Murat Çelik Ayvalık’tan mesaj var: Kapanma tatil değil
HABERİ PAYLAŞ

Ayvalık’tan mesaj var: Kapanma tatil değil

17 günlük sıkılaştırılmış kapanma dönemi Ramazan Bayramı tatilini de kapsıyor. Geçmişte 8-9 günlük, uzun bayram tatillerine alışık bir toplum olarak, pandemi kapanmasını bu defa 17 günlük bir tatil gibi algılamamız normal olsa gerek. Sadece öyle algılasak sorun yok da, görünen o ki algılamanın ötesine geçip öyle de yaşayacağız bu dönemi. Birçok insan yaşadığı şehirden memleketine gitti. Ekonomik imkânları uygun olanlar ise kıyı şeridine. Özellikle büyük şehirlerden tatil yörelerine akın yaşandı şu son üç günde. Balıkesir’in Ayvalık ilçesi de o merkezlerden biri. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e “Durum nedir” diye sordum dün telefonda. Alınan önlemleri ve başkanın vatandaşlardan beklentilerini de…

Haberin Devamı

Ayvalık’tan mesaj var: Kapanma tatil değil

TATİL DEĞİL KAPANMA

- Ayvalık’a çok ciddi bir akın var. Yazdan farksız. Gördüğüm kadarıyla insanlar bu 17 günlük dönemi tatil gibi algılamış, bu yanlış bir algılama.

- Az önce bir giyim mağazasının önünden geçtim. Kapıda uzun bir kuyruk vardı. Görevliler kapıları kapatmış, içerideki insan sayısına göre kontrollü şekilde alıyorlardı müşterileri içeri.

YAZ SEZONU GİBİ

- Dünden (Çarşamba), itibaren yaz sezonunun iş yükünü yaşıyoruz şu anda. Çarşıdaki kalabalıktan çöp miktarına, merkezdeki trafik sıkışıklığından mesela bugün Perşembe, Perşembe Pazarı’ndaki yoğunluğa kadar adeta yaz ayları gibi.

- Kaymakamlığımızla beraber yayınlanan genelgelere göre gerekli bütün tedbirler alınıyor. Mesela marketlerin otoparklarını dahi kapatıyoruz. Sadece yürüyerek alışverişe izin var. Kolluk güçleri ve zabıta, sıkı denetimler yapacak.

KURALLAR HERYERDE AYNI

- İnsanlar “Bu 17 gün evimize hapis olmayalım” gibi bir düşünce içinde sanırım. Oysa geldikleri yerlerde uygulanacak kurallar, kısıtlamalar ne ise aynıları burada da geçerli olacak.

- Kimse sahile inerim, plaja giderim, denize girerim, pikniğe giderim vs. diye düşünmesin lütfen. Yazlık yerler için farklı bir genelge yok. Herkes, her yerde aynı kurallara tabi.

GEÇEN BAHAR

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin geçen sene (27 Mart 2020) de benzer bir açıklama yapmıştı. Hatırlarsınız, Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından, büyük şehirlerden yine bir kaçış başlamıştı kıyı şeridine… Bunun üzerine Mesut Ergin şöyle demişti 2020 mart sonunda:

Haberin Devamı

- Yaşadığımız bu kritik süreci bir tatil olarak algılayıp Ayvalık ve diğer tatil yörelerine gelmeyin. Bu, virüsten korunabilmek adına bir evde kalma uygulamasıdır. Bu olağanüstü durumda, ikamet ettiğiniz İstanbul, Ankara veya bir başka şehirden Ayvalık’a “Benim burada evim var” diyerek gelirken şunu da iyi düşünün; Ayvalık Belediyesi’nin bütçesi belli. Mart ve nisan aylarında belediyenin personel sayısı belli. Ayvalık’ın sağlık hizmetleri ve devlet hastanesinin kapasitesi ile personel sayısı belli. Bu yüzden lütfen bulunduğunuz kentlerde kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder