Murat Çelik Biden da değişecek
HABERİ PAYLAŞ

Biden da değişecek

Başlıktaki görüşün sahibi Egemen Bağış. Ortadoğu basın izleme kuruluşu Middle East Monitor (MEMO), Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ile yaptığı kapsamlı bir mülakat yayınladı.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine dair detaylı değerlendirmelerin yer aldığı yazının son bölümü dikkatimi çekti. O bölüm, Bağış’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) seçim sonrası yeni döneme ilişkin öngörülerinden oluşuyor.

Biden da değişecek

Eski bakan Bağış, 1985-2002 arasında 17 yılını ABD’de geçirmiş, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu başkanlığı yapmış, ABD’yi ve yönetimi yakından tanıyan bir isim. İşte o Egemen Bağış verdiği mülakatta; seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’ın geçen yıl yaptığı ve bir süre önce ortaya çıkan, ‘Erdoğan’ı devirmek için Türkiye’deki muhalefeti desteklemek gerektiği’ şeklindeki konuşmasını önemsemediğini söylüyor.

Haberin Devamı

Bağış “Bu sadece seçim kampanyasında yapılmış bir konuşma. Tüm başkan adayları, adaylık süreçlerinde Türkiye’ye saldırdılar ama yemin edip devlet kurumlarından brifing aldıktan sonra tonlarını değiştirdiler. Bunun istisnası yok ve herkes için doğrusu da bu” diyor.

Eski bakan, ABD’deki Türkiye karşıtı oyları Ermeni lobisi, FETÖ’cüler ve yükselen Kürt lobisinin körüklediğini söylüyor. Egemen Bağış sözlerini şöyle tamamlıyor: - Yeni başkan da göreve başladığında Türkiye’nin önemini ve iki ülke ilişkilerinin kırılganlığını anlayacaktır. Bizim çok güzel bir atasözümüz var. Unutmayın… Taç giyen baş akıllanır.

15 yıl önce Kadıköy'de...

Beşiktaş, Pazar akşamı 15 yıl sonra Kadıköy’de derbi kazandı. Maç, 2005’teki o son galibiyette olduğu gibi, yine 3-4 bitti. Kırmızı kart gören bu defa kalecisi değildi ama Beşiktaş yine 10 kişi kaldı. Özetle, 15 sene sonra tarih tekerrür etti. Önceki gece, 17 Nisan 2005’i hatırladım...

O tarihi maçı Kadıköy’de, Fenerbahçe eski yöneticisi, iş adamı Hamdi Akın’ın misafiri olarak izlemiştim. Akın’ın locasının bir yanında Ali Koç’un, diğer tarafındaysa Ferit Şahenk’in locaları vardı. Üç ünlü iş insanının konukları arasında Beşiktaşlılar da vardı.

Biden da değişecek

Ali Koç’un locasında babası Rahmi Koç, boynunda Siyah-Beyaz atkısı ve başında Beşiktaş şapkasıyla izledi maçı. Yan yana üç locada, Fenerbahçeli çoğunluğun içinde az sayıda Beşiktaşlı, birlikte yaşadık o büyük heyecanı.

Haberin Devamı

Maç sonunda Akın, Koç ve Şahenk, bizleri tek tek tebrik edip uğurladı. O unutulmaz geceyi daha da özel yapan bu üç ismin misafirperverlik ve centilmenlikleriydi. Sporu spor yapan, futbolu güzelleştiren, ezeli rekabeti değerli kılan da bu medeniyet seviyesi işte. Bu güzel anının herkese örnek olması gerekiyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder