Murat Çelik Doğa Koleji ve bir müdür
HABERİ PAYLAŞ

Doğa Koleji ve bir müdür

Geçen hafta… 17 Aralık Salı... Saat 16.10... Okulda dersler bitmiş. Kalan iki temizlik görevlisiyle birlikte sıraları silen, yerlere paspas çeken, çöp kovalarını boşaltan iki kişi var... Biri Sibel Yıl Polat, diğeri de Gökay Samih Piranoğlu...

Bahsettiğim okul son dönemin gündemindeki Doğa Kolejlerinden biri. Kocaeli Başiskele Doğa Bilim Koleji. Temizlik görevlisi sayısı yetersiz kalınca, eline bezi, paspası alan o iki kişi kim biliyor musunuz? Ortaokul Müdür Yardımcısı Sibel Öğretmen ile Okul Müdürü ve İngilizce Öğretmeni Gökay Piranoğlu.

Haberin Devamı

Doğa Kolejiyle ilgili haberlerde yer almayan bu sahneyi velilerden biri anlattı. “Gökay Hocam, iyi ki varsınız” notuyla birlikte...

KADIKÖY NOTLARI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un oğlu Kerim Rahmi Koç, Eylül ayında, Galatasaray deplasmanında, maçı sarı-lacivertli deplasman tribününde izlemişti. Takdire şayan bir olaydı bu. Pazar günü Şükrü Saraçoğlu’nun deplasman tribününe giriş-çıkışta yaşadıklarımdan sonra diyorum ki…

Sayın Başkan, ben evladımı bir daha oraya yollamak istemem. Emin olun, özellikle giriş aşamasındaki fiziksel ortamı görseniz (ki muhtemelen en azından dışarıdan biliyorsunuzdur) siz de gönül rahatlığıyla gönderemezsiniz çocuğunuzu oraya.

GRİ METAL TÜNEL

Beşiktaş taraftarı, Dolmabahçe’den polis kontrolünde, belediye otobüsleriyle taşındı Kadıköy’e. Aynı şekilde de döndük. Sorunlu kısım, Ülker Stadyumu’nun deplasman tribününe giriş aşamasıydı. Yıllar önce ve muhtemelen ‘güvenlik’ gerekçesiyle yapılmış ama bugün hem ‘güvensiz’ hem de ‘çağdışı’ kalmış bir ortam...

Kapı, turnike ve özel güvenlik sayısının yetersizliğinin ötesinde, orada bir ‘tünel’ var ki, o kısımdaki koşullar tek kelimeyle ‘gayriinsani’ !

(Bizim insanımızda maalesef, tek sıra bir kuyruk oluşturup sakin sakin ilerlemek gibi bir alışkanlık olmadığından...) 2 binden fazla insan, alt alta-üst üste, sıkış-tepiş bir vaziyette, metal bir kapsülün içine sokuluyor. Klostrofobik birinin, o kafesin içinde bayılmaması mümkün değil. Bizler bile sıkışıp nefessiz kaldık. Kadınlar ve çocukların hâlini görmeliydiniz.

Haberin Devamı

Doğa Koleji ve bir müdür

Sene olmuş 2020, İstanbul’da, Fenerbahçe’nin stadında bu sahnelerin yaşandığını anlatsalar inanmazsınız. Tam, “Anlatılmaz yaşanır” dedikleri türden.

Çok uzatmayacağım... Tekrar ediyorum; Sayın Koç, ‘misafir’ takım taraftarına reva görülen öyle bir ortam ki, Kerim Rahmi’yi yollamazsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder