Murat Çelik Erkekler neredeydi dün?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler neredeydi dün?

“Çocuk İstismarının Affı Olmaz !”

Dün, Türkiye genelinde bu ses yükseldi. Denizli’den Adıyaman’a, Van’dan Muğla’ya kadar 34 ilin kent merkezleri ve 10 büyük ilçede gün boyu eylemler, etkinlikler vardı. İstanbul’da ‘Nafaka Hakkı’ ve ‘TCK 103’ Kadın Platformları basın açıklaması yaptı. Başkentte de kadın örgütleri kar yağışı altında Güvenpark’ta buluştu. Az sayıda CHP ve HDP’li siyasetçi de katıldı eyleme.

Kadın cinayeti, taciz, tecavüz ya da çocuk istismarı konuları; ancak çarpıcı ve acı örnekler yaşandığında gündeme geliyor Türkiye’de. Konu ancak o zaman manşetlere çıkıyor, köşe yazılarına konu oluyor, televizyon ekranlarında tartışma programlarında ele alınıyor. Birkaç gün sonra da unutulup gidiyor.

Haberin Devamı

Lâfa gelince -terör meselesinde olduğu gibi- batı ülkelerindeki kitlesel eylemlere atıfla, “Demokratik, gelişmiş ülkelerde oluyor, biz neden yapamıyoruz” diye yakınırız ya hep… Peki dün nerelerdeydik mesela? Neden sokaklarda, salonlarda -az sayıda, örgütlü- kadın vardı sadece?

‘Çocuk istismarı’ konusunda duyarlı olan sadece kadınlar, sadece anneler mi? Erkekler, babalar neden sesini yükseltmez ‘çocuk istismarı’ gibi bir konuda bile? Üç-beş istisna dışında, eylemler ve etkinliklerde neredeyse hiç erkek yoktu.

Tacize, tecavüze, istismara uğrayanlar çocuk. ‘Kız’ ya da ‘erkek’ değil, ‘çocuk’ ! Yüreklerimizi burkup, içimizi yakacak bir sonraki ‘çocuk istismarı’ vakasında konuşursunuz yine büyük büyük cümlelerle. Konuşuruz… “Bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız. Bu çocuklar hepimizin evlatları” türünden beylik cümlelerle mangalda kül bırakmazsınız yine. Bırakmayız… Aferin beyler. Aferin !

TRENÇKOT VE CENAZE ARACI

Şu iki kareyi bir arkadaşım gönderdi. ABD’nin öldürdüğü İranlı Kasım Süleymani’nin son dönemde çekilmiş bir fotoğrafı ve cenazesinden bir kare… “Trençkot Timberland, cenaze aracı Chevy” notuyla geldi fotoğraflar telefonuma. (Chevy, Chevrolet’nin kısaltması.)

Erkekler neredeydi dün

Doğrusu dikkat etmemiştim. İki Amerikan markası... Biri spor giyimde, diğeri otomotivde dünyaca meşhur. Normalde kimse yadırgamaz... İran’da bile olsa. Ama böyle bir durumda ‘haber niteliği’ var. Fotoğraflı mesajları gönderen arkadaşıma teşekkür edip şu cevabı yazdım: - Dünya, böyle bir dünya işte.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder