Soruyu aslında, Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’in 10 yaşındaki oğlu Aras, babasına sormuştu...

Ankara bir yıl sonra Rabia Naz için devrede

2014’te yüzde 64.8 ile seçilen Alper Taşdelen de “31 Mart’ta bu oranın altı teşekkür, üstü takdir” demiş ve eklemişti: “Ben de Aras gibi takdir alacağım.” Taşdelen, Aras’a verdiği sözü tuttu ve 31 Mart karnesinde takdir getirdi. Hem de yüzde 73.48’lik Türkiye rekoruyla.

TÜRK VE SURİYELİ KADINLAR ÇALIŞTAYI

İki hafta sonra, 24-25 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da dikkat çekici bir çalıştay var.

Haberin Devamı

Dikkat çekici ama maalesef pek dikkat çekmeyen...

Suriyeli bir kadın... Sosyal Girişimci ve Yüksek Kimya Mühendisi Dr. Wahiba Chaker.

Ve Türkiye’den bir başka kadın… Ankaralı iş kadını Mehlika Gider.

Bu iki isim bir araya geldi, bir sosyal platform kurdu. Suriyeli ve Türk girişimci kadınlar, şimdi, Bilim Sanayi Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bir araya geliyorlar. İstihdam Odaklı, Türk ve Suriyeli İş Kadınları Çalıştayı’nın sloganı “Birlikte Üreteceğiz, Birlikte Güçleneceğiz.”

Çalıştayın sonunda; Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ve Türkmen Göçmen Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma Derneği’nin (TÜGÖDER) ‘birlikte üretme modeli’ geliştirmesi hedefleniyor. Çalıştaya katılacak Suriyeli kadınlar Gaziantep’ten gelecek. Çoğu, Türkiye’ye zorunlu şekilde göç etmeden önce ülkesinde iş sahibi olan, farklı alanlardan eğitimli, nitelikli insanlar. Sağlık ve sağlık turizmi, tarım, eğitim, dış ticaret, bilişim ve iletişim; çalıştayda üzerinde durulması öngörülen ana sektörler.

Haberin Devamı

ABD'DE GÜNDEM TÜRKİYE

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, ABD’de yabancı yatırımcılara ‘road show’da... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yarın ABD’nin başkenti Washington DC’de olacak. 14-16 Nisan arası Türkiye-ABD ilişkileri gündemde olacak Amerikan başkentinde.. DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan Türk Konseyi (ATC) ‘Ortak Yıllık Konferans’ın bu yıl 37’ncisini düzenliyor. Detayları 30 Mart 2019 Cumartesi www.posta.com.tr’de yazmıştım. Konferansı izlemeye gidiyorum. Türk-Amerikan ilişkilerinde yaşanacak gelişmeleri, yerinden bildireceğim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder