Murat Çelik CHP'de listelere jammer kalkanı
HABERİ PAYLAŞ

CHP'de listelere jammer kalkanı

En son, önceki gün (6 Aralık 2018, Perşembe) yapılan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları boyunca...

Ve yerel seçim adaylarının tespit edildiği önceki MYK ve PM toplantıları sırasında…

CHP Genel Merkezi’nin dış dünyayla bağlantısı kesildi. CHP’de ‘jammer’lar (sinyal kesici) devredeydi.

Genel merkez binasında cep telefonları çalışmadı. İçeridekiler; kimseyi arayamadı, kimseye mesaj gönderemedi, internet üzerinden dış dünyayla iletişim kuramadı. Dışarıdakiler de onlara ulaşamadı.

Haberin Devamı

Amaç da buydu zaten. Ne içeriden dışarıya haber sızsın, ne içeriye müdahale olsun. CHP’de kritik kararlar, jammerların oluşturduğu ‘teknolojik fanus’ içinde alınıyor.

Sordum, baktım; CHP geçmiş yıllarda, benzer önemli süreçlerde de aynı ‘sinyal kalkanı’ yöntemini uygulamış.

Ayçiçek yağında vaziyet karışık

Türkiye, zeytinyağı hariç, bitkisel yağlarda yüzde 80 oranında dışa bağımlı. Bir tarafta sektöre hükmeden Hollandalı bir dünya devi, diğer yanda onla rekabet etmesi mümkün olmayan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve diğer yerli üreticiler var. Ayçiçek yağıyla ilgili güncel tartışma şu. Tarım Kredi’nin elinde yüksek maliyetli stok var.

Birlik şimdi hükümete diyor ki… Ya yüzde 13’e indirilen gümrük vergisi tekrar yüzde 27’ye çıkartılsın… Ya da stoktaki miktar kadar ithalat yapabilmek için vergi bir defaya mahsus sıfıra indirilsin.

Yani ya fiyatlar artsın ya da ortalama maliyeti düşürebilsin… Ne olacak bilmiyorum ama yazın bir kenara, bu yağ işi daha çok su kaldırır.

SAYIN BAKAN 12 YILLIK TECRÜBE EMRİNİZE AMADE

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda müzik eğitimine ayrı bir önem veriyor. Müzik sınıflarının altyapısını destekleme kampanyası çerçevesinde bağlamalar ve piyanolar gidiyor ülkenin her köşesine. Çocuklar, müzikle buluşuyor. Sayın Bakan’a -destek mahiyetindebir hatırlatmada bulunacağım...

Sayın Selçuk, 12 yıldır devam eden bir festival var: Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali. Dinçer Özer, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Grup Şefi.

Haberin Devamı

12 senedir bireysel çabasıyla çocukları ve gençleri müzikle tanıştırıyor. Birçok okula müzik odası kurdu, yüzlerce yetenekli çocuğu keşfetti. Nihai hedefi, bütün okullarda ve halk eğitim merkezlerinde vurmalı çalgılar müzik odaları kurmak.

Sayın Bakan, Ama şimdi, madem müzik eğitiminde büyük bir hamleye imza atıyorsunuz, bu projenin önemli bir parçası olabilecek, hazır bir sanatçı var elinizde.

12 yıllık deneyimi ve insan kaynağıyla emrinize amade. Bütün bilgiler bakanlığınızın arşivinde var. Bilgilerinize sunarım.

GEÇEN SENE BUGÜN

Aralık 2017 tarihli gazetelerin manşetlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretinde yaşananlar vardı. Erdoğan, Atina yönetiminden 15 Temmuz’da Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü askerlerin Türkiye’ye iade edilmesini istemişti.

DİKKAT, DİKKAT ADAY ADAYLARINA ÖNEMLİ NOT

Sevgili aday adayları, Evet, biz gazeteciler gazetelerde yazılar yazıyoruz... Evet, televizyon ekranlarında yorumlar yapıyoruz...

Evet, haber veriyoruz, kulis bilgileri aktarıyoruz... Evet, insanlar okuyor, izliyor, dinliyor… Ama biz, olan-biteni yazıyor, yaşanan gelişmeleri anlatıyoruz.

Haberin Devamı

Tamam, okurlarımız, izleyicilerimiz arasında sizler gibi partinizin yöneticileri ve genel başkanlarınız da var. Lâkin onlar, kimi aday yapacaklarına kendileri karar veriyor. Bize sormuyorlar.

Gerçi sorsalar da -ben kendi adıma- “Banane” der geçerim ama hani bilin diye söylüyorum. Sizi tercih eden ya da etmeyen biz değiliz, onlar. Bilmem anlatabildim mi?

NE GÜZEL LAF

Önyargıları kırmak, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder