Murat Çelik Bakliyattaki şu fiyat farkı nedir acaba?
HABERİ PAYLAŞ

Bakliyattaki şu fiyat farkı nedir acaba?

Tanzim Satış’ta; “domates-biberpatlıcan” a şimdi “pirinç-nohutmercimek” ekleniyor. Bakliyat reyonları birkaç güne kadar kurulacak. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Tanzim Satış’ın ikinci ayağına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Satışlar, yaş sebzede olduğu gibi yine Tarım Kredi tarafından mı yapılacak yoksa TMO tarafından mı, bu nokta henüz netleşmedi.

Bu nokta önemli zira iki kurumun fiyatları arasında ciddi farklar var. TMO’da 1 kg. paketli pirincin en pahalısı 5 TL 70 Kuruş. Tarım Kredi’deyse Osmancık pirincin kiloluk paketi 9.25 TL. Nohutta; TMO fiyatı 6.50, Tarım Kredi 9.50. Yeşil mercimek TMO’da 4.50, Tarım Kredi’de 8.90 TL.

Haberin Devamı

TMO ile Tarım Kredi’nin bakliyat fiyatları neden böylesine farklı bilmiyorum ama ortada bir ‘haber’ olduğuna şüphe yok. Sordum, soruşturdum… Tanzim Satış hangi kurum üzerinden yapılırsa yapılsın, fiyatlar TMO’nun fiyatları olacakmış. Yani en ucuzu…

İŞTE BİR ADAYDAN DUYMAK İSTEDİĞİM BU

Veysel Tiryaki Demirören Medya Grubu’nu ziyaret etti dün… Altındağ’da 3 dönemin ardından şimdi Yenimahalle belediye başkan adayı… “15 sene Altındağ’dan sonra, CHP’nin güçlü olduğu bir yerde ve Fethi Yaşar gibi bir ismi yenebilecek misiniz” soruma şu cevabı verdi.

- Kazanacağıma inanıyorum çünkü biliyorum ki Yenimahalle’deki bütün kesimler, beni tanıdıkça, tanıdıklarında bana oy verecek.

Sohbetin bir yerinde, gözü, odamın duvarındaki yağlı boya tabloya takıldı Tiryaki’nin…

- Kampanyamda vatandaşlarımıza aynen şunu söylüyorum… Çocuklarımızı kültürle, sanatla, musikiyle, resimle büyütüp yetiştirmemiz lâzım. Vatandaşlarımıza diyorum ki, “Mobilyalarınızı, otomobillerinizi, cep telefonlarınızı değiştiriyorsunuz ama sanat eserlerine para vermiyorsunuz. Hepinizin evinde mutlaka sanat eserleri olmalı. Çocuklarınız sanat eserleriyle, kültür ve sanat ortamında büyümeli…”

Bakliyattaki şu fiyat farkı nedir acaba

Çünkü dedi Veysel Tiryaki… “Gelişmişlik ölçütü; evi, arabayı değiştirmekle değil sanatın ve kültürün müşterisi olmakla başlar. İnsanlar böyle statü değiştirirler.”

“İşte bu” dedim… Partisinden bağımsız, işte bir adaydan duymak istediğim bu.

Haberin Devamı

MURAT KARAHAN'DAN GELEN MESAJ

“Murat Bey merhabalar, sabah yazınızı okudum. İlginiz için çok teşekkür ederim ancak ufak bir düzeltme gerekecek.” Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’dan geldi bu mesaj. Salı günü MANŞET’te Çankaya Belediye Başkanı (ve yeni dönem için adayı) Alper Taşdelen’in Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatıyla ilgili şu sözleri yer almıştı. “AKM inşaatı dört aydır duruyor.

Sebebi şu… Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan burayı gezmiş. Benimle görüşmek istedi. Görüştük. “Burayı biz de kullanmak isteriz” dedi. “Memnuniyetle” dedim. Projede bazı değişiklikler yapılmasını istedi. Özellikle sahneyle ilgili... Şimdi bu değişikliklere bakıyoruz. Olursa o şekilde düzenleyip tamamlayacağız, olmuyorsa aynı şekilde yapılacak. İnşallah burayı 2020’de açacağız.”

Bakliyattaki şu fiyat farkı nedir acaba

Karahan’ın -Anadolu Ajansı’na verdiği röportajdaki şekliyle - istediği düzeltme ise şöyle: “Sevgili Başkanın cümlelerinde yanlış anlaşılma olmuş olabilir, düzeltmek isterim. (…) AKM inşaatı çok uzun zamandır durmuş durumdaydı. Bizim isteklerimizle bir alakası yok. Tamamen Çankaya Belediyesi’nin kendi sıkıntılarıyla yaşanan bir durum. Biz sadece yeniden inşaata başlayabildikleri takdirde, söylediğimiz düzeltmeleri de yaptıkları zaman çok daha verimli bir salona kavuşacaklarını iletmiştik. Kültür merkezini bitirebilirlerse, tabii orada temsil yapmak isteriz, neden olmasın?” Genel Müdür Karahan’a “Tabii ki yazarım” dediğim düzeltme işte bu.

Haberin Devamı

TRAFİKTE SINIRSIZ ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ TÜRKİYE (!)

Ankara’da Söğütözü semtinde bir nokta var ki, araç trafiği mesai saatlerinde ‘felç’ oluyor. Sögütözü 2179’uncu sokağın girişi. CHP Genel Merkezi’nin iki bina yanında, İcra Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri var. ‘İcra’ buraya taşındığından beri, binanın yakın çevresinde ‘çift sıra park’ sıradan hâle geldi. Üstelik yolun iki tarafında da. Trafiğin akacağı sadece bir şerit kalıyor. İşi olan, otomobilini bırakıp gidiyor.

Peki binanın hemen karşısında ne var sizce? Evet… Açık otopark! Ve tahmin edeceğiniz gibi o otoparkın yarısından çoğu sürekli boş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder