Murat Çelik EBA’da korsan yayın mı?
HABERİ PAYLAŞ

EBA’da korsan yayın mı?

EBA… Eğitim Bilişim Ağı… Milli Eğitim Bakanlığı dün sabah EBA üzerinden uzaktan eğitime başladı. Bakan Ziya Selçuk, ilk gün bazı aksaklıklar olabileceğini söylemişti. Kast ettiği yoğunluktan kaynaklı, sistemsel sıkıntılardı. Dün, yani uygulamanın ilk gününde yaşanansa bambaşka bir sıkıntı oldu.

ÇİZGİ FİLM,ADNAN MENDERES’İN İDAMI

Ortaokul derslerinin arasında bir animasyon yayınlandı. Adnan Menderes’in idamı! Beyaz uzun idam giysisi içindeki eski başbakanın boynuna ilmeğin geçirilmesi, celladın tabureye attığı tekme…

Haberin Devamı

EBA’da korsan yayın mı

İnanılır gibi değildi yayınlanan animasyon film.

Sosyal medyada yer yerinden oynadı. Doğal olarak… Haklı olarak…

BAKAN’IN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamayla sorumluluğu üstlendi. O içeriği onaylamadığını, görüntülerin çocuklara uygun olmadığını, o görsel malzemeyi güvenip denetleme ihtiyacı duymadığı ekibin hazırladığını belirtti ve “Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün, üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam” dedi.

MEB’DE NE KONUŞULUYOR?

Bakanlık kaynaklarıyla görüştüm. Dediler ki; “Evet, yaşanan çok tatsız bir durum ve Bakan Selçuk, bu konunun gereğini yapacak. Sorumluyu tespit edecek ve gereğini yapacak.” Dediler ki, “Adnan Menderes’in idamı, ne EBA içeriğinde var, ne de müfredatta.”

Peki o zaman bu iş nasıl oldu? Kim yaptı? Ara etkinlik videosu denilen, ders aralarında ekrana gelen dolgulardan biri ‘korsan yayın’ mıydı yani?

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarına bunları da sordum. Dediler ki; “Bakan bu konuya siyasi değil pedagojik açıdan bakıyor. İşin politik yanıyla değil, o görüntülerin çocuklar üzerindeki etkisiyle ilgileniyor. Bakan olarak değil, Ziya Öğretmen olarak bakıyor.” Ve dediler ki; “Bir ‘ara etkinlik video bandı’ bir çuval inciri mahvetmesin. Bundan sonra çok daha dikkatli olunacak. Bu yol kazası, verilen onca emeği, yapılan işin başarılı kısımlarını gölgelemesin.”

Durum bu. Ben aktarıyorum. Yorum sizin…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder