Murat Çelik Barış Pınarı 'Ara' raporu
HABERİ PAYLAŞ

Barış Pınarı 'Ara' raporu

Barış Pınarı Harekâtı’na 120 saat ara verildi. Harekât bölgesinden Ankara’ya ulaşan raporlar gösteriyor ki; Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından edinilen tecrübe, Barış Pınarı’na çok net şekilde yansımış.

1) Geçmiş harekâtlarda, El Bab ve Afrin’de tanklar, zırhlı araçlar DAEŞ’in saldırılarına hedef olmuştu. Hatta şehitler verilmişti. Bu kez sadece iki araç kaybı var; biri motor arızası yapan ve alanda bırakılan bir tank, diğeri de kırıma uğrayan bir Sikorsky helikopter. Tankta da, helikopterde de şehit yok. Sikorsky’nin hava ve arazi koşulları sebebiyle yere çarptığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

2) Silahlı ve silahsız insansız hava araçları, İHA ve SİHA’lar maksimum verimlilikle kullanıldı. Örgütün hem lojistik üsleri hem de silahlı üyeleri tam isabetle vuruldu. Ayrıca, öldürülen terörist sayısı, sıfır hatayla, tam olarak tespit edildi.

3) Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakatın şartlarından biri olan silah ve mühimmatların toplanması konusunda, bölgeden ‘imha’ haberleri geliyor. Bazı ağır silah ve mühimmatı ABD güçleri, bazılarınıysa PKK/YPG’lilerin imha ettiği rapor ediliyor.

4) PKK/YPG’lilerin çekildikleri bölgelerden, birçok noktayı tuzaklayarak ayrıldığı bilgisi de Ankara’ya ulaşmış durumda.

MUTLU YILLAR SUNA KAN

Türkiye’nin dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan, dün 83 yaşını doldurdu. Ünlü sanatçı, 21 Ekim 1936 doğumlu. Kan’ın doğum günü, az sayıda davetlinin katıldığı kısa bir törenle kutlandı. Cihat Aşkın ve Cana Gürmen, 11 dakikalık bir mini konser verdi Suna Kan ve konuklar onuruna. Kemancı Aşkın ve Piyanist Gürmen; Elgar’ın Aşk Selamı, Kreisler’den Liebeslied ve Brahms’ın 5 numaralı Macar Dansı’nı seslendirdiler.

Barış Pınarı Ara raporu

Sanatçılar dışında sadece 12 davetli katıldı törene. Konuklar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Bu ziyarete, Kılıçdaroğlu’nun günlük programında yer verilmedi.

Açıklanmadı... Mini konserin ardından genç keman sanatçıları ‘Sarı Gelin’ türküsünü yorumladı. Sonra kısa konuşmalar yapıldı ve toplam yarım saatlik buluşma, Suna Kan’ın doğum günü pastasını kesmesiyle son buldu. Haberin ‘5 N 1 K’sından ‘nerede’ unsuru eksik, biliyorum. Yazmaya elim varmadı… Çünkü… Ünlü sanatçının doğum günü, kalmakta olduğu ‘yaşlı bakımevi’nde kutlandı !

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder