Murat Çelik Dinçer Özer ve o güzel öğretmenler
HABERİ PAYLAŞ

Dinçer Özer ve o güzel öğretmenler

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Grup Şefi Dinçer Özer, 12 yıldır kendi adıyla uluslararası bir festival düzenliyor. İdealist bir sanatçının bireysel çabasıyla yarattığı harika bir organizasyon bu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı da destek veriyor festivale. Bu sene, 13’üncü festival kapsamında ‘eğitenlerin eğitimi’ vardı. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 30 müzik öğretmeni Ankara’da bir araya geldi.

Dinçer Özer ve o güzel öğretmenler

Etkinliğin kapanış bölümüne Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de katıldı. Genel Müdür Gül, sanatçı Dinçer Özer ve eğitime katılan öğretmenlerle birlikte ritim tuttu. Adıyaman’dan Marmaris’e, Erzincan’dan İstanbul’a, Niğde’den Bartın’a ülkenin farklı noktalarından gelen öğretmenlerin hikayelerini dinledim. Hem öğrencilerinin ne kadar şanslı olduğunu düşündüm hem de ülkemin geleceği adına umutlandım.

Haberin Devamı

YILDIRIM'DAN İMAMOĞLU'NA CEVAP VAR

Geçen hafta bugün (19 Ocak 2019) ‘Manşet’te, Millet İttifakı’nın CHP’li İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun özel açıklamaları vardı. Ekrem İmamoğlu, yönetmeye aday olduğu şehirle ilgili şunları söylemişti: “İstanbul bir dünya markası, dünya turizminin cazibe merkezlerinden. Ama tablo ne? Bakın ben Arap turist gelmesin demiyorum, 10 milyon değil, 20 milyon gelsin. Gelsin ama gerçek İstanbul’u görmeye, yaşamaya gelsin. Biz ne yaptık? Araplaştık… İstanbul Araplaştı. Bu yanlış. Sakın kimse bu sözlerimi ‘Arapları aşağılamak’ gibi göstermeye kalkmasın. Tabii ki öyle bir şey değil söylediğim. Araplar için de Araplaşmış bir İstanbul’a gelmenin esprisi olmaz.”

Dinçer Özer ve o güzel öğretmenler

Cumhur İttifakı’nın AK Partili İstanbul Adayı Binali Yıldırım’a, rakibinin bu sözleri hakkındaki düşüncelerini sordum. Yıldırım’ın cevabı şöyle: “İstanbul, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgenin mozaiğidir. Her dilden, milletten insan burada. Burası üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir. İstanbul sadece Ortadoğu için değil, dünya için de bir çekim merkezi. İtalyan da burada, Japon da, Amerikalı da... Bizim ülkemiz dört mevsimi bir arada yaşayan turizm cenneti. Geçen sene 12 buçuk milyon turist geldi İstanbul’a. Türkiye’ye gelen toplam turistin üçte biri neredeyse.”

Haberin Devamı

BİNALİ YILDIRIM: İSTANBUL KİŞİSEL MESELE DEĞİL

Binali Yıldırım, TBMM başkanlığı görevinden istifası konusundaki tartışmalara girmiyor. O mevzudaki sorulara yanıt vermiyor. İstanbul adayı olarak konuşuyor.

Yıldırım’ın, “Rakibiniz Ekrem İmamoğlu’na karşı en büyük avantajınız nedir” soruma verdiği cevapta birden fazla net mesaj var: “İstanbul seçimini kişisel mesele olarak görmüyorum. Biz 25 yılda İstanbul’u çöp dağlarından dünya metropolü hâline getirdik. İstanbullulardan 2023’ün İstanbul’u için yeni bir yetki istiyoruz. Bizimki bir bayrak yarışı. Ben bakanlık da yaptım, Meclis Başkanlığı da Başbakanlık da... Bulunduğum her konumda İstanbul’a yönelik icraatlarımıza katkı verdim. Avrasya Tüneli’nde de vardım, Marmaray’da da, Üçüncü Köprü’de de, Yeni Havalimanı’nda da... Bunlar bir siyasi hareketin vizyon projeleri. Şimdi de belediye başkanı olarak gençliğimi yaşadığım, ailemi kurduğum İstanbulumuza bu vizyon doğrultusunda hizmet etmeyi istiyorum.”

Haberin Devamı

SARIGÜL'DEN MESAJ VAR

Perşembe akşamı CNN Türk’te, Gece Görüşü canlı yayınında, “Mustafa Sarıgül Şişli dışında bir yerden adaylığı neden kabul etmiyor” diye sormuştum. Sarıgül’den cevap şu mesajla geldi: “Ben 40 yıldır Şişli’de siyaset yapıyorum. 48 aydır Şişli’yi sokak sokak geziyorum. Niye başka yere gideyim? Ben koltuk aramıyorum, Şişli’deki projelerimi tamamlamak istiyorum. Çok sevgiler.”

GEÇEN SENE BUGÜN

26 Ocak 2018 tarihli gazetelerin birinci sayfalarında, “Çinli bilim insanlarının maymun klonladığı” haberi yer alıyordu. Koyundan sonra ilk kez maymun klonlanması, insan klonlamaya giden yolda önemli bir adım olarak nitelenmişti.

NE GÜZEL LAF

“Bildiğini söylemekle söylediklerini bilmek arasında fark vardır.” (Yahudi atasözü)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder