Murat Çelik Ankara kulisi Gökçek'le kaynıyor
HABERİ PAYLAŞ

Ankara kulisi Gökçek'le kaynıyor

ANKARA KULİSİ GÖKÇEK'LE KAYNIYOR

AK Parti, Ankara için Mehmet Özhaseki’yi aday göstermeye hazırlanıyor. Konuşulanlara göre; Melih Gökçek’ten, yakın arkadaşı Özhaseki’ye destek olması için çalışması istenmiş lisanımünasiple...

Yine söylenti o ki; Melih Gökçek de oğlu Osman Gökçek’in Keçiören’den aday gösterilmesi yönündeki beklentisini iletmiş.

Ankara kulisi Gökçekle kaynıyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli’den aday olmak isteyen Mustafa Sarıgül’e “Hayır” demiyor, ama başka ilçe olabilir, diye düşünüyor.

Ankara kulisi Gökçekle kaynıyor

Ancak Sarıgül, başka yeri kabul etmiyor.

Haberin Devamı

B planı da şu: Şişli’den DSP adayı olmak. AK Parti’de ise, Sarıgül’ün karşısına bir hemşehrisini çıkarma formülü gündemde.

Sarıgül gibi Erzincanlı olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç. E bir de büyükşehir adaylığı için -beklendiği gibi - Binali Yıldırım gelirse... İşte o zaman İstanbul’un seçim gündemini Erzincanlılar belirleyecek.

Ankara kulisi Gökçekle kaynıyor

Özetle, AK Parti’de Ankara kulisi şu ara Gökçek’le kaynıyor.

Kadın aday mı dediniz?

Yerel seçimde, bütün partilerde kadın aday azlığı gözleniyor. Sorduğumuzda hepsi, “Başkan yardımcılıklarında kadınlara öncelik tanıyacağız” diyorlar. Türkçesi, erkekler konuyu yine geçiştiriyor!

CHP'NİN SEÇİM HEDEFİ '16 NİSAN HAYIRCILARI'

CHP Genel Merkezi’nde yapılan üç tespit var:

1. Yerel seçimde hedefe sadece CHP seçmeniyle ulaşmak mümkün değil.

2. Diğer parti seçmenlerinden de oy alacak isimleri aday göstermek gerekiyor.

3. İstanbul ve Ankara’da hedef; 16 Nisan 2017 referandumundaki sonuçları almak.

16 Nisan referandumunda, Anayasa değişikliği yüzde 51,41 ‘Evet’ oyuyla kabul edilmişti. ‘Hayır’ oylarının oranı yüzde 48,59’du.

Ama…

O referandumda İstanbul’da yüzde 51.35, Ankara’daysa yüzde 51.15 ile ‘Hayır’lar öndeydi.

Kılıçdaroğlu’nun planı İstanbul ve Ankara’da, 31 Mart yarışına, işte o ‘Hayır’ cephesinin oyunu alacak adaylarla girmek...

TECRÜBE KONUŞUYOR

Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi bu hafta içinde. Muhtemelen de yarın. İnce İstanbul adaylığı için önce ‘ön seçim’ istedi, Şimdi ‘eğilim yoklaması’ da olabilir diyor. Kılıçdaroğlu ise iki yönteme de ‘Hayır’ diyor. Nedeni; yanda yazdığım ilk iki madde. Yani; ‘Sadece CHP’lilerin eğilimiyle belirlenen aday, seçim kazandırmıyor’ tecrübesi...

Haberin Devamı

Ankara kulisi Gökçekle kaynıyor

‘Mansur Yavaş’ın, 29 Ekim’de CHP Genel Merkezi’ne gidip Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü yazınca, CHP’den bir isim aradı. “Mansur Bey, hep ‘Olan biteni dışarıdan izliyorum’ diyordu. Demek ki öyle değilmiş. Ya da 29 Ekim’de bırakmış dışarıdan izlemeyi” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder