Murat Çelik Bayram
HABERİ PAYLAŞ

Bayram yazısı olsun bugünkü…

Gündemdeki can sıkıcı, gergin, insanın içini karartan başlıklardan uzak… “Ah o eski bayramlar…” türünden iç çekmelerden de.

‘Güzellik’ ile eş anlamlıdır ‘bayram’ bizde. “Hayat bayram olsa” deriz misal… ‘Bayram günü’ kavramı mühimdir. ‘Sarılma’ günüdür. ‘Affetme’ günüdür, ‘barışma’ günüdür, ‘güzellikler’ günüdür özetle…

Ve tabii ‘mesajlar günü’ bu çağda. SMS’ler, WhatsApp mesajları başladı yağmaya. Genelde bizim Nihat Sırdar yollar en özgün ve renkli mesajları bayramlarda.

Haberin Devamı

Bu bayram -şu ana kadar- en güzel mesaj Dr. Gürkan Kubilay’dan geldi: “İyi dilekleri ıskalayıp gol yemeyelim. Şansın çarpım tablosu hızında ilerlesin. Kötülükler puan almadan küme düşsün.

Bayram

Doktorlarla sadece yemek masalarında buluş. Kilon arada çıkıyor mu? Merak etme onu da ben hallederim. İyi ki tanımışım dediklerimdensin, o nedenle bayram, hayatında gaza basacağın yeni bir dönemi başlatsın dostum, arkadaşım.”

Gönlünüze göre bayramlar olsun…

Bayram

ŞİİR OKUYUN

Geçenlerde demiştim ya,

“Akıl sağlığınızı korumak için şiir okuyun” diye.

Bilmiyorum okuyor musunuz?

Okumuyorsanız, okuyun mutlaka.

Nazım Hikmet okuyun mesela…

Bakın dün 56’ncı ölüm yıldönümüydü.

Nazım’dan “Ben Senden Önce Ölmek İsterim”i okuyun mesela.

Ya da “Kaldı İşte”yi okuyun.

“Gözlerine Bakarken”i veya…

Okuyun işte.

Nazım okuyun, şiir okuyun…

NE GÜZEL LÂF

Korkuyla geçen hayat, yarım yaşanmış hayattır. (İspanyol atasözü)

GEÇEN SENE BUGÜN

4 Haziran 2018 Pazartesi günkü gazetelerin birinci sayfalarında, ‘Trump yönetiminin Türkiye’den de ithal ettiği çelik ve alüminyuma ek vergi getirme kararına misilleme olarak Türkiye’nin de ABD’den aldığı 22 ürüne ek gümrük vergisi uygulama kararı’na ilişkin haberler yer alıyordu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder